Schachmann zet wegens chronische vermoeidheid punt achter seizoen
foto: Cor Vos
woensdag 7 september 2022 om 11:15

Schachmann zet wegens chronische vermoeidheid punt achter seizoen

Maximilian Schachmann zal dit seizoen niet meer in actie komen. De 28-jarige Duitser van BORA-hansgrohe heeft last van chronische vermoeidheid. “En er is geen andere behandeling dan rust”, laat hij weten in een persbericht van zijn ploeg.

Op 22 september verschijnt de nieuwe najaars-editie van RIDE. In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Schachmann kwakkelt al een tijdje met zijn gezondheid. De allrounder testte begin dit jaar positief op het coronavirus en had lange tijd last van zijn besmetting, waardoor hij onder meer moest passen voor de Ardennenklassiekers. Tot overmaat van ramp liep hij vlak voor de Tour de France een tweede coronabesmetting op, al was hij wel op tijd hersteld voor de Ronde van Frankrijk.

“Maximilian kon geen goede basis leggen tijdens trainingen en was dan ook niet stabiel genoeg. Hij kreeg meerdere tegenslagen te verwerken met zijn gezondheid. Er waren natuurlijk wel momenten waarop hij zijn klasse kon tonen, zoals in de Ronde van Zwitserland, maar dan waren er vervolgens weer valpartijen. We beseffen dat Max nu een pauze nodig heeft, om zo volledig te herstellen”, aldus Ralph Denk, de teammanager van BORA-hansgrohe.

Denk verwacht dat Schachmann in januari zijn rentree kan maken in de Tour Down Under. “Zodra hij goed hersteld is, willen we met Max vroeg aan het seizoen beginnen. We mikken op dit moment op een seizoenstart in Australië.”

“Ik wil volgend jaar weer goede prestaties neerzetten”
Schachmann, in 2020 en 2021 winnaar van Parijs-Nice, is blij dat hij nu al gas kan terugnemen. “Ik moet de ploeg bedanken voor de steun in deze moeilijke tijden. Er is geen andere behandeling dan rust. Ik zal nu een lange pauze inlassen, om zo weer volledig gezond te worden en terug te komen op mijn normale niveau. Ik wil volgend jaar weer goede prestaties neerzetten.”

 
16 Reacties
Sorteer op:
7 september 2022
Ik wens hem heel veel beterschap, hopelijk zien we volgend seizoen de oude Schachmann weer terug aan het front.
Irritant dat long covid. Frustrerend
  7 september 2022
  Er staat toch nergens dat hij long covid heeft!? Laat staan dat de chronische vermoeidheid ook maar iets van Corona te maken heeft? Enige link die je kan leggen, is dat hij omwille van (overdreven) voorzorgsmaatregelen na zijn testresultaat, niet al zijn trainingen naar behoren kon afleggen en daardoor nu een te kleine basis heeft..
  7 september 2022
  Alles wordt tegenwoordig aan 'de corona' gelinkt blijkbaar. Het zou allemaal best zomaar kunnen hè. Maar ook zomaar niet. En dat dan als een soort vaststaand feit brengen
  Klopt er staat niet dat het long covid is. Wel dat hij 2 keer corona heeft opgelopen en dat hij vermoeid is. Ik heb voor mezelf dat als long covid uitgelegd en inderdaad het staat er niet.
  7 september 2022
  @ De Onechte gaviaal uit Ochten, Dus bij gebrek aan feiten, neem je je eigen fantasie als waarheid?
  7 september 2022
  We kunnen inderdaad doen alsof het toeval is dat deze vermoeidheidsklachten na een covidbesmetting komen, terwijl vermoeidheid het belangrijkste symptoom van long covid is.
  7 september 2022
  Ow. Dus de ziekte van Pfeiffer ofzo bestaat niet meer? Das allemaal gewoon long covid?
  8 september 2022
  @Brabander: niemand zegt dat Pfeiffer niet bestaat, maar het zou wel enorm toevallig zijn om dat te krijgen na covid, terwijl long covid ook flinke vermoeidheidsklachten veroorzaakt.
7 september 2022
Blijf een naar beetje dat corona wat sommige ook beweren .. kijk kron , nu schachi ..
  Kan ook aan de prikken liggen… 28-jarige collega ook al sinds februari vermoeidheid na maanden thuis zitten en halftime werken. Werkt nog altijd niet fulltime. Is de dag na de booster begonnen…
  7 september 2022
  @ Dikke vrouw, dus elk fysiek ongemak bij iemand die ooit in aanraking is geweest met Corona (zowat iedereen dus), is gelinkt aan Covid? Misschien heeft hij wel CMV, of heeft hij last van het vaccin (zoals hierboven geopperd), of heeft hij door eerdere fysieke tegenslag gewoon een te kleine basis. of of of .. Altijd alles linken aan Corona is zo vermoeiend, probeer eens los te breken van het angstdogma en je blik terug te verruimen.
  7 september 2022
  Vrijwel niemand hier beweert dat het geen 'eng beestje' kan zijn.
7 september 2022
Schachmann was vorig jaar in de Vuelta ook al totaal niet op zijn niveau
7 september 2022
Hulde voor de gekozen foto en Schachmann veel voorspoed bij het terug op niveau proberen te komen.
  7 september 2022
  Sluit ik me volledig bij aan. Was toch altijd een prima renner, maar nu al ruim een jaar niet meer 'des Schachmanns'

Reacties zijn gesloten.