‘Ploeg-Savio gaat volgend jaar door het leven als GW Shimano-Sidermec’

maandag 5 december 2022 om 09:11
‘Ploeg-Savio gaat volgend jaar door het leven als GW Shimano-Sidermec’

Gianni Savio met Egan Bernal - foto: Cor Vos

Vanwege financiële problemen zal Drone Hopper-Androni Giocattoli in 2023 geen ProTeam zijn, maar manager Gianni Savio liet eerder al weten dat hij doorgaat op continentaal niveau. De ploeg zal volgend jaar door het leven gaan als GW Shimano-Sidermec, zo meldt de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport.

Savio gaf eerder aan dat een fusiedeal met een Zuid-Amerikaans conti-team bijna rond is. Volgens La Gazzetta dello Sport kan de markante teammanager in 2023 rekenen op twee nieuwe sponsoren. Het gaat om GW en Shimano, die dit jaar nog geldschieters waren van Colombia Tierra de Atletas, een team dat kan rekenen op steun van de Colombiaanse overheid.

Selectie 
De ploeg van Savio zal volgend jaar koersen op een Colombiaanse (continentale) licentie. Het is momenteel nog gissen naar de definitieve selectie, maar Jhonatan Restrepo, Didier Merchan en Brandon Alejandro Rojas zouden in 2023 wel gewoon weer deel uitmaken van de kern. “Het is onze bedoeling om via een ​​overgangsjaar op continental-niveau – met een project voor jonge, veelbelovende renners – in 2024 terug te keren op profniveau”, gaf Savio eerder aan.

“Het is een formatie die voornamelijk bestaat uit jonge Colombiaanse talenten. Bij deze doorstart op continental-niveau heb ik nog steeds hetzelfde enthousiasme als toen ik begon, zo’n dertig jaar geleden”, aldus Savio, die in het verleden meerdere Colombiaanse talenten opleidde. “Koers blijft mijn grote passie en mijn terugkeer naar Zuid-Amerika betekent een viering van het continent waar ik tal van talenten heb ontdekt, waaronder Egan Bernal.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

Cochise 5 december 2022 om 10:54

In Colombia toch wat onduidelijkheid: heeft Savio de co-sponsors van Colombia Tierra de Atletas gestrikt en gaat Colombia pacto por el Deporte verder zonder GW en Shimano? Bij Colombia waren oa Anacona en broertje Quintana aangekondigd naast oude getrouwe Atapuma en zat wel wat talent met Gomez, Pinzon en Rico.

GW-Shimano was tot enkele jaren geleden ook gewoon een apart continentaal team tot ze gesponsord werden door de staat (beetje een opvolger op die manier voor Team Colombia en Colombia Coldeportes die paar keer aan de Giro deelnamen).

Stilaan toch ook wat geruchten daar over Nairo Quintana waarvan niemand nog gelooft dat hij effectief al een (WorldTour)ploeg heeft voor volgend seizoen.

0
Cochise 5 december 2022 om 19:27

Maar even m’n eigen vraag zelf beantwoorden: GW-Shimano-Sidermec wordt een nieuw team, los van Colombia pacto por el deporte.
Leuk voor het Colombiaanse wielrennen. Zou leuk zijn moest Savio in 2024 opnieuw naar een PCT kunnen doorgroeien vanuit die Zuid-Amerikaanse basis.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone