Schachmann en Aleotti testen positief op corona, geen Challenge Mallorca
Maximilian Schachmann - foto: Cor Vos
maandag 24 januari 2022 om 16:08

Schachmann en Aleotti testen positief op corona, geen Challenge Mallorca

Maximilian Schachmann en Giovanni Aleotti doen deze week toch niet mee aan de Challenge Mallorca. De Duitser en Italiaan van BORA-hansgrohe moeten door een positieve coronatest passen voor de Spaanse vijfdaagse wedstrijd.

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De twee renners van BORA-hansgrohe werden het voorbije weekend geconfronteerd met een positieve sneltest. Schachmann en Aleotti deden vervolgens een PCR-test en ook nu bleek de uitslag positief. Ze hebben geen last van symptomen van het virus, maar moeten wel in isolatie en ook noodgedwongen passen voor de Challenge Mallorca. Het is nog onduidelijk of hun verdere programma in gevaar komt.

Benoît Cosnefroy
Eerder vandaag liet ook Benoît Cosnefroy weten dat hij zijn seizoensstart noodgedwongen moet uitstellen na een positieve coronatest. De Franse puncheur van AG2R Citroën was eveneens van plan om zijn eerste wedstrijdkilometers van 2022 af te werken op het Spaanse eiland Mallorca. Het goede nieuws: ook Cosnefroy heeft geen last van symptomen.

De Trofeo Calvia is op woensdag 26 januari de eerste koers van de Challenge Mallorca, de Trofeo Playa de Palma is op zondag 30 januari de laatste. De Trofeo Port d’Alcúdia-Port d’Alcúdia, Trofeo Serra de Tramuntana en de Trofeo Pollença-Port d’Andratx zijn de overige drie manches.

RIDE Magazine
19 Reacties
Sorteer op:
24 januari 2022 16:16
Dit soort artikel zal nog heel vaak verschijnen de komende maanden vrees ik...
  24 januari 2022 16:24
  De Olympische Spelen zullen daarbij niet worden ontzien.
24 januari 2022 16:18
In plaats van per besmette renner een bericht, wellicht een aparte button in het menu toevoegen 'BESMET'. Met Omikron gaan we anders een vloedgolf aan berichten krijgen.
24 januari 2022 16:21
"Ze hebben geen last van symptomen van het virus, maar moeten wel in isolatie en ook noodgedwongen passen voor de Challenge Mallorca."

En de testwaanzin duurt voort, zucht. Wanneer gaan we als samenleving eens inzien dat het waanzinnig is om iemand zonder symptomen en die enkel op papier ziek is dagenlang in isolatie te zetten. Waarom komt het in niemand op dat de maatregelen inmiddels veel schadelijker zijn dan de kwaal?
  24 januari 2022 16:28
  Eensch. Dit is absoluut onwerkbaar geworden. Zeker met het mildere omikron
  24 januari 2022 16:28
  1) ga je dit onder elk artikel over een besmette renner zetten?
  2) ik denk niet dat je hier het antwoord gaat vinden, dit is een wielersite
  3) wat mij betreft mag het ook losgelaten worden, maar laten we die discussie hier aub niet voeren, daar hebben we een hele Facebook community voor vol met 'deskundigen', kunnen wij hier over de mooiste sport blijven discussiëren.
  24 januari 2022 16:58
  Ben het helemaal met je eens. En zo langzaamaan kan het niet vaak genoeg geroepen worden. Het extreme testen en de mensen die positief testen in quarantaine zetten is het probleem geworden sinds de omikron variant en niet meer de ziekte zelf.
  24 januari 2022 17:07
  Het is algemeen bekend dat het OMT, Mark Rutte, de KNWU, de WHO, de UCI en Lange Frans hier meelezen. Kan niet vaak genoeg geroepen worden dus in de comments, dan zijn we zo van die maatregelen af!
  25 januari 2022 00:17
  Lange Frans lijkt mij eerder een van bovenstaande posters te zijn ;)
  25 januari 2022 08:51
  Eigenlijk is het vrij simpel - je gaat in isolatie omdat je anders misschien iemand besmet die wel grotere symptomen vertoond en daardoor naar het hospitaal moet en daar een plaats inneemt van iemand zonder corona die een hartaanval heeft ...en eventueel sterft en ook de corona patient sterft, dan ben je statistisch gezien verantwoordelijk voor twee doden...maar uit de commentaren van heel veel WFers is het eerder 'survival of the fittest' :)

  Dus het testen heeft echt wel zin, stoppen met testen en gewoon doorgaan dan besmet je waarschijnlijk meerdere personen die zich wel laten testen en sterven, maar dan ben jij lekker geen statistiek en zij wel ... leuk toch die Corona thematiek ! :)
24 januari 2022 16:25
Wat veel interessanter is: zijn er renners die long Covid hebben?
  24 januari 2022 17:11
  Gaviria misschien?
  25 januari 2022 02:52
  Qua omikron is het nog te vroeg waarschijnlijk om te spreken van long covid. Bovendien lijkt de kans kleiner op long covid aangezien het voornamelijk om de neus/keel gaat en niet om de longen. Maar qua alpha en delta zou het statistisch gezien niet raar zijn dat er enkele renners zijn met long covid.
24 januari 2022 16:56
Ik vrees dat dit inderdaad een "normaal" bericht gaat worden waar niemand van op kijken.
Niet alleen in wielrennen natuurlijk, maar overal.
Ben benieuwd hoe het zal gaan met de Olympische Spelen. Het kan haast niet anders dat ook daar veel afzeggingen gaan komen.
  24 januari 2022 18:07
  Het Olympisch Comité is wel de aangewezen club om met lokale autoriteiten een dealtje te sluiten om wat positieve tests te verstoppen. Alles ter eer en glorie van de spelen en het geweldige China!
24 januari 2022 17:11
En het gaat maar door..
24 januari 2022 18:29
Stop met testen, nu echt onzin. Laten we ermee leven.
25 januari 2022 08:54
Ik ga wel akkoord met 1 van de bovenstaande commentaren, maak er even een aparte rubriek van - net zoals het kort nieuws - 'wie heeft er vandaag positief getest op Corona', dan kunnen alle keyboard warriors in 1 artikel hun Covid deskundigheid kwijt in plaats van onder elk artikel - vaak toch weer copy / paste!

Reacties zijn gesloten.