Schrammen voor Van der Poel na valpartij in Niel

zaterdag 10 november 2018 om 16:53
Schrammen voor Van der Poel na valpartij in Niel

foto: PhotoPress.be

Mathieu van der Poel kwam halverwege de Jaarmarktcross zaterdagmiddag ten val. De Nederlander verloor even de aansluiting met de leiders vooraan, maar keerde snel terug en trok vervolgens de cross naar zich toe. In het flashinterview na afloop laat de coureur van Corendon-Circus schrammen zien op de rechterkant van zijn knie, maar laat hij weten in orde te zijn. “Ik heb redelijk veel wondjes op die knie, dus als ik val dan ligt hij meteen open. Ik heb dus geen pijn”, laat Van der Poel weten.

Van der Poel hield het in Niel lang spannend. Pas in de laatste rondes wist hij zijn concurrenten Toon Aerts en Laurens Sweeck het nakijken te geven. Een bewuste keuze van de Europees kampioen. “Ik heb geprobeerd met morgen in het achterhoofd rond te rijden, maar hier een hele koers alleen proberen te rijden is heel lastig, denk ik”, vertelt hij.

“Als het klassement nog winnen mogelijk is, dan zou dat heel leuk zijn, maar ik ben er niet op gebrand om dat recht te zetten. Ik probeer zoveel mogelijk crossen te winnen en of dat met een minuut voorsprong of tien seconden is, dat maakt mij niet uit”, eindigt MVDP.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair