‘Saxo Bank stopt met sponsoring Tinkoff-Saxo’

zaterdag 4 april 2015 om 14:24
‘Saxo Bank stopt met sponsoring Tinkoff-Saxo’

Foto: Sirotti

Oleg Tinkov raakt een belangrijke sponsor kwijt. Volgens L’Équipe gaat Saxo Bank na dit seizoen de ploeg verlaten. De Deense investeringsbank is sinds 2008 aan de formatie verbonden.

Het vertrek van Bjarne Riis zou een grote rol hebben gespeeld bij het afscheid. De aanwezigheid van de Deense manager was voor Saxo Bank een belangrijke factor voor het sponsorschap. De bank zorgt naar verluidt voor bijna de helft van het budget van de ploeg, dat in totaal twaalf miljoen euro bedraagt. De Deense geldschieter zou jaarlijks vijf miljoen euro betalen.

Saxo Bank was tot en met 2013 als hoofdsponsor actief voor de ploeg. In 2014 veranderde de naam in Tinkoff-Saxo. De ploeg rijdt sindsdien bovendien op een Russische licentie. Voorheen was het een Deense formatie.

Update 18:30
Ploegbaas Oleg Tinkov ontkent op Twitter het nieuws.  “Het lijkt alsof journalisten meer weten dan ik”, schrijft de Rus. “Wij waarderen het sponsorschap van Saxo Bank en zijn trots om ze aan boord te hebben. We zullen samen blijven.”

Dit artikel delen:

28 Reacties

RiGHT 4 april 2015 om 18:41

op het moment nog voor bevestigd werd dat Riis aan de kant was gezet zei ik al dat Saxo er dus mee op zou houden.

Saxo heeft al eerder paar keer getwijfeld over doorzetten van sponsoring – die zijn alleen voor/om/door Riis aangebleven, lijkt me vrij zeker dat die er dus mee ophouden.

0
Wim Kruithof 4 april 2015 om 21:26

Jovic, precies andersom zou ik stellen… Astana en Tinkov (Tinkoff-Saxo) zijn een zure zijde van de sport.

0
SolerEritrean 4 april 2015 om 21:37

@Wim Kruithof

Flauwekul… Het wielrennen heeft deze ploegen nodig

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone