Sanne Cant houdt Loes Sels af in Waaslandcross

zaterdag 22 december 2018 om 14:29
Sanne Cant houdt Loes Sels af in Waaslandcross

foto: PhotoPress.be

Sanne Cant heeft de Waaslandcross van Sint-Niklaas op haar naam geschreven. Op het provinciaal domein De Ster was ze in de sprint te sterk voor Loes Sels, met wie ze vrijwel de hele wedstrijd samen reed. Katie Compton eindigde op de derde plaats. Cant volgt op de erelijst Lucinda Brand op. Morgen wacht de rensters de wereldbekercross in Namen.

Sanne Cant en Yara Kastelijn schoten uit de startblokken in de Waaslandcross, waarna de wereldkampioene vlotjes de kop pakte. Ook Loes Sels mengde zich in de strijd om de voorste plekken. Doordat Kastelijn zich verslikte, konden Cant en Sels zich vooraan afscheiden in de eerste ronde. Het bleek het beginsein van een tweestrijd tussen de Belgische vrouwen.

In de daaropvolgende rondes bouwden zij hun voorsprong steeds verder uit op de eerste achtervolger, Katie Compton. De Amerikaanse reed steady op de derde plaats. Sels voerde aan het einde van de derde ronde de druk wat op en probeerde afstand te nemen op Cant, maar de Belgische kon opnieuw aansluiten.

Beide vrouwen gaven elkaar geen duimbreed toe. Cant probeerde wat te forceren in de vijfde ronde, maar ze wist haar Belgische collega niet los te rijden. Daarop moest de beslissing vallen in de zesde, laatste ronde. Het werd een spannend duel, dat Cant besliste in de sprint. Voor Sels restte de tweede plaats. Op ruim een minuut eindigde Compton op de plek drie.

SOUDAL Classics 2018-2019
Uitslag manche 3, vrouwen: flag-be Sint-Niklaas (UCI-niveau: C2)
1. flag-be Sanne Cant (Corendon-Circus)
2. flag-be Loes Sels (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice)
3. flag-us Katie Compton
4. flag-nl Yara Kastelijn (Steylaerts-777)
5. flag-nl Geerte Hoeke (Creafin-Tüv Sud)
6. flag-nl Aniek van Alphen
7. flag-nl Susanne Meistrok
8. flag-fr Pauline Delhaye
9. flag-nl Mascha Mulder
10. flag-ee Mari-Liis Möttus

Dit artikel delen:

9 Reacties

Dolfy 22 december 2018 om 14:36

Mooi om te zien dat Sels druk kon zetten op Cant. Compton op anderhalve minuut, wat een verschil, wel nog maar een paar dagen weer in Europa..

Cadellie 22 december 2018 om 14:46

Edit redactie: Inderdaad, aangepast

Brabander 22 december 2018 om 14:47

Van Compton is het beste ook wel af. Wat ook niet zo vreemd is gezien haar leeftijd. Verder wel een erg pover deelnemersveld zo. Wat ook niet zo verwonderlijk is, gezien de drukke periode die eraan komt. Maar Cant, Sels en Compton als enigen is wel erg mager

Pol 22 december 2018 om 14:55

Waarom hoor je nu Mevr Cant niet dat ze reglementair minder dan 40 min heeft gereden ?????

EddyB1958 22 december 2018 om 21:34

Volgens de uitslag op de site van de UCI reed ze er 41:09 over…

Tour 22 december 2018 om 16:11

Het was Loes ook wel gegund.

sooike 23 december 2018 om 11:07

Cant vergeet erbij te vermelden dat het deelnemersveld wel erg povertjes was. Ons Vlaamse zuurpruimpje stond er weer als een dood vogeltje bij op het podium !

Sandervs76 23 december 2018 om 12:32

Dit was met afstand de saaiste damescross van dit seizoen. Cant kan er niets aan doen dat anderen niet starten, dat is natuurlijk simpel zat. Maar dit was in vergelijking met de voorgaande crossen een bleek onderonsje.

Beekman 23 december 2018 om 11:34

Inderdaad geen concurrentie, denk dat ze vanmiddag wat heel wat meer moeite zal krijgen.

Headlines

Materiaalzone

Populair