Saxo Bank definitief weg als co-sponsor ploeg Oleg Tinkov

donderdag 15 oktober 2015 om 11:51
Saxo Bank definitief weg als co-sponsor ploeg Oleg Tinkov

Foto: Sirotti

Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu is het ook officieel. Saxo Bank stopt aan het eind van het jaar als co-sponsor van het huidige Tinkoff-Saxo. Dat maakte de Deense investeringsbank vandaag bekend. Saxo Bank was sinds 2008 aan de formatie verbonden.

Het vertrek van Saxo werd tijdens de Tour de France al min of meer aangekondigd door Oleg Tinkov, de excentrieke baas van de WorldTour-formatie. “Er is geen noodzaak voor twee namen op het shirt, dus tot ziens Saxo”, slingerde hij toen de wereld in. “Waarom zou ik een co-sponsor nodig hebben. Het shirt ziet er mooier uit met slechts één naam.”

De relatie tussen Tinkov en Saxo bekoelde na het gedwongen vertrek van manager Bjarne Riis. De oud-Tourwinnaar zou inmiddels serieuze plannen hebben om de ploeg te kopen, maar in de ogen van Tinkov is dat een kansloze missie.

Saxo Bank laat het wielrennen voorlopig even voor wat het is. “Het is mogelijk dat we weer eens terugkeren, maar zeker niet volgend jaar”, zegt mede-oprichter Kim Fournais. “We hebben een goede band met Bjarne Riis en hebben er geen problemen mee om weer eens met hem samen te werken. Maar nu hebben we eerst andere prioriteiten.”

Dit artikel delen:

13 Reacties

rahimns 15 oktober 2015 om 11:56

And the soap goes on… hopelijk gaat dit uiteindelijk alleen niet ten koste van de renners. Voorlopig kan deze excentriekeling het wel alleen ophoesten.

0
Stelvio-fan 15 oktober 2015 om 11:59

@rahimns: exact. En zolang Tinkov blaat, bijt hij niet, dus voorlopig is er niks aan het handje

0
lrxrl 15 oktober 2015 om 13:40

Ik vond dat witte Saxo sungard shirt mooi, en dan een contador in bloedvorm die berg op zien knallen in zo’n mooi shirtje:)

0
Hakkie2 15 oktober 2015 om 13:43

@rahimns: zolang de Russische economie niet nog verder in stort, moet dat lukken. Pas als die race naar de bodem nog verder gaat, wordt het waarschijnlijk wat krapper. Tinkov is erg rijk, heel erg rijk, maar dat zit wel vooral in Russische bedrijven.

0
ikbenprocycling 15 oktober 2015 om 13:45

Deze excentriekeling is zelf eigenlijk net zo belangwekkend voor de wielersport als excentrische bewegingen in de wielertraining. Dat gezegd hebbend, genant is niet saai.
Het kan overigens zijn dat zo’n type als Oleg andere sponsoren weerhoudt van de lust tot intreden. Het valt me nog mee dat er geen aanzuigende werking is geweest op Chinese en Arabische hotemetoten op zoek naar Europese speeltjes.

0
rahimns 15 oktober 2015 om 13:46

@Hakkie2 hij leent het geld waarschijnlijk tegen een leuk tarief van zijn eigen bank ;)

0
zoetepap 15 oktober 2015 om 13:48

Bedankt aan al onze fans en aan alle dope-renners waar wij zoveel succes mee gehad hebben en wij ons nooit geen reet van aantrokken. Dank.

0
Hakkie2 15 oktober 2015 om 13:51

@rahimns: ja, maar die bank heeft natuurlijk ook problemen bij het instorten van de Russische economie. Die bank zit alleen in Rusland, volgens mij. En zal dus wel aan Russische bedrijven hebben geleend.

0
Giro_101 15 oktober 2015 om 14:52

Zou saxo nog overwegen om bij een ander wielerteam (co-)sponsor te worden?

0
Arema Pro Cycling Team 15 oktober 2015 om 15:21

In 2017 Riis met Saxo terug in peloton..?

0
DarioBirillo 15 oktober 2015 om 16:14

En toch is Tinkov gewoon een enorm onsympathieke man en wat mij betreft teveel zakenman om echt in het wielrennen een goede aanwinst te zijn.

Hij wordt door Riis binnengehaald als extra sponsor, na een jaar wordt hij hoofdsponsor. Dan trapt ie eerst Riis buiten en daarna mede-sponsor Saxo Bank. Los van wat iedereen van Riis mag denken, de manier van werken van Tinkov is eigenlijk toch gewoon onder de gordel. Hij staat nu te pronken met geweldige renners en met veel geld. Maar zonder Riis en Saxo Bank stond die basis er gewoon niet en had Tinkov niets. Of misschien had ie nog het oude Tinkoff met loepzuivere kopmannen als Hamilton of Jaksche… Dat je dan beide partners zo van de hand doet, vind ik gewoonweg niet mooi.

Volgens Cyclingnews http://www.cyclingnews.com/news/saxo-bank-ends-sponsorship-of-tinkoff-team/ gaat hij ook nog even lekker natrappen op trouwe partner Saxo Bank. Even dankbaar zijn voor de co-sponsoring of de goede teambasis die hij mag overkopen, is weer teveel gevraagd?

Ach, Tinkov is wat mij betreft gewoon een onbeschofte boer die alleen aan zijn geld denkt. Hij mag dan we een passie voor wielrennen hebben en hier en daar een goed idee, maar vanbinnen blijft het toch dezelfde man.

Geef mij dan maar Saxo Bank en Riis hoor. Tenminste als Riis het met zuivere renners blijft doen. ;)

0
Titaantje 15 oktober 2015 om 19:04

Gezien Riis zn totale desinteresse in de ploeg de afgelopen jaren vind ik het ontslag van hem wel terecht. Het is ook niet voor niks spaakgelopen tussen Riis en de Schleckjes/Cance. Die man was nog maar beperkt betrokken bij het echte wielrennen en meer bezig met zijn eigen sportmaaatschap.

Neemt niet weg dat tinkov een hork is die te vaak onnodige, onjuiste en onware dingen roept.

In bovenstaande foto’s valt het me overigens op dat majka zn bollen (als ik het goed zie) niet vertegenwoordigd zijn. Die trui en zijn tour ritzeges lijken. Mij toch ook een saxo hoogtepunt.

0
Chaba 15 oktober 2015 om 20:43

Het feit dat je net een wereldkampioen rijker bent in de ploeg en dan toch vertrekt zegt ook een hoop. Saxo Bank is een goede sponsor geweest en ik hoop dat ze weer terugkomen in de toekomst. Riis heb ik het wat minder op maar het lijkt dat die twee partijen aan elkaar verbonden zijn en dat vind ik dan weer jammer.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone