Shane Sutton keert niet terug naar hoorzitting in zaak-dokter Freeman

woensdag 13 november 2019 om 20:07
Shane Sutton keert niet terug naar hoorzitting in zaak-dokter Freeman

foto: Cor Vos

Shane Sutton keert niet terug voor het medische tribunaal om te getuigen in de hoorzitting tegen Richard Freeman, die jarenlang ploegarts was bij Team Sky. De oud-voorzitter van de Britse wielerbond liep gisteren witheet weg nadat hij herhaaldelijk beschuldigingen van Freemans advocaat had ontkend.

Dokter Freeman beweert dat de testosteronpleisters die hij in 2011 aan het hoofdkwartier van de Britse wielerbond had besteld, waren voorgeschreven aan Sutton. De Australiër ontkent dat de bestelling voor hem was. Sutton is niet verplicht om te getuigen en verscheen vrijwillig als getuige voor het medische tribunaal bij de hoorzitting, die moet uitwijzen of Freeman nog langer geschikt is om zijn vak uit te oefenen.

Nadat Sutton woedend was weggelopen en weigerde terug te keren, werd nog geprobeerd om hem op andere gedachten te brengen. Vandaag deelde hij echter mee dat hij morgen, na een geplande pauze, niet opnieuw plaatsneemt in de hoorzitting, meldt de Britse omroep BBC. Nu wordt voormalig medisch hoofd van de Britse bond Steve Peters benaderd om te worden verhoord door Freemans advocate.

Freeman moet zich verantwoorden voor ruim twintig aanklachten, waaronder een bestelling van testosteronpleisters op het hoofdkwartier van de bond. Uit onderzoek bleek dat hij het pakket besteld had. De arts heeft altijd ontkend aan sporters verboden middelen te hebben gegeven. Het pakket werd naar Peters gebracht nadat voormalig fysiotherapeut Phil Burt het had ontdekt. Burt wordt vrijdag gehoord.


Lees meer: Alles over de zaak-Richard Freeman

Dit artikel delen:

3 Reacties

Bertvd 13 november 2019 om 20:34

Interessant. Wordt ongetwijfeld vervolgd

Cyclinglife 14 november 2019 om 06:21

Waarom kan je sutton niet verplichten te getuigen? Uiteindelijk is hij als ex voorzitter britse wielerbond (in)direct betrokken bij de gehele zaak. En is hij eindverantwoordelijke wat er in het britse wielrennen gebeurde.

west 14 november 2019 om 07:38

Het is een hoorzitting voor een medisch tribunaal. Dus niet eens een zaak waaruit direct gevolgen kunnen voortvloeien en al helemaal geen rechtbank bij betrokken is. Als je geen arts bent kunnen ze je vrij weinig maken…

Headlines

Materiaalzone

Populair