Simon Geschke naar CCC

woensdag 15 augustus 2018 om 09:50
Simon Geschke naar CCC

Simon Geschke verlaat Sunweb. De 32-jarige Duitser wordt volgend seizoen ploeggenoot van Greg Van Avermaet bij de opvolger van BMC, zo meldt manager Jim Ochowicz.

Geschke gold als een vaste waarde binnen het team van Iwan Spekenbrink. Hij was al sinds 2009 aan de ploeg verbonden en reed vorige maand namens Sunweb nog de Tour de France.

“Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging nadat ik tien jaar voor dezelfde ploeg heb gereden”, vertelt Geschke in een persverklaring. “Ik wilde minimaal één keer in mijn loopbaan van ploeg wisselen en ik denk dat dit jaar het goede moment is. Deze kans kwam voorbij, dus ik besloot hem te grijpen”, aldus de routinier.

Hij richt zich vooralsnog op de Ardennenklassiekers. “Ik zal zien hoe het volgend jaar zal gaan. Ik kijk uit naar de Ardennenklassiekers. Dat zijn altijd al mijn favoriete voorjaarskoersen geweest. Maar ik ben vooral enthousiast om met een nieuwe groep mensen te gaan werken.”

Dit artikel delen:

90 Reacties

Jovic 15 augustus 2018 om 13:44

Als Dumoulin slim zorgt hij dat hij dit zinkende schip verlaat.
Hij kan toch wel bij een goed team onderdak vinden.

Samlambeej 15 augustus 2018 om 14:07

En toen waren ze nog met 17 waarvan 1 met een burnout en 4, 5 die nog geen vol profprogramma kunnen rijden. Maar die jonge talenten moeten het volgens de ploegleiding volgend jaar al gaan doen. Dat is een immense druk die je ze oplegt.

Mwielerfan 15 augustus 2018 om 19:23

Goed punt. Ook als je opleiding heel belangrijk vindt is het huidige neo oprook beleid niet duurzaam en als ze echt met niks komen zelfs asociaal.
Zoals ze eerder al met lars van der Haar deden terwijl hij geblesseerd was, dus het zal niet de eerste keer zijn.

ghostwriter 15 augustus 2018 om 14:49

Ik hoop enorm dat Sunweb een aantal knechten van het kaliber Roche en Kangert aantrekt want anders begint het wel erg op mismanagment te lijken wat de ploegleiding van Sunweb doet.

leegloper 15 augustus 2018 om 15:01

Leegloop.

assen 15 augustus 2018 om 15:06

Jammer. Afgelopen Tour de knecht die er het langste aanhing bergop.

Sunweb heeft werk te doen, maar er is nog geen koe overboord (positief blijven)

Explorer 15 augustus 2018 om 15:29

Wat een drama hier, omdat 4 renners vertrekken die nauwelijks iets winnen en dus niet dermate bepalend zijn voor je team.
Ze zijn wel uitermate bruikbaar, maar er zijn genoeg andere renners die de rol van (met alle respect) b.v. geschke kunnen invullen.

Sunweb wacht rustig af wie vertrekt en anticiperen daarop met wie ze verlengen, of wie ze gaan contracteren.
Zij zien echt wel dat er versterking nodig is in de breedte om bv een grote rond als de TDF te winnen.

Ik ben eerder benieuwd welke tactieken ze faan toepassen, gaan ze rijden als Sky dan heb je een trein bergop nodig, of gaan ze andere tactieken toepassen. Hier heb je twee type verschillende renners voor nodig.

Ik zou gaan voor postlberger, buchmann of estaban chavez.
Of schachmann(zal wel bij wuickstep blijven)
Deze mannen kunnen ook als kopman ingezet worden in korte rondes van bv een week.

Mwielerfan 15 augustus 2018 om 19:29

Probleem is dat alle goede renners schijnbaar te duur zijn, voor zichzelf willen rijden of dat spekenbrink ze niet beliefd vanwege zijn vooroordelen /”teamcultuur”.
Een renner vergelijkbaar met Geschke moet te vinden en betalen zijn, alleen dan zijn ze op zn best even sterk. En ze waren de afgelopen jaren in de breedte te zwak om een evt leiderstrui van dumoulin te ondersteunen. Laat staan een trui (dumoulin heeft vaak een goede 2de week en staat dan zeer goed) in de 3de week te verdedigen.

Gebruikersnaam 15 augustus 2018 om 20:21

Spekenbrink heeft misschien geen zin in een hoop renners, maar ik denk dat een hoop renners ook geen zin hebben in Spekenbrink. Heb niet meteen het idee dat iedereen het bijzonder leuk vindt om daar te rijden.

vlek 15 augustus 2018 om 15:40
Quote:
Zij zien echt wel dat er versterking nodig is in de breedte om bv een grote rond als de TDF te winnen.

Maar wanneer mensen hier datzelfde constateren en zich afvragen welke opties er nu nog zijn, dan zijn ze dramatisch aan het doen..

tendam 15 augustus 2018 om 15:59

@koel
edit wf: niet doen

Ik weet niet of je hebt gekeken, maar in zowel de Tour dit jaar als de Giro vorig jaar was Geschke de beste bergknecht van Dumoulin. Nu zegt dat ook wel wat over de rest, maar hij wordt juist de laatste jaren sterker bergop ipv slechter.

Johnny7 15 augustus 2018 om 16:06

Gelukkig het lag niet aan mij. Maar mensen als KOEL moet je dus niet serieus nemen. Ik las zijn reactie en viel van mijn stoel. Hopelijk denkt de directie van Sunweb ook niet zo want dan kan Dumoulin net zo goed stoppen.

Hamilton haha…………..

Koel 15 augustus 2018 om 17:55

"Hopelijk denkt de directie van Sunweb ook niet zo want dan kan Dumoulin net zo goed stoppen. Hamilton haha………….."
Voor je info, onlangs is het contract van Hamilton opengebroken en verlengd tot eind 2021, mede op voorspraak van Dumoulin, ook vanwege zijn klimcapaciteiten…

vlek 15 augustus 2018 om 18:22

Want een opengebroken contact van Hamilton maakt hem een betere klimmer dan Geschke..

Explorer 15 augustus 2018 om 16:34

@vlek ik vin het nogal o ertrokken hoe er gereageert wordt hier.
Sunweb heeft voldoende tijd om andere aan te cobtracteren.
Omdat geschke vertrekt en teunissen hebben ze dan problemen?
Dacht het niet. Maar goed jij en andere hier denken daar kennelijk anders over.
Transfers blijven bestaan in het wielrennen, geschke gaat nog lekker cashen. Geef hem geen ongelijk.

ghostwriter 15 augustus 2018 om 16:42

@Explorer
Genoeg tijd inderdaad maar er blijven steeds minder geschikte wielrenners over. Sunweb had dit jaar al een matige ‘tweede lijn’ en als dan twee (Geschke en Teunissen) van de betere wielrenners van die ‘tweede lijn’ vertrekken en er nog geen goede wielrenners zijn aangetrokken lijkt het me logisch dat mensen wat onrustig worden.

vlek 15 augustus 2018 om 16:43
Quote:
Omdat geschke vertrekt en teunissen hebben ze dan problemen?

Het vertrek van dit soort renners heeft inderdaad tot gevolg dat die versterking in de breedte heel hard nodig is. De renners waar jij voor zou gaan, laten toch ook goed zien dat er volgens jou ook nog wat (of veel in het geval van Chaves) kwaliteit bij zal moeten komen? Je mag die constatering overtrokken vinden natuurlijk, maar volgens mij deel jij hem net zo goed.

Explorer 15 augustus 2018 om 16:47

@Vlek wat wil je van me?
Ik zal maar met jou redenering mee gaan anders discussiëren we over een half uur nog.
Dus bij deze: ‘ klopt helemaal je hebt gelijk’.

Koel 15 augustus 2018 om 18:41

Verstandig!

peterwinnen 15 augustus 2018 om 16:55

Gaan we weer hoor….’ploeg van niks’ en meer van dat gezwam. De ploeg heeft de laatste vijf jaar ontiegelijk veel gewonnen, en hier blijven ze maar zeuren over ploeg van niks. Dikke zucht.

Mwielerfan 15 augustus 2018 om 19:32

Toen ze nog voor topsprinters reden ja.
Dit jaar winnen ze anders vrijwel niks.

vlek 15 augustus 2018 om 16:56
Quote:
wat wil je van me?

Dat je de tegenstrijdigheden in je opmerking verdedigt. Of niet natuurlijk, ook goed..

Explorer 15 augustus 2018 om 16:58

Verdedigd? Nee man is maar gewoon een open discussie.

Waar veel te serieus op in gegaan wordt, geeft niks ik heb mn zegje gedaan. Dat we het niet eens prima.
Snel verder gaan.

Mwielerfan 15 augustus 2018 om 19:33

@Explorer Aah dat je de discussie niet zo serieus neemt verklaard een hoop over je standpunt.
Het moet fijn zijn om zo’n grenzeloos vertrouwen in mensen die je waarschijnlijk nooit ontmoet hebt te hebben.

Explorer 15 augustus 2018 om 21:09

Wie zegt dat ik hemniet serieus neem. Insinueer er maar op los Mwielerfan daar ben jij klaarblijkelijk ook niet vies van.
Man man man.
De nieuwe knop ‘beantwoorden’ mag er meteen uit met dit soort gezwam.

vlek 15 augustus 2018 om 17:01

Volgens mij is het verdedigen van je standpunten een van de basis ingrediënten van een discussie.

Explorer 15 augustus 2018 om 17:04

Verdedigen van je standpunt is geen discussie maar een weerwoord. In een discussie ‘verdedig’ je je mening niet maar ga je een open monoloog aan met de andere helft.

vlek 15 augustus 2018 om 17:09

Over je standpunten en de argumenten die je gebruikt om ze te onderbouwen..

rahimns 15 augustus 2018 om 17:20

@PeterWinnen Ze hebben inderdaad de afgelopen jaren veel gewonnen en zeker een aantal hele mooie. Wat natuurlijk wel zorgen baart is het aantal van de laatste paar jaar. Op dat punt lijkt het een tegenovergestelde van TLJ. Waar er in 2014 nog 41 overwinningen werden behaald is dat daarna flink teruggelopen met dit jaar tot nu toe nog maar 6. Uiteindelijk wordt je daar als ploeg op beoordeeld. Kijk maar naar TLJ die in 2015 niet verder kwam dan 6 overwinningen. De ploeg heeft in de basis een paar hele sterke toprenners in huis. Dumoulin, Kelderman, Matthews en Oomen daar moet je gewoon een topseizoen mee kunnen rijden. Maar dan moet alles er omheen wel kloppen en op dit moment lijkt het alsof er op dat punt weinig visie is. En dat is doodzonde want het heeft alles in zich om gewoon de top 5 van de WT te kunnen halen.

Mwielerfan 15 augustus 2018 om 19:37

Er is wel veel visie. Alleen is die niet vnl gericht op een sterk wt aardig team. Maar op de eigen opleiding en een dusdanige lange termijn dat iedereen die op de korte termijn wat wil bereiken zorgt dat ie weg is

peterwinnen 16 augustus 2018 om 10:24

dat heeft veel te maken met het, bewuste, vertrek van de sprinters en ook het ongeval van vorig jaar. Maar een giro-zege telt dubbel en dwars.
Volgens mij is de visie ook heel duidelijk: zorgen dat het talent doorgroeit. Sunweb is geen sky, moet het op een andere manier doen. Met nog een paar versterkingen, en die komen er heus wel, hebben ze echt wel weer een goede ploeg volgend jaar, daar twijfel ik niet aan eigenlijk.
Visie wordt op dit forum soms verward met veel renners aantrekken volgens mij ;-)

Jean Dumas 15 augustus 2018 om 17:30

Sebas Langeveld zou daar ook welkom zijn, beetje wegkapiteinen, brommeren op kop.

Mwielerfan 15 augustus 2018 om 19:09

Sky biedt hun knechten veel meer. De echt goede zijn regelmatig kopman in week rondes met goede ondersteuning. En winnen die ook. Dat is bij sunweb wel anders.

“Kelderman kan top 5 in grote rondes” is nogal voorbarig, vooral het meervoud. In de vuelta lukte dat tegen heel veel renners die een 2de grote ronde reden dat jaar. Totaal iets anders dan giro en tour. Mollema is top 5 na die ene vuelta ook nooit gelukt. Montfort en velits, horner, cobo en mosquera ook niet.

Mwielerfan 15 augustus 2018 om 19:20

Geschke is niet zo’n hele goede klimmer zoals velen hier roepen. Maar degene die doen alsof er geen man over boord is vergeten kennelijk dat hij wel opvallend vaak de beste of op een na beste knecht was van dumoulin de afgelopen 3 jaar. Wel degelijk een aderlating dus.
Sunweb lijkt zich op te stellen als een pro conti team. Richt zich niet op de worldtour maar op slechts een deel van de wedstrijden.
Hun rechtlijnige transfer beleid met overdreven focus op eigen opleiding is ook meer iets voor een opleidingsloeg dan voor een team met ambitie in grote wedstrijden.
Hun rechtlijnigheid qua wedstrijd tactiek heeft ze al wel eens opgebroken omdat ze kansen niet pakken. Nu ook op transfer gebied lijkt het.
Het lijkt me sterk dat tot oktober wachten opeens sterke knechten gaat opleveren nl.

west 15 augustus 2018 om 21:54

Gaan ze bij CCC nog iemand halen waar GvA iets aan heeft?

bidon colle 15 augustus 2018 om 23:04

Ik ga heel weinig prijsgeven over het komende CCC maar wat ik wel kan zeggen is dat ze goeie ervaren en jonge renners hebben binnengehaald.

Bikeage 15 augustus 2018 om 22:52

Was er iemand die een jaar geleden durfde te beweren dat Lotto-Jumbo er in 2019 beter voor zou staan dan Sunweb?

Headlines

Materiaalzone

Populair