Scully wint slotrit Route du Sud, Dillier verovert eindzege

zondag 18 juni 2017 om 15:30
Scully wint slotrit Route du Sud, Dillier verovert eindzege

Tom Scully heeft in de Route du Sud de slotetappe op zijn naam geschreven. De 27-jarige Australiër van Cannondale-Drapac was op het raceciruit van Nogaro de sterkste sprinter uit een vroege vlucht. Silvan Dillier verzekerde zich van de eindoverwinning.

Na dertig kilometer werd de vlucht van de dag gevormd. Nikita Stalnov, Clement Chevrier, Johan Le Bon, Kevin Ledanois, Tom Scully, Mikel Bizkarra, Mathias Le Turnier, Julien Antomarchi en Jerome Mainard reden een gat van drie minuten bij elkaar. De vluchters bleven het peloton in de slotfase nipt voor. In de sprint om de dagzege bleek Scully over de snelste benen te beschikken.

De leiderstrui van Silvan Dillier kwam niet in gevaar, waardoor de renner van BMC zich eindwinnaar mag noemen. “Ik had met al het klimwerk in deze ronde niet verwacht dat ik een rol van betekenis zou spelen in het algemeen klassement”, bekent Dillier. “Ik had vandaag  niet veel energie meer over, dus ik ben blij dat ik in het peloton kon blijven. Hoe de rest van mijn seizoen er uit gaat zien weet ik nog niet. Na de nationale kampioenschappen volgt een pauze en daarna zien we wel.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

r525 18 juni 2017 om 15:38

Toch bijzonder dat Coquard al op de lijst van de TDF staat. Begin het steeds meer een zege te vinden dat hij vertrekt.
Na zijn tweede plek vorig jaar zeggen "nu hoor ik denk ik bij de grote".
Op dit niveau hoort hij *** amper bij de amateurs….
edit redactie: niet vloeken

Dario 18 juni 2017 om 15:46

een echte hergroepering was het niet, Bizkarra werd opgeslokt na z'n aanval in de laatste kilometer en van de anderen werd alleen Antomarchi nog nipt bijgehaald door het peloton. De vroege vlucht bleef gewoon weg, het peloton strandt op het achterwiel.

Random wielerliefhebber. 18 juni 2017 om 15:47

Cannondale begint opeens te winnen, denk aan je scorito mensen.

Beetje overdreven r525, hij eindigt 1 plekje achter viviani en voor barbero… Was geen gewone sprint aan de uitslag te zien

r525 18 juni 2017 om 15:51

@random
Was wat te vroeg inderdaad, blijkbaar geen gewone sprint. Maar nog steeds vind ik het redelijk treurig wat hij laat zien dit jaar. Hij laat zijn team veel te vaak in de steek, want die verrichten vaak bijzonder goed werk.

NDI22 18 juni 2017 om 16:03

De sprinters kwamen te laat. Coquard moet dus enkel Viviani voor zich laten en ze lieten beide nog wat lopen toen ze zagen dat ze er niet meer bij kwamen.

flyellus42 18 juni 2017 om 16:23

Geruchten over stoppen van de sponsor en opeens beginnen de renners van Cannondale te winnen. Blijkbaar geeft dat extra motivatie, zie ook vorig bi IAM cycling en paar jaar geleden met ‘Blanco’ toen de oude raboploeg nog geen nieuwe sponsor had. Als ik sponsor was, dan wist ik het wel. Kort lopende contracten en dreigen met stoppen. Dan gaan de meeste renners wel beter presteren.

Senioralex 18 juni 2017 om 18:29

Flyellus42: Klopt,alhoewel Patrick Lefévre, zowat een maand terug, dat hij
einde juni bekend zou maken of en aan wie de ploeg zo overgemaakt
worden.Op slag stopte het zowat met wedstrijden winnen van de ploeg….

Titaantje 18 juni 2017 om 19:57

dat komt omdat Boonen is gestopt Alex ;-)

AusFan 19 juni 2017 om 02:37

@Redactie Scully is een Nieuw Zeelander

BenderBeach 19 juni 2017 om 17:49

Ik lees vandaag overal berichten dat Poels vertrouwen heeft getankt en rekent op tourdeelname n.a.v. de Route du sud.. behalve dan hier op WF. Procyclingstats heeft Poels ook van de startlijst gehaald. Hebben jullie anderen bronnen dan bijvoorbeeld de Telegraaf?

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair