Shane Sutton loopt weg uit hoorzitting in zaak-dokter Freeman

dinsdag 12 november 2019 om 17:50
Shane Sutton loopt weg uit hoorzitting in zaak-dokter Freeman

foto: Cor Vos (archief)

Shane Sutton is woedend weggelopen uit de beroepszaak die dokter Richard Freeman heeft aangespannen. Sutton was in de tijd dat Freeman dokter was bij Team Sky de voorzitter van de Britse bond. De zaak die speelt gaat over een bestelling van testosteronpleisters, die Freeman volgens hem moest toeschrijven aan Sutton.

Sutton ontkent dat, ondanks dat de verdediging van dokter Freeman beweert dat Sutton wel degelijk af wist van de bestelling. Hij zou het zelfs in een koelkast bewaard hebben. Sutton noemt dat lachwekkend, aldus The Guardian.

“Vertel tegen dokter Freeman dat hij het scherm naar beneden moet doen en als een man mij in mijn ogen moet kijken”, zei Sutton, die als getuige is opgeroepen om zijn verhaal te vertellen in de zaak. Hij mocht zijn oud-collega echter niet zien. “Ik heb geen problemen met hem. Als de dokter mij opgebeld had omdat hij in de problemen zat, dan had ik hem geholpen.”

Sutton zou in 2018 gezegd hebben dat hij vreesde onderdeel te worden in deze testosteron-zaak, samen met Team Sky-manager Dave Brailsford. “Als je aan het hoofd staat van de organisatie, zijn alle ogen op jou gericht. Maar je liegt dat je barst en je cliënt ook”, beet Sutton de advocaat van Freeman toe. “Wij hadden de leiding over een heel groot programma. Het schoonste programma ter wereld.”

In een verklaring die Sutton eerder had afgegeven aan het medische tribunaal, sprak hij over meerdere bestellingen van testosteronpleisters. Toen de advocaat van Freeman hem daarmee confronteerde, weigerde Sutton te antwoorden. “Zij beschuldigt mij van allerlei dingen, dus ik verlaat de hoorzitting nu. Ik wil niet meegetrokken worden in dit moddergevecht”, zei hij bij het verlaten van de zaal.

Achtergrond
Freeman is al langere tijd omstreden door een bestelling van testosteronpleisters op het hoofdkantoor van de Britse wielerbond in 2011. Uit onderzoek bleek dat hij het pakket besteld had. De arts heeft altijd ontkend aan sporters verboden middelen te hebben gegeven. De Britse wielerbond staat niet achter Freeman en blijft het lopende onderzoek steunen, waarin zij mede-aanklager is.

Eerder in de zaak bekende Freeman dat hij in 2011 inderdaad testosteron had besteld voor de ploeg en de Britse bond, terwijl hij eerder nog liet weten dat het om een verkeerd bezorgd pakket ging. Volgens zijn advocaat had Freeman veel leugens verteld in de zaak, maar is hij nu klaar om de waarheid te vertellen.


Lees meer: Alles over de zaak-Richard Freeman

Dit artikel delen:

10 Reacties

Samlambeej 12 november 2019 om 17:58
Quote:
Shane Sutton addresses allegations of erectile dysfunction. "You are telling the press I can’t get a hard on – my wife wants to testify that you are a bloody liar."

good comedy, is dit ergens live te volgen?

Verweggistan 12 november 2019 om 18:38

Als een soort pauzeact bij de Brexit :)

Cyclinglife 12 november 2019 om 18:10

Dus sutton heeft wel degelijk pleisters besteld. Alleen nu wil hij niets zeggen. Flauw hoor

Romāns Vainšteins 12 november 2019 om 18:15

Belachelijke cover up, ze zullen de clowntjes wel goed betaald hebben hier voor.

Polleke 12 november 2019 om 18:32

Wat een niveau… die Sutton is geen koorknaap en Freeman zal een deontologische schorsing oplopen en lijkt zich vast te rijden in een web van leugens… en dat allemaal in het zuiverste team ooit, aldus hunzelf….

Doswielos 12 november 2019 om 21:41

Zodra er iemand in de sportwereld de zin ”Het schoonste programma ter wereld” uitspreekt, gaan er bij mij heel wat alarmbellen af.

Ardoisier 12 november 2019 om 22:32

Dat is precies mijn gedachte…

john 13 november 2019 om 08:55

ja Ja en ze leefde nog lang en gelukkig Wat een doping soap ,Maar dat is al jaren bekend dat ze daar aan de overkant van het water niet zo nou nemen met de regels .Als ze maar de Tour winnen hoe maak niks uit (net zo als dat Italiaans clubje in de F1 bedriegen is belangrijker dan winnen)

Baukema Tomoulin 14 november 2019 om 10:48

F1 erbij halen is totale onzin. Die hele ‘sport’ loopt over van de oneerlijke concurrentie. Daarnaast is de ‘zo op handen gedragen’ Max Verstappen omhooggevallen en enorm onprofessioneel. Ook is het naar Zandvoort halen van de F1 crimineel verlopen en verloopt nog steeds crimineel in functie van een populistische campagne van de vroempartij samen met die Koninklijke huisjesmelker…

Nu ik er zo over denk hebben ze wel overeenkomsten: omkoping, leugens en wangedrag. Goed gezien John.

west 13 november 2019 om 12:27

Die Freeman had ieder staflid uit kunnen kiezen om zijn verhaal aan op te hangen behalve Sutton. Die rasidioot is gewoon niet goed wijs. Anderzijds, zou me niks verbazen als je van testosteronpleisters niet goed wijs wordt…

Headlines

Materiaalzone

Populair