Schaduwfavoriet Biniam Girmay sterk omringd in Milaan-San Remo
foto: Cor Vos
vrijdag 17 maart 2023 om 10:54

Schaduwfavoriet Biniam Girmay sterk omringd in Milaan-San Remo

Biniam Girmay is een van de kanshebbers om Milaan-San Remo te winnen en daar zal de kopman van Intermarché-Circus-Wanty sterk bij omringd worden. Onder meer Mike Teunissen, die Milaan-Turijn oversloeg door ziekte, zal het talent uit Eritrea bijstaan.

Intermarché-Circus-Wanty stelt een sterk zevental op, met louter klassiekerspecialisten en heuvelrenners. Naast Teunissen zullen ook de Belgen Aimé De Gendt en Loïc Vliegen steun geven aan Girmay. Sven Erik Bystrøm, Lorenzo Rota en de rappe Niccolò Bonifazio maken het team compleet.

Girmay schaafde in Tirreno-Adriatico en Milaan-Turijn aan zijn vorm voor La Primavera. “Het is een van de grote doelen voor mij en de ploeg. Het is alleen ook een onvoorspelbare koers”, zei Girmay eerder. “Het is het makkelijkste monument om te winnen en tegelijk is het heel moeilijk. Je kunt niet op voorhand zeggen dat je het zus of zo moet aanpakken. Je weet het gewoon niet.”

Overigens is Girmay niet de enige kopman van de Belgische ploeg. “We willen ook Lorenzo Rota in goede positie brengen op de Poggio. Na hun top-20 van vorig jaar, hebben ze meer ervaring opgedaan en zijn ze een jaar sterker. Dit is de perfecte kans om te meten hoe goed we zijn tegen de toprenners”, zegt Aike Visbeek, performance manager van het team.

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
17 maart 2023 12:22
Eigenlijk heeft die geen volwaardige ploeg nodig, die weet perfect hoe hij zich moet laten mee glijden in een peloton zonder ooit wat wind te vangen, zelfs in de diepe finale.
Girmay is niet in vorm en normaal gesproken ga je dan niet winnen hoor. Ik zie hem niet als een favoriet. Vergelijkbaar met een Sagan, die nog slechtere benen heeft. In topvorm ja, maar nu niet.
  17 maart 2023 21:05
  Traditioneel veel renners die zich wegsteken tot wanneer het er écht toe doet:maw MSR (toch voor types als girmay)
17 maart 2023 13:39
Hoezo sterk omringd? Dit is buiten Girmay, Rota (vooruit) en Teunissen (mwa) toch een ronduit zwakke selectie. Die zijn nog maximaal met 3 na de Cipressa. Wellicht zelfs maar met 2.
  17 maart 2023 14:11
  Het zijn inderdaad niet de meest ronkende namen, maar Bystrom is toch wel een zeer goede knecht en was het niet Bonifazio die een paar jaar geleden zo'n belachelijk snelle afdaling van de Poggio deed?
  Daarnaast, heeft die inderdaad geen ploeg nodig vanaf de Cipressa.
  17 maart 2023 14:35
  Bonifazio was de afdaling van de Cipressa denk ik.
  17 maart 2023 14:43
  Het gaat mij er niet om of wanty iets fout doet, of girmay het nodig heeft, maar dat WF met een headline komt alsof we hier gaan lezen dat ze er 4 van ineos hebben gehuurd voor deze koers. Niets is minder waar. Wielerflits hoeft niemand af te fakkelen maar ze komen in dit soort berichtjes voortdurend superlatieven tekort en in dit geval vind ik dat echt misplaatst.

  Schaduwfavoriet Girmay probeert het zonder superknechten, was een betere headline geweest. Of: wanty en girmay roeien met de riemen die ze hebben.
  17 maart 2023 15:16
  Bonifazio was van de cipressa af idd. Maar in 2020 had van Aert ook alleen nog Amund Janssen na de Cipressa en verschalkte toch maar mooi Flip na de Poggio. Toen zat er sowieso nog maar 40 man na de Cipressa in het peloton, maar ik weet niet meer hoe dat kwam. Anyway, als UAE weer hetzelfde als vorig jaar doet voor Pogi dan is 1 mannetje bij je voor Girmay in de finale zo gek nog niet
  17 maart 2023 15:45
  De Gendt viel enkele jaren terug nog aan op de Poggio. Apart voor iemand die niet over de Cipressa raakt.
  17 maart 2023 16:00
  Reed dat jaar waar jij op doelt ook een stel bezetenen in arabische dienst de cipressa op alsof hun leven ervan afhing? Want dat is wat er morgen gaat gebeuren en dan zit Aime over de intercom naar Hilaire te roepen om zijn moeder

Reacties zijn gesloten.