Schurter wint wereldbeker Nové Mēsto, Van der Poel valt uit

Schurter wint wereldbeker Nové Mēsto, Van der Poel valt uit

© Orange Pictures / SF-Rob Jones

zondag 27 mei 2018 om 16:08

Nino Schurter heeft de wereldbeker mountainbiken in Nové Mēsto gewonnen. De wereldkampioen uit Zwitserland was in Tsjechië de beste na een spectaculaire race. Hij klopte Anton Cooper na een spannende sprint. Mathieu van der Poel kwam halverwege de race ten val en moest opgeven.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Wereldbekerleider Mathieu van der Poel kende een goede start. In de eerste ronde nog viel concurrent Sam Gaze weg door een val na een lekke band. Wereldkampioen Nino Schurter wilde in de tweede ronde zijn concurrenten overboord gooien Enkel Van der Poel wist de Zwitser te volgen. Ook Lars Förster en Titouan Carod wisten hun wagonnetje nog aan te hangen.

In de derde ronde kwam Van der Poel hard ten val in een afdaling, vlak nadat Schurter druk zette aan kop. Onze landgenoot had zichtbaar last van zijn pols en moest een ronde later opgeven. In het vervolg bleef Schurter telkens deel uitmaken van de kopgroep, waarna hij het ook af wist te ronden. Anton Cooper uit Nieuw-Zeeland werd na een sterke comeback nipt geklopt in een sprint-à-deux.

Langvad verslaat Neff, Tauber tiende
Bij de World Cup voor vrouwen ging de overwinning naar Annika Langvad uit Denemarken. Zij was in een spannende tweestrijd met de Zwitserse Jolanda Neff. De derde plaats ging op 47 seconden achterstand naar Pauline Ferrand-Prévot. De beste Nederlandse was Anne Tauber, die vorige week in Albstadt nog derde werd, op plek tien. Anne Terpstra eindigde op de twaalfde plaats.

Dit artikel delen:

2 Reacties

tylerhamilton 27 mei 2018 om 21:38

Ondanks de val van Van der Poel, vond ik dit een mooie wedstrijd om te kijken.

0
ekwant_1978 28 mei 2018 om 10:47

Blijft een superatleet

0

Headlines

Populair

Materiaalzone