Samenwerking Jumbo-Visma en Limburg Cycling

maandag 25 mei 2020 om 16:23
Samenwerking Jumbo-Visma en Limburg Cycling

Het Development-team maakt ook deel uit van de Jumbo-Visma Academy - foto: Cor Vos

Jumbo-Visma en Limburg Cycling slaan de handen ineen om de breedtesport en talentontwikkeling in Limburg te stimuleren en te ondersteunen. De Jumbo-Visma Academy zal zich inzetten om Limburgse jongeren via bijvoorbeeld schoolclinics aan het sporten te krijgen.

Door de samenwerking gaat de Jumbo-Visma Academy, zodra dat volgens de coronamaatregelen weer kan, meerdere middelbare scholen in Limburg langs en diverse verenigingen helpen om de jeugd aan te sporen om meer in actie te komen. Met Tom Dumoulin en Mike Teunissen heeft Jumbo-Visma twee Limburgse renners die als uithangbord dienen.

“We hebben op dit moment een aantal vaandeldragers in het Limburgse wielrennen”, vertelt ploegleider Frans Maassen, eveneens een Limburger. “Maar dat betekent niet dat we op onze lauweren kunnen rusten. Er moet continuïteit zijn op het gebied van talentvolle wielrenners. Deze samenwerking is een goede zet en helpt zeker om kinderen te enthousiasmeren voor de wielersport. In Limburg liggen erg mooie parcoursen en ook een aantal wielerbanen, maar dan moeten er wel wielrenners zijn.”

Vanuit Limburg Cycling is manager Milan van Wersch blij met de samenwerking. “Onlangs hebben we de virtuele kick-off van de samenwerking met Team Jumbo-Visma en drie Limburgse wedstrijdverenigingen gehad. Het was mooi om te zien dat iedereen enthousiast was en bereid is om er samen de schouders onder te zetten”, zegt hij.

Partnership met Team Sunweb
Het partnership van Limburg Cycling met Jumbo-Visma heeft geen gevolgen voor de samenwerking met Team Sunweb. Met die ploeg werkt Limburg Cycling ook nog altijd samen. “Het een sluit het ander zeker niet uit”, aldus de organisatie tegen WielerFlits.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Franco Ballerini 25 mei 2020 om 17:03

Mooi initiatief. Maar ik vrees het ergste voor de toekomst van het Nederlandse wielrennen. Voor de overgrote meerderheid van de Nederlandse jeugd is wielrennen totaal niet “cool”. Fietsen überhaupt al niet. Waarom je inspannen als je je met een scooter, studenten OV-kaart of een elektrische fiets veel makkelijker kunt verplaatsen. Daarnaast: het afgetrainde wielerlichaam spreekt ook niet echt tot de verbeelding vergeleken met de populaire fitness torso. Is de situatie voor het Nederlandse wielrennen dan hopeloos? Mijn inziens hangt dat af van de prestaties van de huidige (gelukkig vrij goede) generatie Nederlandse wielrenners. Als van der Poel PR en RVV wint, Dumoulin de TdF, en we onverwachts ook het WK winnen of een gouden plak op de OS halen hoeft de situatie niet hopeloos te zijn.

0
Emergo 25 mei 2020 om 17:18

Als dan de minderheid daar wel in geïnteresseerd en gemotiveerd is zie ik het probleem niet zo.

0
AWestie 25 mei 2020 om 22:32

Dus omdat fietsen niet cool en een fietserslichaam niet sexy is gaat wielrennen achteruit, maar gelukkig helpt een overwinning hier en daar. Dat de KNWU daar niet op gekomen is.

0
Jacco van Stierop 25 mei 2020 om 19:41

‘Limburg Cycling’ gaat een ‘partnership’ aan met een ‘Academy’, een ‘kick-off’ is er al geweest, en er liggen ‘clinics’ in het verschiet.

Mooi hoor, dat stimuleren van Nederlands talent.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone