Scotson van een andere planeet in individuele tijdrit Olympia’s Tour

Scotson van een andere planeet in individuele tijdrit Olympia’s Tour

foto: Sirotti

donderdag 29 september 2016 om 13:03

Miles Scotson heeft de uitdagende individuele tijdrit in Olympia’s Tour op overtuigende manier gewonnen. In het Duitse Hoch-Elten liet hij Geoffrey Curran en Mads Pedersen met respectievelijk 27 en 28 seconden achter zich. Pavel Sivakov behield nipt zijn gele leiderstrui.

Cavagna opent sterk
Op basis van loting werden de verschillende renners weggeschoten voor hun individuele tijdrit van 15,3 kilometer door het Montferland. Marcus Fåglum moest daardoor al als derde renner starten. De 22-jarige Zweed, wiens opa een van de vier legendarische Petterson-broers was, zette met 21.09 een eerste richttijd neer. Niet veel later was het al de beurt aan Rémi Cavagna, de topfavoriet voor de winst in etappe 3a. De Frans beloftenkampioen tijdrijden dook met 20.33 ruim onder de tijd van Fåglum. Cavagna mocht vervolgens twee uur lang uit hijgen in de hot seat. Hij zag Ole Forfang, Neilson Powless en Nathan Van Hooydonck naderen, maar de Fransman mocht blijven zitten op zijn plek.

Opvallend sterke Pedersen
Uiteindelijk was het Amerikaans beloftenkampioen tijdrijden Geoffrey Curran die hem met drie seconden van de eerste plek verdreef. Pascal Eenkhoorn – de beste Nederlander in de uitslag – strandde niet veel later op tien seconden van Curran, maar zag ook dat Mads Pedersen hem tot op één tel naderde. Een sterke prestatie van de Deen, die niet op zijn tijdrijderscapaciteiten bekend staat. Het was echter Miles Scotson die de bloemen mee naar Ulft mocht nemen. Met een gemiddelde snelheid van 45,8 kilometer reed hij in Hoch-Elten iedereen de vernieling in. Klassementsrenner Sivakov moest het Rabobank-duo Cees Bol-Hartthijs de Vries afhouden en slaagde in die missie. Bol volgt op twee seconden in het klassement.

OTL voor Vierhouten
Gino Luca Vierhouten, zoon van oud-prof Aart Vierhouten, kwam op vijf minuten en twaalf seconden binnen van Scotson. Daarmee eindigde hij buiten de tijdslimiet. Dat kwam volgens Vierhouten junior omdat zijn helm vlak voor de tijdrit kapot ging, waardoor hij de gehele afstand met één hand op zijn helm heeft gereden. “Ik heb net met de UCI gesproken. Zij zeiden dat ik er vanuit moest gaan dat ik uit koers werd gehaald. Jammer na zo’n pechgeval. Hopelijk toont de jury begrip voor de situatie”, baalt de renner van WPGA na afloop op Twitter.


Dit artikel delen:

10 Reacties

ivo001 29 september 2016 om 13:06

Dat wordt er eentje om in de gaten te houden dus.

0
Romāns Vainšteins 29 september 2016 om 13:08

Van de Vanendert-planeet ?

0
AndriesW 29 september 2016 om 13:14

Het ging zo mooi… die Twitter-berichten en live timing. En dan komen de laatste twee tijden niet door en dan blijft het stil. Waardeloos vind ik het, dat ze dat dan niet gewoon melden dat er een probleem is.
Hartthijs voorlopig nog virtueel in de leiderstrui.

0
Hakkie2 29 september 2016 om 13:15

Opvallend. Hij is niet de Australisch kampioen tijdrijden u23 (dat is een andere Scotson, deze werd 2e). Ook werd deze Scotson al verslagen door bijvoorbeeld Van Hooydonck dit jaar in de tijdrit. Dat Scotson een kanshebber voor de zege in deze TT was, lijkt me duidelijk. Maar zo’n groot verschil is wel heel onverwacht.

0
Piet Lut 29 september 2016 om 13:29

@Hakkie2 Dat is zijn jongere broer Callum

0
Imbatido 29 september 2016 om 13:29

Mads Pedersen is toch totaal geen verrassing als tijdrijder? Heeft als junior bijna al zijn tijdritten gewonnen. Bij de profs misschien nog geen toptijdritten, maar zeker niet slecht. En daar is het niveau nog wel een pak hoger.

0
Tuubke 29 september 2016 om 13:33

Is er dan niemand die Vierhouten even een reserve-helm kan aanreiken? Er zijn toch ook reservewielen en zelfs -fietsen? Ik heb zelfs wel eens iemand onder het rijden een andere schoen zien aantrekken.

0
ewoedski 29 september 2016 om 13:34

Waar is Sivakov in de uitslag?

Staat er nu wel bij. Maar nog geen klassement. Doet me wel denken aan 15 jaar geleden qua snelheid van uitslagen.

0
AndriesW 29 september 2016 om 13:58

Cees Bol had dus dezelfde tijd als Hartthijs de Vries en ze staan samen op acht seconden van leider Sivakov.
Ik ben benieuwd of er vanmiddag wordt gewaaierd.

0
Pecman 29 september 2016 om 15:25

Dan kan hij terug na mars in die raket zeker. Kan hij de eerste kampioen tijdrijden van Mars worden.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone