Sam Oomen slaat dubbelslag in derde etappe Tour de l’Ain
foto: Sirotti
vrijdag 12 augustus 2016 om 16:40

Sam Oomen slaat dubbelslag in derde etappe Tour de l’Ain

Sam Oomen heeft zijn eerste officiële profzege behaald in de de derde etappe van de Tour de l’Ain. De neoprof van Giant-Alpecin was de beste in een lastige rit met aankomst bergop. Oomen is dankzij zijn ritzege ook nieuwe leider in het algemeen klassement.

Vroege vlucht
De ontsnapping van de dag kwam pas na dertig kilometer tot stand. Na de nodige mislukte pogingen wisten uiteindelijk de Fansmannen Perichon, Quemeneur en Di Gregorio zich af te scheiden. Zij behaalden een maximale voorsprong van bijna vier minuten.

In de slotfase was het Pierre Latour die als eerste uit het peloton demarreerde. Hij kreeg Péraud, Konrad, Oomen, De Clercq, Vervaeke, Pedrero en Guillaume Martin met zich mee.

Slotklim
Op de slotklim was het Martin die als eerste van de koplopers een versnelling plaatste, maar hij kreeg onvoldoende ruimte. Ook een latere poging van Peraud strandde voortijdig.

Met nog drie kilometer te rijden versnelde Oomen, en dat bleek op het juiste moment. De jonge Nederlander wist het zijn metgezellen lastig te maken. Op de streep in Lelex Monts-Jura kon hij met enkele fietslengtes verschil zijn eerste overwinning als prof vieren.

In achterhoede verloor Robert Gesink veel tijd. De kopman van LottoNL-Jumbo moest 3:19 minuut toegeven op ritwinnaar Oomen.

RIDE Magazine
85 Reacties
Sorteer op:
12 augustus 2016 18:52
Mooie zege voor Oomen. Daar gaan we meer dan waarschijnlijk nog veel plezier van krijgen.
12 augustus 2016 18:54
Ik ben zooooo blij met Oomens prestatie! :-)
Degenen die NU pas roepen dat ie een talent is hebben onder een steen geleefd. Allicht is het nog wel afwachten of ie doorgroeit, laten we hopen van wel. :-)

Mbt Gesink; laat die 'jongen' nu... Verwacht niks, misschien komt het wel; zijn trainingsprestaties van de afgelopen maand waren nog niet om over naar huis te schrijven.
12 augustus 2016 18:57
kelderman reed in zijn eerste jaar ook goed in zulk soort rondjes en 4 jaar later word hij door heel veel al afgeschreven..zet deze jongen niet te snel op een voetstuk anders hebben we over 3 of 4 jaar weer hetzelfde gezeur !!
12 augustus 2016 19:03
Een hele mooie overwinning van Sam! Dat belooft wat voor de toekomst. En wat te denken van David Gaudu. Fietst hier voor de Franse nationale ploeg, maar heeft inmiddels al een stage-contract bij FDJ op zak. Deze jongen is pas 19 en wordt door insiders als het grootste Franse klimtalent sinds tijden beschouwd.
12 augustus 2016 19:15
Hinault fietste ook alles op een hoop op zn 21e, hier heet dat meteen opbranden cq roken.
Komende dagen zal blijken of ie onder doet voor Barquil die tegen de enorme druk niet opgewassen was in de tour.
12 augustus 2016 20:38
Klasse van Sam. De volgende Nederlandse ronderenner die zich aandient. En wat Robert Gesink betreft: Gewoon meenemen. Ook al is hij nog niet op niveau. Er zijn niet zoveel anderen die Steven kunnen ondersteunen.
12 augustus 2016 20:50
Reactie Gesink :

Suffering to get better! Days like this get you there! Congrats Sammy Oomen!

Lijkt me duidelijk Robert is zich in vorm aan het fietsen...goed bezig
12 augustus 2016 21:03
Prachtige prestatie van een groot talent. Helaas niets van te zien op een livestream.
Sommigen suggereren hier dat Gesink niet naar de Vuelta moet. Juist wel! De enige manier om beter te worden is veel koersen, liefst met zoveel mogelijk tegenstand van niveau en in alle mogelijke weersomstandigheden. Dat heeft meer zin dan het zoveelste trainingskamp met mooi weer.
12 augustus 2016 21:35
Van Oomen verwacht ik veel, van Gesink niet meer.
12 augustus 2016 22:42
Wat een prestatie van Oomen! Rijdt het hele jaar al netjes. Rustig doorgroeien met Kelderman en Dumoulin voor hem.
12 augustus 2016 22:44
Oomen naar de Vuelta, laat hem er aan ruiken!
12 augustus 2016 22:52
Oomen die het als knecht zonder kopman moest doen vandaag, ook hofstede op niet al te grote achterstand als niet klimmer.
12 augustus 2016 23:43
Zo de verwachtingen van Oomen zijn nu al torenhoog als ik dit zo lees. Misschien moeten sommige mensen die hier posten ook zich er van bewust zijn dat ze de verwachtingen van anderen beïnvloeden met hun posts.

Anyway mooie zege maar zegt natuurlijk nog niets over zijn Vuelta en de rest van de ronde. Oomen is nog zo jong dat elke dag anders kan zijn. Latour idem die is iets meer ervaren dus ook benieuwd wat die kan in de Vuelta.
13 augustus 2016 00:18
Bijna meer complimenten voor Gesink (op ruim 3 minuten) dan voor Oomen. Ligt het aan mij dat ik dat grote krediet wat Gesink al jaren krijgt, niet begrijp? Alleen omdat hij zijn been brak, zijn vader verloor , een ziek kindje had en zijn hart vreemd deed ? Moeten we hem onderhand niet eens gaan beoordelen op zijn kwaliteiten en zijn recente prestaties ? En tot de conclusie komen dat zijn glorietijd voorbij lijkt ?
13 augustus 2016 00:29
is hier beeld van?
13 augustus 2016 01:04
Contador, uitgevallen in TDF oefent in ronde van Burgos die hij wint

Gesink, uitgevallen in TdS oefent hief en wordt op achterstand gereden

Kwaliteit en mentaliteit
13 augustus 2016 02:20
@ajarmstrong

Jouw reactie getuigt van een kwestie onwetendheid over het hebben van een zware hersenschudding en het houden van rustpauzes

Laten we dit resultaat niet uit zijn verband trekken. Hij klopt renners als De Clerq. Feit is dat het een groot talent is, dat in de toekomst zal kunnen fungeren als een superknecht van bijvoorbeeld Dumoulin, Kruijswijk of Gesink.
13 augustus 2016 04:19
Gesink achterhoede? Raar om dat te stellen als je 21ste wordt...

Komen geweldige nuchtere renner die nog echt moet ontdekken hoe goed hij werkelijk is.
13 augustus 2016 09:13
@sooike+1
Oomen heeft in dit seizoen in zijn eerste jaar prof op 20 jaar!!, al meer laten zien dan Gesink, 30 jaar.
Oomen komt net kijken en Gesink zou op zijn hoogtepunt moeten zijn.
.
13 augustus 2016 11:51
@sooike

Als je die tegenslagen zo opsomt dan stelt het inderdaad allemaal weinig voor...
13 augustus 2016 13:34
Toen Oomen op Corsica tweede werd achter Pinot zei ik dat we een toekomstige Tour winnaar hebben! Is nog wat vroeg maar alle vertrouwen in dat dat gaat lukken! Rijdt gedurfd! Prima!
13 augustus 2016 13:43
Sam is bijna 21 en zo te zien zorgeloos vergeleken met Robert, uitstekende basis om gedegen door te groeien en een uitstekend maatje voor Tom ipv die eeuwige knecht, hij is teslotte sinterklaas niet.
13 augustus 2016 13:46
@ schipperaar:
Gesink was ook nog zorgeloos toen hij nog zo jong was.
13 augustus 2016 13:53
@8.6
Is net wat ik bedoel, als de zorgen komen staat de groei stil. Denk soms dat robert teveel verantwoordelijkheid op zich neemt, aard vant beestje denk net als marianne tot er iets knapt.
Al iemand nieuws over Liewe trouwens?
13 augustus 2016 14:02
Geef een ontzettend getalenteerde jongen van 21 de rugzak mee van Gesink en niemand zal nog verwachten dat hij zijn belofte in gaat lossen. Ik zou het zelfs een overwinning vinden wanneer we zo'n talent na alles wat hij op zijn bord kreeg nog terug vinden tussen de beste van de wereld in de zwaarste koers ter wereld. Maar daar kun je blijkbaar ook anders naar kijken.

Reacties zijn gesloten.