Sean De Bie mag ziekenhuis verlaten, maar schade is groter dan gedacht

dinsdag 28 mei 2019 om 10:41
Sean De Bie mag ziekenhuis verlaten, maar schade is groter dan gedacht

Sean de Bie - foto: Cor Vos

Twee weken na zijn trainingsongeval in Italië is Sean De Bie weer terug in België. Sterker nog: de Belg van Roompot-Charles mag vandaag ook het ziekenhuis weer verlaten. Dit nieuws wordt gemeldt op zijn Facebook-pagina. Na nieuw onderzoek blijkt de schade echter wel nog groter dan gedacht.

Een paar dagen geleden werd De Bie vanuit Italië per ambulance overgebracht naar Academisch Ziekenhuis Hertentals om verder te herstellen. Daar werd hij tevens opnieuw onderzocht, waaruit bleek hij geen zes maar liefst tien gebroken ribben heeft. Ook in zijn schouderblad werden tien breuken aangetroffen. In zijn medisch dossier werd eerder al melding gemaakt van een Naast een longkneuzing, een miltkneuzing, een breuk in het borstbeen en een bekkenbreuk.

Het goede nieuws voor De Bie is in deze dat een operatie niet nodig is. Hij wordt vandaag ontslagen uit het ziekenhuis om thuis verder te revalideren. In Het Nieuwsblad zegt de 27-jarige Belg dat hij dit seizoen nog wil koersen. “Ik had van het BK in Gent een doel gemaakt, maar dat wordt nu niks. Ik hoop in juli de conditie te kunnen opbouwen om dan in augustus weer te kunnen koersen. Uiteraard is dit een tegenslag, maar ik besef dat het allemaal veel erger had kunnen zijn”, zegt hij.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Paul81 28 mei 2019 om 11:38

Pfff hoe kunnen ze dat in Italië allemaal over het hoofd zien hè… Bizar..
Fijn dat ie überhaupt dit jaar nog weer fietsen kan

Jean Dumas 28 mei 2019 om 14:43

Wat een mazzel als je dat leest. Goed herstel toegewenst.

Alberke328 28 mei 2019 om 20:21

Wordt gemeldt? Auwtsj

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair