Benoît Cosnefroy niet in Challenge Mallorca na positieve coronatest

maandag 24 januari 2022 om 08:39
Benoît Cosnefroy niet in Challenge Mallorca na positieve coronatest

Cosnefroy won afgelopen seizoen de Bretagne Classic - foto: Cor Vos

Benoît Cosnefroy moet zijn seizoensstart noodgedwongen uitstellen. De Franse puncheur zou in de Challenge Mallorca aan het wielerjaar beginnen, maar door een positieve coronatest moet hij de Spaanse vijfdaagse wedstrijd aan zich voorbij laten gaan.

Cosnefroy maakte zijn afwezigheid bekend in een bericht op social media. “Gemaskerd, ingeënt, gecontroleerd en voorzichtig, maar toch positief getest op het coronavirus”, schrijft de 26-jarige renner van AG2R Citroën, die geen last heeft van de symptomen van het virus. Zijn positieve test betekent wel dat hij de Challenge Mallorca moet missen. De Spaanse wedstrijd begint woensdag.

Oorspronkelijk was de bedoeling dat Cosnefroy na de Challenge Mallorca aan de start zou staan van de Ruta del Sol (16-20 februari) en de Drôme Classic (27 februari), maar dat is vooralsnog ongewis. “Ik zal binnenkort mijn programma voor mijn rentree bekendmaken. Wees veilig en zorg goed voor jezelf”, sluit hij zijn bericht af.

Cosnefroy kan terugkijken op een sterk afgelopen seizoen, waarin hij de Tour du Finistère, de Tour du Jura en de Bretagne Classic achter zijn naam zette. In die laatste koers versloeg hij bovendien wereldkampioen Julian Alaphilippe in een rechtstreeks duel. Verder was hij onder meer tweede in La Polynormande en vierde in Tre Valli Varesine. In de EK-wegrit in Trento eindigde hij derde.

Dit artikel delen:

15 Reacties

Xevar 24 januari 2022 om 08:54

Het wordt wel hoog tijd om te kappen met dit hele test- en quarantainecircus. Zien ze dan echt niet in dat het zo veel meer kwaad dan goed doet?

John Bidon 24 januari 2022 om 09:11

edit wf: houd het bij wielrennen svp

edit: excuses, zal het beter omschrijven

ongelooflijk jammer voor Cosnefroy dat hij ten prooi is gevallen aan deze ziekte ondanks alle voorzorgsmaatregelen, waaronder dragen van mondkapje waarvan voormalig minister van Volksgezondheid heeft gezegd dat het een schijnveiligheid is en dat het begin van zijn seizoen al gehypothekeerd is door het missen van deze voorbereidingskoers.

Hopelijk voor hem verminderd het vaccin zijn kwalen en loopt hij geen blijvende longziekte op zoals gebruikelijk is bij een normale seizoensgriep.

bswinkelss 24 januari 2022 om 09:50

Wat is dit nou weer voor gezwets. Hopelijk heb je zelf ook door dat je onzin praat.

Laura 24 januari 2022 om 10:15

edit wf: houd het bij wielrennen svp

Al Phila 24 januari 2022 om 09:37

Hopelijk wordt Corona (en de ernstige gevolgen daarvan) snel de kop ingedrukt, zodat het een ‘griep’ of ‘griepje’ wordt (in termen van de WHO). Maar dan zal wel duidelijk moeten zijn dat a) de o-micron variant x symptomen voldoende klein is, en b) dat nieuwe mutaties nog minder last bezorgen.

Niet sturen op een R-waarde: immers een R=0 geldt bijv. voor een niet besmettelijk virus, of in mijn woorden een gebroken been. Dat is niet besmettelijk, dus geen actie. Maar een R van 1000 waarbij de symptomen niet meer zijn dan een uur een loopneus hoeft ook niet mondiaal bestreden te worden.

Maar het blijft vooralsnog afhankelijk van hoe ‘erg’ nieuwe mutaties van o=micron zullen zijn. Tot dan zal ‘men’ geen of slechts zeer beperkt risico willen nemen.

On Topic: Sneu voor Hermans, een kanshebber, die eergisteren nog achter de scooter trainde maar gisteren niet echt vooruit kwam. Toch misschien een signaal dat er wat fysieks hapert. Zou wat zijn als België de (dankzij de niet-deelname aan de relay van NL) nu een gouden medaille op het test-event moet missen. Dan zet ik mijn geld op GB.

Verder hebben de Belgen talent en overwicht genoeg in de mannenwedstrijd. Alleen wat tegenstand van 2 NLers en een Brit, ook al zit er wellicht een verrassing in een klein hoekje.

Maillot à Pois 24 januari 2022 om 09:53

Hermans was gisteren toch net heel goed bezig tot ie vooraan weggemaaid werd door de val van Van der Haar?

AnderJ 24 januari 2022 om 13:30

Ik begrijp dat iedereen meer dan klaar is met Corona, maar tot het moment dat IC's en verpleegafdelingen niet meer te vol dreigen te lopen óf we er voor kiezen een maximaal aantal IC en verpleeg bedden in te richten voor Corona en een overtal aan patiënten naar huis te sturen (met alle gevolgen van dien), hebben we te leven met de beperkingen. Hopelijk valt Omikron inderdaad mee – zoals het nu lijkt – en kunnen de meeste beperkingen eraf en eraf blijven.

Testen en quarantaine maken wel degelijk uit: kijk maar naar China. Punt is dat je dat soort restricties niet zou moeten willen.

Daren Cole 24 januari 2022 om 13:39

Voor een veredelde verkoudheid is dit echt niet vol te houden! Had je 3 jaar geleden gedacht gedacht dat je moet thuis zitten zonder symptomen, je werd weggelachen…

AnderJ 24 januari 2022 om 14:01

Als de ziekenhuizen volstromen, is er geen sprake van een veredelde verkoudheid.

Groetjesaandevoetjes 24 januari 2022 om 14:59

Ziekenhuizen lopen met deze variant dus juist leeg. Dat is het hele punt. Hopen dat er niet weer een besmettelijkere variant komt die ergere klachten gaat geven, want ik ben er nu wel echt helemaal klaar mee.

xistnc 24 januari 2022 om 15:26

De instroom in de ziekenhuizen neemt wel degelijk toe, maar gelukkig is de ligduur veel korter en blijft de IC buiten schot.

Daren Cole 24 januari 2022 om 17:24

@anderJ: bij griep lagen de ziekenhuizen de voorbije

Daren Cole 24 januari 2022 om 17:24

jaren altijd vol, met gewone opnames. Toen kraaide er geen haan naar en was de enige maatregel een (echt) vrijwillig vaccin…

Valvuillerdemoz 24 januari 2022 om 14:59

Hoezo ? In Spanje ging men Corona verder toch beschouwen als een griepje.?Waarom dan toch testen en uitsluiten van deelname?

xistnc 24 januari 2022 om 15:23

ging => gaat.

Dat moment zal heus komen, maar zover is het nog niet.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair