Sergio Higuita al in mei naar EF Education First

dinsdag 26 februari 2019 om 11:54
Sergio Higuita al in mei naar EF Education First

Higuita (links) wordt tweede achter Simon Yates. foto: Cor Vos

De overstap van Sergio Higuita naar EF Education First is vervroegd. Cyclingnews meldt dat de 21-jarige Colombiaan al vanaf mei voor de roze-blauwe ploeg zal uitkomen. Higuita won eerder dit seizoen het jongerenklassement in de Ronde van Valencia.

De uitzonderlijk sterke prestaties van Higuita in de eerste maanden van het seizoen namens Fundación Euskadi hebben de ploegleiding van EF Education First doen besluiten de Colombiaan eerder de stap te laten zetten naar WorldTour-niveau. Higuita blijkt erg goed mee te kunnen met de internationale top, bleek in zowel de Ronde van Valencia als de Vuelta a Andalucia-Ruta del Sol. In laatstgenoemde koers werd hij tweede in de bergrit naar Granada, achter Simon Yates.

Het was de bedoeling dat Higuita zijn debuut bij EF Education First zou maken in de Ronde van Oostenrijk in juli. Nu hoopt hij stiekem op deelname in de Tour of California. “Vanaf de wedstrijden op Mallorca ben ik iedere keer met de favorieten over de streep gekomen. Mijn zelfvertrouwen is enorm”, vertelt Higuita.

Higuita wordt de eerste maanden van 2019 uitgeleend aan Fundación Euskadi. “Het is een beetje een rare formule, maar het punt is dat ik nog steeds erg jong ben en dat EF Education First erg geïnteresseerd was”, vertelt Higuita. “Dus dit voelt een beetje als een stage. Als ik rechtstreeks naar hun team was gegaan, zou ik niet goed zijn geweest als ik met hen naar Parijs-Nice of Catalonië had gemoeten. Door hier (in Andalucië, red.) te zijn kan ik mezelf op dit niveau zonder al te veel druk testen. Op deze manier ben ik goed bezig”, vindt Higuita.

Dit artikel delen:

5 Reacties

jessevdalen 26 februari 2019 om 11:57

Logisch! Rijdt de straatstenen eruit

kelderfan 26 februari 2019 om 12:40

Dat is opvallend maar EF heeft eerst gemopperd en bijgeleerd van TJV, dat die jonge gasten wat te weeg brengen. Pogacar is ook zo’n voorbeeld.

west 26 februari 2019 om 13:35

“Stick to the plan” zit niet in Vaughters’ vocabulaire.

DeLuiaardVanLimburg 27 februari 2019 om 07:56

Dacht exact t zelfde… Dit is toch wel scorebord management i.p.v. langetermijnplanning

Verweggistan 26 februari 2019 om 13:46

Opvallend is dat EF nog nooit iets bevestigd heeft over een (toekomstige) komst van Higuita. Higuita zelf is de enige bron hierover.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair