Sam Oomen maakt rentree in Tour de la Provence

Door , maandag 10 februari 2020 om 12:55
Sam Oomen maakt rentree in Tour de la Provence

foto: Cor Vos

Sam Oomen maakt voor het eerst sinds de Giro d’Italia 2019 zijn opwachting in wedstrijdverband. Hij maakt zijn rentree aankomende donderdag in de Tour de la Provence, weet WielerFlits. De vierdaagse 2.Pro-koers herbergt een vlakke rit, een heuvelachtige etappe en een bergrit.

De 24-jarige renner van Team Sunweb stond lange tijd aan de kant na een heupbreuk die hij opliep in de Giro én een revalidatie van een operatie aan een vernauwde bekkenslagader. Dat laatste euvel kwam vlak voor de Ronde van Italië aan het licht. “Dat was de verklaring voor de problemen die ik had met mijn linkerbeen in de afgelopen maanden”, zei Oomen destijds.

“Ik kon nog steeds goed trainen en wedstrijden zoals de Tirreno en de Algarve rijden, maar tijdens tijdritten en belangrijke momenten met veel intensiteit had ik veel last”, zei hij toen. “Mijn been werkte simpelweg niet zoals het zou moeten. Maar de oorzaak van de pijn is achterhaald. Dat is een opluchting. Soms moet je een stap terug zetten om er twee vooruit te kunnen doen. Daar hoop ik nu op.”

Tour de France
Voor Oomen is zijn deelname aan Tour de la Provence een testcase om te zien hoe zijn been reageert in wedstrijdverband. Wanneer alles volgens plan gaat, start hij komende zomer mogelijk als kopman in de Tour de France. Dat vertelde hij begin december op de teampresentatie van Team Sunweb voor de camera van WielerFlits. Ook de Ardennenklassiekers staan voorlopig op zijn programma.

Selectie Team Sunweb voor de Tour de la Provence 2020
flag-de Nico Denz
flag-us Chad Haga
flag-ch Marc Hirschi
flag-nl Wilco Kelderman
flag-nl Sam Oomen
flag-de Martin Salmon
flag-nl Martijn Tusveld


Komende week lees je een uitgebreid interview met Sam Oomen op WielerFlits.

Dit artikel delen:

23 Reacties

Marik 10 februari 2020 om 13:00

Goed dat hij terugkeert! Ben heel benieuwd wat deze jonge kerel de komende jaren gaat klaarspelen

MIG 10 februari 2020 om 13:16

Edit redactie: Bedankt, is aangepast

KimJungPoels 10 februari 2020 om 13:21

Er stond hier een tijdje geleden dat we nog een groot interview met Sam Oomen mochten verwachten. Komt dat interview nog?

Stond op 6 januari in het Wielerploegen 2020: Team Sunweb artikel:
In de Tour de France mag Sam Oomen (met wie je binnenkort nog een uitgebreid interview leest op WielerFlits) het mooie weer maken.

Youri IJnsen 10 februari 2020 om 13:29

Binnenkort is komende week :-) Ik wilde wachten tot zijn rentree en die is nu daar.

FritsvanHoefelen 10 februari 2020 om 13:27

Hirschi-Kelderman-Oomen in één koers. Zonde

Kannibaal van Schepdaal 10 februari 2020 om 14:22

Inderdaad jammer dat sponsorbelangen – ik kan geen andere reden verzinnen – bepalen dat je drie van je kopmannen inzet in deze toch wel minderwaardige wedstrijd.

De Spaanse niet-WT-wedstrijden dezer dagen zijn toch hoger aangeschreven qua sportief belang. Valencia, Andalucia en ook Algarve, UAE Tour en zelfs Colombia allemaal prima als voorbereiding op Parijs-Nice, Tirreno-Adriatico, Catalonië en Baskenland.

FritsvanHoefelen 10 februari 2020 om 15:45

Was leuk geweest als een van de drie in Algarve uitgespeeld kon worden.

Hier had er wel eentje bij gekund:
ARNDT Nikias
BOL Cees
DENZ Nico
EEKHOFF Nils
PEDERSEN Casper
SÜTTERLIN Jasha
VAN WILDER Ilan

Lalsacien 10 februari 2020 om 16:52

Minderwaardige wedstrijd in jouw ogen. Maar met recht een voorbereidingswedstrijd. En misschien juist daarom rijden ze hier (met z’n drieën).

Samlambeej 12 februari 2020 om 22:28

De Scholieren

Tuubke 10 februari 2020 om 13:40

Waarom zonde? Wie wou je dan thuislaten?

Kannibaal van Schepdaal 10 februari 2020 om 14:25

Dat kun je niet maken, een van deze kopmannen thuislaten van deze toonaangevende wedstrijd. Die zou niet meer buiten durven komen.

S. Morgenstern 10 februari 2020 om 15:07

Aardig sarcasme, maar even erboven zou je een zelfde portie terecht kunnen richten op je eigen post over toonaangevende wedstrijden als Algarve, Ruta en Valencia…

Lekker belangrijk welke voorbereidingskoersen route renners en ploegen kiezen. Een onderscheid maken daarin tussen waardig en minderwaardig slaat sowieso nergens op.

Panache 10 februari 2020 om 13:42

Oomen presteerde op 22 jarige leeftijd ongekend. Inmiddels zijn er nóg jongere renners die in zware koersen vooraan rijden, maar dat zegt meer over hun dan over Oomen. Oomen kan nog 2x voor de jongerentrui fietsen in de Tour, er ligt nog een lange carrière in het verschiet. Taai en degelijk als hij is (of was), zijn er zeker mogelijkheden. Ook tegen Bernal, Pogacar en Evenepoel.

Jacco van Stierop 10 februari 2020 om 14:20

Bernal, Pogacar en Evenepoel zijn voorlopig toch echt van een andere orde. Oomen is een talent maar zijn rijden wordt vooralsnog gekenmerkt door niet al te opwindende degelijkheid. De momenten dat de wielerliefhebber op het puntje van de stoel gaat zitten als Oomen in beeld komt fietsen zijn schaars. Maar goed, hij heeft nog volop tijd om zich verder te ontwikkelen en ik hoop voor hem het allerbeste want ik ben wel gecharmeerd van zijn onderkoelde, relativerende, niet van fijnzinnige humor gespeende persoonlijkheid.

Samlambeej 12 februari 2020 om 22:30

Had toen ook een zwak voor Oomen.
Reed consistent top 15 in de grootste koersen.

Als een renner dat een paar keer doet ben ik overtuigd.

HoofdIsVrij 10 februari 2020 om 14:26

Leuk team. Hopelijk rijden ze een aantal mooie resultaten bij elkaar gemotiveerd door het succes van Hindley en Dainese.

Vinyakke 10 februari 2020 om 14:51

Succesjes. Met alle respect maar de tegenstand was niet WT-waardig hoor!

tvm 10 februari 2020 om 15:35

Oomen gun ik echt een grote doorbraak. Er komen altijd verstandige teksten uit die knul. Sowieso heeft Sunweb voor mij een hoge gunfactor nu ze in het verdomhoekje lijken te zitten. Hopelijk kunnen ze vanuit de underdog hun overwinningen binnenhalen.

vanSpringel 10 februari 2020 om 16:01

Ach, ’t is boter na de mixer karnen.

roeleur 10 februari 2020 om 17:12

Leuke vierdaagse om te testen voor aardig wat terugkerende gewonde en inmiddels gerevalideerde soldaten: Oomen, Pinot, Pozzovivo. Had daar of elders Dumoulin ook graag bij gezien.

Damien Heuvel 10 februari 2020 om 20:56

Ondanks z’n pas 24 jaartjes heb ik toch altijd het gevoel dat Oomen al seizoenen meedraait.

Prima coureurke, met prima resultaten. Ik zie hem wel een loopbaan à la Mollema bij elkaar rijden. (Veel mooie top tien uitslagen met her en der eens een leuke zege.)

Ik wens hem een blessurevrij seizoen tegemoet iig. :)

boenk 11 februari 2020 om 17:08

Was dit niet dezelfde blessure als Aru had?

Samlambeej 12 februari 2020 om 22:27

@boenk
en 2x Vos en 2x Van Vleuten

Headlines

Materiaalzone

Populair