EF Education First laat aankoop Higuita rijpen bij Fundación Euskadi

donderdag 17 januari 2019 om 17:39
EF Education First laat aankoop Higuita rijpen bij Fundación Euskadi

foto: Cor Vos

Sergio Andrés Higuita liet enkele maanden geleden weten in 2019 te zullen koersen voor EF Education First. De 21-jarige Colombiaan werd enkele dagen geleden echter gespot op het trainingskamp van Fundación Euskadi. De reden? Higuita zal de eerste zes maanden uitkomen voor de Baskische opleidingsploeg van Mikel Landa.

De beloftevolle klimmer laat dit weten in een interview met het Spaanse Sprint-final. Higuita geeft aan zelf te hebben aangedrongen op een dergelijke constructie. “Ik wil graag in alle rust doorgroeien, zodat ik ook kan genieten van de fiets.” Als alles naar wens verloopt, zal Higuita in juli definitief de overstap maken naar de Amerikaanse WorldTour-ploeg.

De vraag is: wat kunnen we verwachten van de piepjonge Colombiaan? “Ik hou ervan om te klimmen, maar ik ben ook redelijk snel aan de meet. Ik heb niet de snelheid van een pure sprinter, maar ik ben zeker niet kansloos na een zware wedstrijd. Ik hou ook heel erg van kortere rittenkoersen.”

Seizoen van de doorbraak
Higuita maakte in 2016 zijn profdebuut voor Manzana Postobon. Vorig seizoen wist hij definitief door te breken. Zo won hij een etappe én de jongerentrui in de hoog aangeschreven Vuelta a Colombia. Hij eindigde bovendien als vijfde in de eindstand. Daarnaast liet Higuita zich regelmatig zien in Europa, vooral in de kleinere Spaanse koersen.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Jandepandaman 17 januari 2019 om 19:26

Zo’n dergelijke constructie nog niet eerder meegemaakt in het wielrennen, of heb ik iets gemist.
Beetje zoals in het voetbal dat een topclub als Barcelona/Man. City een talent vastlegt en direct door verhuurd aan een kleine club zoals Willem II in onze Eredivisie.

Lopopodium 17 januari 2019 om 23:29

Dit lijkt inderdaad op een (in mijn ogen) louche constructie uit het voetbal. Dit lijkt me de verkeerde kant op te gaan; het wielrennen zou eigenlijk ver weg moeten blijven van de manier van handelen in de voetbalwereld. Ik hoop oprecht dat dit geen voorbeeldfunctie voor andere ploegen zal zijn…

Viktrodriguez 17 januari 2019 om 21:38

Klinkt als een verstandige carriereplanning.

rahimns 18 januari 2019 om 00:05

Ik weet ook niet hoe ze dit technisch hebben opgelost, je kan nu eenmaal niet onder contract staan bij 1 ploeg en uitkomen voor een ander. Dus of hij staat onder contract bij de Spanjaarden en betaald EF bijvoorbeeld zijn salaris of hij staat onder contract bij EF maar dan moet hij ook voor die ploeg rijden. Dus ben wel benieuwd hoe die constructie eruit ziet dan.

Headlines

Materiaalzone

Populair