Savio: “Vertrouw erop dat we de Giro mogen rijden”

zaterdag 31 oktober 2015 om 18:53
Savio: “Vertrouw erop dat we de Giro mogen rijden”

Foto: Sirotti

Gianni Savio is niet bang dat de recente dopinggevallen bij Androni Giocattoli-Sidermec zijn ploeg een uitnodiging voor de Giro d’Italia zullen kosten. “Ik vertrouw erop dat we de Giro mogen rijden”, vertelt de teambaas aan Biciciclismo. “Ik zou niet weten waarom niet. We spelen daar altijd een belangrijke rol.”

De Italiaanse ProContinentale ploeg, die het afgelopen seizoen binnen korte tijd te maken kreeg met dopinggevallen van Fabio Taborre en Davide Appollonio, werd heel de maand augustus uit competitie genomen. Gisteren bepaalde de UCI dat die schorsing destijds terecht werd opgelegd.

Savio vindt dat zijn team te hard is aangepakt. “Als er één ploeg is die stevig optreedt tegen doping, dan zijn wij dat. We zijn het slachtoffer geworden van het criminele gedrag van twee renners.” Taborre en Appollonio worden daar door Savio ook financieel voor aansprakelijk gesteld. “Wij zijn de eerste ploeg in de geschiedenis die dat doen. Het is nooit eerder gebeurd.”

Androni Giocattoli is voor deelname aan de Giro d’Italia afhankelijk van een wildcard. Sinds 2008 is de Italiaanse ploeg er steevast bij in de eerste grote ronde van het seizoen.

Dit artikel delen:

6 Reacties

SolerEritrean 31 oktober 2015 om 19:12

Een Giro zonder Savio, met zijn witte haarendos uit de volgwagen hangend een Venezolaan toeschreeuwen op 150 km van de aankomst in de vroege vlucht, dat kan ik me niet voorstellen.

froomefan56 31 oktober 2015 om 19:34

Ik hoop tot ze eindelijk een keer geen wildcard krijgen.

Coldeportes 31 oktober 2015 om 19:38

Rechtstreeks weggelopen uit een B-productie uit het Hollywood van vóór de oorlog, deze man. Dat snorretje maakt het af, natuurlijk ;)

Spruch 31 oktober 2015 om 20:54

Southeast mocht ook jaar op jaar terugkeren na meerdere dopinggevallen, dus logisch dat Savio zich niet druk maakt.

SolerEritrean 31 oktober 2015 om 21:08

@Spruch

Idd, maar nu heeft hij toch weer de teamnaam (en hemzelf) in de spotlights gezet. Kan zo marketing doceren, deze held.

Abdoe 31 oktober 2015 om 23:12

Hij is het al aan het regelen, zo te zien.

Headlines

Materiaalzone

Populair