Simon Špilak verlengt contract bij Katusha

zaterdag 25 juli 2015 om 09:58
Simon Špilak verlengt contract bij Katusha

Foto: Sirotti

Simon Špilak zal ook volgend seizoen te bewonderen zijn in de kleuren van Katusha. De 29-jarige Sloveen heeft zijn contract met één jaar verlengd.

“Het zou vreemd zijn om niet bij deze ploeg te blijven”, zegt hij op de website van Katusha. “Het team accepteert me, de andere renners steunen mij en andersom waarderen zij het wanneer ik voor hun werk. Ik heb de vrijheid om me te richten op mijn eigen doelstellingen en deze zijn ambitieus. Ik voel dat ik mijn maximum nog niet bereikt heb.”

Špilak is momenteel bezig aan zijn vierde seizoen in Russische dienst en heeft daarin éénmaal kunnen winnen. De renner schreef in juni de Ronde van Zwitserland op zijn naam. Eerder dit seizoen eindigde hij als derde in Parijs-Nice en tweede in de Ronde van Romandië.

Ploegbaas Viacheslav Ekimov is blij met de contractverlenging. “Simon is een zekerheid voor ons”, stelt hij. “We kunnen altijd rekenen op onze ‘zwaar weer man’.” Eerder verlengde ook Joaquim Rodriguez zijn contract bij Katusha.

Dit artikel delen:

11 Reacties

albertooo 25 juli 2015 om 10:04

Hopelijk mag hij eens een Giro voor eigen rekening rijden. Dan kan Zakarin voor het Tourpodium gaan; Rodriguez is er voor de Vuelta.

TykkeThor 25 juli 2015 om 10:24

Goede zet natuurlijk, wereldtopper in de rondes van een week. Raapt altijd de nodige WT-punten op. Wat grote rondes betreft lijkt hij niet constant genoeg, maar dat lijkt hij zelf goed door te hebben.

MooieMario 25 juli 2015 om 10:48

Is toch een heerlijke renner om in je ploeg te hebben. Iemand die met regelmaat een aansprekende rittenkoers wint. Neemt ook wat druk weg bij een kopman. Hij richt zich daar volledig op en is daar succesvol in. Katusha heeft Zwitserland,Romandie en Baskenland gewonnen dit jaar met 3 verschillende renners.

snellerfietsen 25 juli 2015 om 10:57

Zou hem echt graag eens een grote ronde zien fietsen. Als kopman

Kristoffan 25 juli 2015 om 11:09

Katusha heeft een verschrikkelijk goed jaar met Kristoff, Spilak en Rodriguez. Maar ook met Paolini en Zakarin. In de rondes vallen ze wat meer tegen tot dusver. Al heeft Purito al 2 ritzeges waar ze denk ik tevreden mee zijn. Trofimov had natuurlijk wel een mooie top 10 notering behaald.

Chaba 25 juli 2015 om 11:44

Ik heb een beetje een zwak voor deze renner maar het blijft een apart geval. Nooit eens proberen voor resultaat te gaan in een grote ronde terwijl hij wel bewezen heeft in de kleinere rondes met de top mee te kunnen. Voor Katusha natuurlijk een wereldrenner aangezien hij altijd de benodigde WT punten binnenhaalt.

Verweggistan 25 juli 2015 om 11:49

Het is apart dat hij in die vier jaar bij Katusha alleen vorig jaar in een grote ronde is gestart.

snoek1974 25 juli 2015 om 12:56

Rijdt hij dit jaar de vuelta ?

tendam 25 juli 2015 om 13:08

@chaba
Volgens mij rijdt alleen echt goed in kloteweer, zoals Ekimov min of meer ook zegt. In de Giro zou hij misschien nog iets kunnen doen, Tour en Vuelta zijn doorgaans veel te warm.

123poetertjes 25 juli 2015 om 15:24

Beetje apart om te stellen dat hij maar één keer heeft gewonnen. Ritzeges op WT-niveau lijken mij ook wel te tellen, alsmede eendagskoersen (GP Miguel Indurain).

Trouwens een prachtrenner die weet waar zijn kwaliteiten liggen en daar ook optimaal gebruik van maakt.

Chaba 25 juli 2015 om 17:14

@tendam

Klopt ja dat is inderdaad zijn probleem maar hij heeft toch ook wel een paar mooie resultaten neergezet in de “kleine” rondjes waar het af en toe toch ook echt warm was. Dus zou leuk zijn als hij eens probeert voor de Giro. Het is niet zo dat Katusha zoveel ronderenners heeft.

Headlines

Materiaalzone

Populair