Sénéchal: “Renners feliciteerden me na klap aan Walscheid”

woensdag 9 oktober 2019 om 09:38
Sénéchal: “Renners feliciteerden me na klap aan Walscheid”

De klap die Florian Sénéchal afgelopen donderdag na afloop van de Münsterland Giro uitdeelde aan Max Walscheid, maakte het nodige los in de wielerwereld. Naast afkeuring, ontving de Fransman ook felicitaties van collega’s. Toch kijkt hij niet met trots terug op het incident. “Die reactie zegt niet wie ik ben”, vertelt Sénéchal aan RTBF. “Dat was de adrenaline.”

De klap was een reactie op een gevaarlijk manoeuvre van Walscheid. “Ik liep dit seizoen al een zware blessure op en was bang. Ik kwam donderdag tegen hoge snelheid ten val en heb me gelukkig niet opnieuw geblesseerd. Maar ik beschouw hem (Walscheid, red.) als een gevaarlijke renner. Veel renners hebben mij gefeliciteerd dat ik hem een klap verkocht heb”, aldus de Fransman.

Sénéchal – die dezelfde avond al zijn excuses aanbood – benadrukt echter dat zijn actie niet goed was. “Maar laat me duidelijk zijn: voor het imago van onze sport en mijn ploeg is dit niet goed. Ik zou het niet opnieuw doen. De volgende keer zou ik eerst tot rust moeten komen.”

Dit artikel delen:

76 Reacties

koos verrek 9 oktober 2019 om 15:32

Die gozer is leuke renner af voor mij

0
lathumnees 9 oktober 2019 om 15:40

Wat een gek zeg. Walscheid doet niks verkeerd, senechal veroorzaakt zelf de valpartij. Hij moet zich kapotschamen na zo n reactie en blij zijn dat diegene die door zijn actie gevallen zijn niet zo idioot reageren als hijzelf.

0
Sonsbach Allstars 9 oktober 2019 om 17:18

Wanneer er een trofee uitgereikt zou worden met NL’ers op de kast krijgen, zou jij hem met glans winnen Eddy :-)

0
Romāns Vainšteins 9 oktober 2019 om 17:22

Idd goed op dreef vandaag, piekt op het Italiaanse najaar.

0
La Primavera 9 oktober 2019 om 22:57

Iemand slaan is gewoon niet goed. Wat een gelul over het imago van de sport en van zijn ploeg. Oprechte excuses zijn het niet. Eentje in de categorie: “Ik heb spijt dat ik ben veroordeeld”….

0
Angedelamontagne 10 oktober 2019 om 00:20

Blablabla

0
Bazzz 10 oktober 2019 om 10:37

Hoop dat Walscheid hem aanklaagt

0
  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone