Simon Geschke naar CCC

woensdag 15 augustus 2018 om 09:50
Simon Geschke naar CCC

Simon Geschke verlaat Sunweb. De 32-jarige Duitser wordt volgend seizoen ploeggenoot van Greg Van Avermaet bij de opvolger van BMC, zo meldt manager Jim Ochowicz.

Geschke gold als een vaste waarde binnen het team van Iwan Spekenbrink. Hij was al sinds 2009 aan de ploeg verbonden en reed vorige maand namens Sunweb nog de Tour de France.

“Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging nadat ik tien jaar voor dezelfde ploeg heb gereden”, vertelt Geschke in een persverklaring. “Ik wilde minimaal één keer in mijn loopbaan van ploeg wisselen en ik denk dat dit jaar het goede moment is. Deze kans kwam voorbij, dus ik besloot hem te grijpen”, aldus de routinier.

Hij richt zich vooralsnog op de Ardennenklassiekers. “Ik zal zien hoe het volgend jaar zal gaan. Ik kijk uit naar de Ardennenklassiekers. Dat zijn altijd al mijn favoriete voorjaarskoersen geweest. Maar ik ben vooral enthousiast om met een nieuwe groep mensen te gaan werken.”

Dit artikel delen:

90 Reacties

horsm 15 augustus 2018 om 11:08

Ik las op het TLJ forum het gerucht dat Clement misschien naar Sunweb gaat. Heeft iemand anders daar ook iets over opgevangen? Ook Van Emden is misschien een mogelijkheid – hij zit nog zonder contract – maar dat is wel een ander soort renner.

Verder is Geschke natuurlijk een prima klimknecht, maar echt onvervangbaar is hij toch ook niet? Oomen en Kragh ontwikkelen zich dit jaar erg goed, en Kelderman zal heus niet elk jaar geblesseerd zijn, dus ook zonder het aantrekken van nieuw talent lijkt me het team een slagje sterker

Al bekend of er weer een TTT in de TdF zit? Met Dumoulin, Oomen, Kragh, Matthews, Kelderman, Haga, Clement en Van Emden zou Sunweb een serieuze gooi naar geel kunnen doen.

Javier 15 augustus 2018 om 11:18

Flinke aderlating, heel erg jammer. Leegloop bij Sunweb, veel sterke mannen die vertrekken en er komt niks voor terug

Grobbel 15 augustus 2018 om 11:22

Er wordt wat mij betreft wel iets te snel geconcludeerd dat er ‘niks voor terug komt’. De transferperiode is amper twee weken onderweg; we hebben nog wat maanden te gaan.

Simon1 15 augustus 2018 om 11:23

Zou Team Sunweb niet genoeg geld hebben?

krypton 15 augustus 2018 om 11:24

@grobbel
Er zijn nog weinig echt goede opties over om de ondersteuning van Dumoulin in de bergen te versterken.

Javier 15 augustus 2018 om 11:28

Wat @Krypton zegt. De selectie was al krap, maar wordt nu nog krapper. En dan moet er ook nog bergop significant versterking komen.

Zoals iemand hierboven al aangaf, Sunweb kan ook met het vertrek van Geschke nog een zeer sterke Tour ploeg installeren. Maar, er zijn meer wedstrijden. Ook in de giro en vuelta zal de sponsor tevreden gehouden moeten worden en resultaten moeten worden geboekt.

ghostwriter 15 augustus 2018 om 11:29

@Simon1
Aan het begin van het jaar werd er bekend dat Sunweb op de begeleidende staf (ploegleiders, mechaniciens, etc.) heeft moeten bezuinigen (en dat Dumoulin daar niet blij mee was) en als ze nu ook op de WT teamgenoten van Dumoulin moeten bezuinigen lijkt het me beter als ze ophouden met de vrouwen- en/of opleidingsploeg om zo wat ruimte in hun budget van 18/19 miljoen euro te maken.

Grobbel 15 augustus 2018 om 11:31

@krypton: dat is een aanname. Ik denk dat van iemand als Geschke ook niet werd verwacht dat ie van ploeg zou wisselen, dus die zal ook niet op heel veel van de shortlists van volgers hebben gestaan als aanwinst voor andere teams. Sunweb zal achter de schermen echt wel bezig zijn met wat mannen die we nu misschien niet op de radar hebben staan. Laten we tenminste tot oktober wachten tot we overgaan op allerlei conclusies.

Johnny7 15 augustus 2018 om 11:32

Dit is echt een klap. Helemaal omdat Geschke na Oomen en Kelderman 1 van de weinigen is die lang mee kan in de bergen als alleskunner. Ik vind het schandalig dat Sunweb nog steeds niet actief is op de transfermarkt en maar blijft vasthouden aan de filosofie van eigen jongen talenten doordrukken. Er moet nu echt wat gebeuren.

Het andere probleem is dat veel van de goede beschikbare knechten inmiddels al ergens anders een contract hebben getekend.

Koel 15 augustus 2018 om 11:39

Zo lang kan Geschke het niet meer bijbenen in de bergen, ik heb Hamilton al betere dingen zien doen. Redelijk voorbarig om te stellen dat Sunweb niet actief is op de transfermarkt, geduld is een schone zaak….Over Hofstede – die overigens geen contract verlening kreeg – werd ook al zo nerveus gereageerd, ik vermoed dat de meesten hem niet eens kenden….

Romāns Vainšteins 15 augustus 2018 om 11:42

In de huidige vorm is Sunweb een toegespitst team dat met topwildcards klaar is.
Bijv. en tijde van PN-TA en TdS-DL 1 team opstellen.

KnightBiker 15 augustus 2018 om 11:42

@martino87
Das ok voor Het tour team, maar het gaat om Het team dat het hele jaar rijdt, in alle wedstrijden. Je team moet meerdere kernen hebben want als je Tour mislukt heb je helemaal nix, Matthews bijvoorbeeld heeft Ook ondersteuning nodig in de kasseiklassiekers en eigenlijk rijdt matthews een dubbel programma dat niet werk te afgelopen jaren, en hij is te beperkt voor masa sprints. Daar heeft Het team helemaal niets te doen.
Zoals anderen al aan geven: Het lijkt een budget kwestie. Is het wegvallen van Giant hier debet aan? (Bij CCC hebben ze nu immers wel budget over en geen top klassementsrenner)

Het lijkt erop dat Jumbo een beter budget heeft, want dat team heeft voor komend jaar speerpunten op alle fronten en verbeterd voor komend jaar De Tour ploeg Met Martin. Terwijl Ik denk dat Jumbo wel Meer te besteden heeft dan voorheen, maar nog steeds in de ondersteuning regionen zit qua budget.

Sunweb heeft nu een sponsor contract voor onbepaalde tijd, maar kennelijk te laag voor wat hun ambities zijn. Dit contract zou zich dus ook wel eens tegen De ontwikkeling van de ploeg kunnen keren, als Het budget niet mee groeit.

Martino87 15 augustus 2018 om 12:02

Tja, je kunt nu eenmaal niet op alle gebieden meedoen als je niet het budget hebt van Sky. Matthews krijgt in het voorjaar alle kansen in wedstrijden die hem zouden moeten liggen. Dubbel programma vind ik meevallen, in de tour krijgt hij ook wel ruimte.

Jungle Man 15 augustus 2018 om 11:46

Na Preidler verleden jaar, is dit nog een grotere aderlating.
Werk aan de winkel voor het management van Sunweb om voor 2019 de juiste ondersteuning te zoeken voor de kopmannen + in de 2e lijn mannen te vinden voor o.a. de klassiekers.
Begine toch een beetje op een sort leegloop te lijken voor deze ploeg. Zo jammer, aangezien ze renners beter maken.

platteprijs 15 augustus 2018 om 12:07

Bij de smalle selectie komt ook nog eens dat je helemaal niet op Kelderman kunt bouwen: hij valt of voor (Tour 2018) of tijdens een grote wedstrijd (Giro 2017). Als hij valt, breekt hij meestal zijn sleutelbeen. Kortom, Kelderman opstellen is een groot risico.
Ik vind het overigens een goede reden voor Dumoulin om zijn contract te laten ontbinden als de ploeg zijn toezeggingen niet nakomt. Hopelijk is hij zo slim geweest om het op schrift te laten zetten, zodat het juridisch haalbaar is. Al is een mondelinge toezegging niet nakomen in combinatie met een goede advocaat ook een ontsnappingsmogelijkheid. Zijn contract afkopen, kan natuurlijk ook altijd. En een financieel sterkte ploeg zou dat misschien kunnen.

SprintMaster 15 augustus 2018 om 12:22

Gaat hij rijden voor Porte die al over zijn hoogtepunt heen is. Lijkt me een keuze voor het geld.

Kosmonaut 15 augustus 2018 om 12:28

Hier zal Dumoulin niet blij mee zijn. Misschien wel zijn meest betrouwbare knecht….

WesleyFK 15 augustus 2018 om 12:47

Denk persoonlijk dat De Plus, Clement en Jetse Bol er nog bijkomen, zijn volgens mij hele behoorlijke coureurs..

teundk 15 augustus 2018 om 12:57

Welke beschikbare versterkingen zijn er nog over?
Konrad, hugh carthy en Mollema maar dat is misschien iets te optimistisch..

walkowiak 15 augustus 2018 om 13:02

misschien gaat sunweb wel fuseren met ????? en hebben ze dan wel de goeie knechten

xistnc 15 augustus 2018 om 13:14

Van Emden naar Sunweb zou helemaal niet raar zijn. Hij is goede vrienden met Dumoulin en die raakt Ten Dam kwijt. Ook een overstap van Clement is best logisch, om een rol te spelen bij de doorgroei van een heel resem jonkies.

Sunweb zal toch iéts moeten, lijkt me.

Jean Dumas 15 augustus 2018 om 13:15

Ik snap weinig van het aankoopbeleid van CCC. Geschke, De Marchi en Pauwels kunnen alledrie hetzelfde kunstje: meezitten in de vlucht in bergritten.

Sunnyweb 15 augustus 2018 om 13:20

Er moet versterking komen voor Dumoulin maar tot nu toe is het verhaal een verzwakking. Als ze met deze selectie iedereen op kunnen stellen die Dumoulin nodig heeft voor een ronde dan kan het nog. Dat is dan alles op 1 ronde. Maar er mag geen enkele valpartij (Kelderman), blessure, ziekte of vormverlies roet in het eten van Dumoulin veroorzaken want er is nul ruimte. En Oomen is nog niet in staat geweest Dumoulin te volgen in de klim waar het toe doet anders had Dumoulin de giro gewonnen. Je kan altijd nog Ten Dam alles laten rijden mits die niet in een lokaal rondje valt.

vlek 15 augustus 2018 om 13:23
Quote:
Zo lang kan Geschke het niet meer bijbenen in de bergen, ik heb Hamilton al betere dingen zien doen.

Een maand geleden haalde Geschke bergop nog zijn beste niveau ooit. Wat heeft Hamilton laten zien wat daar ook maar enigszins bij in de buurt komt?

Het lijkt me duidelijk dat ze met Geschke voor de Tour de France hun sterkste klimknecht na Kelderman en Oomen verliezen. Ik was eigenlijk al van mening dat ze tussen de klimknechten en het middenveld met Andersen en Matthews nog een sterke renner nodig hadden, en dat lijkt me nu helemaal het geval. Wanneer ze voor Tour winst willen gaan dan zijn renners als Hamilton en Vervaeke momenteel zwakke plekken in de selectie.

Fort 15 augustus 2018 om 13:24

Jammer uiteraard. Meer dan degelijke en waardevolle renner geweest altijd. Aan de andere kant toch ook niet onbegrijpelijk dat iemand na 10 jaar eens iets anders wilt. En laten we nou niet doen als of Geschke onvervangbaar is.

Vind dat er door sommige wel erg dramatisch gedaan wordt. De komende maanden zal moeten blijken of het tot nu toe uitstekende beleid van Sunweb scheurtjes begint te vertonen, of dat deze fase nodig was om de ploeg nog beter op orde te krijgen. Dan pas oordelen lijkt me wel zo eerlijk.

Wat betreft Oomen en Keldermand. De eerste schikt zich maar al te goed in zijn rol als knecht en krijgt zijn eigen kansen tot nu toe meer dan voldoende voor zo'n jong gastje. Wat betreft Wilco. Uitstekende rennen er krijgt zijn kansen voor iemand die toch ook vrij kwetsbaar lijkt ook meer dan genoeg. Ik mag hopen dat Wilco toch over voldoende zelfreflectie beschikt dat hij inziet dat een ploeg hem niet altijd als kopman in wil zetten zolang hij zelf niet wat meer op de fiets blijft zitten.

DeGroteMolen 15 augustus 2018 om 13:38

Vond Geschke nu niet echt sterk de laatste Tour, maar wie wel bij Sunweb, behoudens Dumoulin zelf? Alle respect maar met veteranen als Ten Dam, Clement en vergelijkbare renners die ‘over the hill’ zijn ga je het niet redden tegen Sky. Evenmin met hele jonge coureurs. Gesink, Mollema, Slagter, dat soort types moet je hebben, hele goede, maar net geen top coureurs. Maar die moet je wel kunnen betalen. Andere ploeg dan maar?

Headlines

Materiaalzone

Populair