‘Sam Oomen bijna rond met Giant-Alpecin’
foto: Rudie Ottens
maandag 21 september 2015 om 09:38

‘Sam Oomen bijna rond met Giant-Alpecin’

Giant-Alpecin is op weg Sam Oomen te contracteren voor volgend jaar. Het grootste Nederlands talent bij de beloften heeft een aanbieding op zak voor twee seizoenen.

De 20-jarige Nederlander liet vorige week aan WielerFlits weten zijn keuze te hebben gemaakt. Welke ploeg het zou worden, wilde hij toen nog niet onthullen. Wel werd duidelijk dat het om een profdebuut zou gaan in 2016.

Volgens De Telegraaf kiest Oomen – die van meerdere WorldTour-ploegen aanbiedingen ontving – voor de Duits-Nederlandse Giant-Alpecin-ploeg. Teammanager Iwan Spekenbrink verwacht de overeenkomst op korte termijn te tekenen.

De overstap naar Giant-Alpecin is geen verrassing. Eind augustus maakte de ploeg bekend Arthur van Dongen aan te trekken als nieuwe ploegleider. Van Dongen, momenteel nog ploegleider bij Rabobank, is de vertrouwenspersoon van Oomen. De jonge Brabander zei onlangs in het Weekendinterview beslissingen over zijn toekomst in goed overleg te maken met zijn leermeester.

Oomen maakte dit jaar bergop grote indruk in verschillende meerdaagse wedstrijden. De renner van Rabobank Development zegevierde in de Rhône-Alpes-Isère, werd tweede in Tour Alsace, Tour des Pays Savoie en vierde in de Tour de l’Avenir.

RIDE Magazine
38 Reacties
Sorteer op:
21 september 2015 09:40
De transfer waar heel Nederland op hoop:)
21 september 2015 09:50
Van alle renners die de afgelopen maanden op de een of andere manier met TLJ in verband zijn gebracht zou je ook een aardige World Tour ploeg kunnen samenstellen.
21 september 2015 09:50
Mooi, succes! Nu Ten Dam nog, maar die was gister wel zo vaag in dat filmpje van de NOS. Vraag me af waar die volgend jaar terechtkomt.
21 september 2015 09:55
Top dit! Giant, TLJ, een van de twee is prima, als hij maar wt gaat rijden. Overigens ben ik de enige die een transfer van LTD naar Giant totaal zinloos vind?
21 september 2015 09:57
Dan hebben ze wel even twee mooie talenten binnengehengeld. Dit betekent wel dat er op termijn nog meer klimknechten bij moeten want Sam wil je ook voor eigen kans kunnen laten rijden.
21 september 2015 10:00
Yeahhhhh. Dat is nog eens goed nieuws!
21 september 2015 10:02
@LJ; nee hoor,ik zie ook helemaal niks in mogelijke transfer van LTD naar G-A!
21 september 2015 10:04
Quote:
Het grootste Nederlands talent bij de beloften

Lekker subjectief, dames.
21 september 2015 10:08
Ik heb er ook geen geheim van gemaakt dat ik weinig heil zie in LtD naar GA, met all due respect voor Laurens' carriere. Veelbelovende Sam Oomen lijkt me een goede move.
21 september 2015 10:08
@west
Zeg dat wel, de Mathieu is nog een stukje beter.(IMO)
21 september 2015 10:09
In elk geval goed nieuws voor Dumoulin. Net als het binnen halen van Van Dongen. Dat maakt de kans groter dat Giant Oomen beheerst gaat brengen.
Want dat is toch het gevaar dat schuilt in zo'n vroege overstap !
In dat opzicht heeft Lotto-Jumbo al bewezen dat ze dat vak beheersen. Die overstap had ik liever gezien. En nòg liever een jaartje doorgroeien in zijn huidige team.
Ik ben vooral ook benieuwd of Giant erin zal slagen zijn ploeg om te bouwen naar een team dat ook in de bergetappes van een grote ronde de koers kan controleren. Dat is toch nodig als je het gevecht voor de eerste plaats wilt aangaan. Daar is nog veel voor nodig.
Dit is in elk geval een mooie eerste stap.
21 september 2015 10:11
Logisch en verstandig.
21 september 2015 10:17
Dit is toch wel erg logisch! Blijft zo bij Arthur van Dongen en blijft op een Giant rijden...
21 september 2015 10:21
LTD kan, mits hij terugkeert op zijn oude niveau, heus nog wel 2 jaar op hoog niveau mee, die man heeft in de Tour laten zien wat hij kan. Iedereen die heeft bewezen meerdere keren top 15-20 te kunnen rijden in de Tour, is ontzettend nuttig voor een kopman (voor Dumoulin dus). Als je em voor weinig kan oprapen, dan zou ik het doen als ik Giant-Alpecin was, ookal is het maar voor 2 jaar. Kan Oomen weer 2 jaar naar dat niveau toegroeien, die moet zijn eerste grote ronde op profniveau nog rijden. Mooie stap voor Oomen, maar heeft geen enkele nut voor Dumoulin komende jaren.
21 september 2015 10:26
@aeroventiel niet heel Nederland hoor, ik had toch echt op een andere ploeg gehoopt ;)
21 september 2015 10:35
ook eens met vinnie: als het budgettair voordelig kan, kan ltd kosten/baten per saldo nog van goede waarde zijn komende 1 a 2 jaren jaren. ik zou zeggen 1 jaar aanbieden met optie op 2e jaar als hij direct delivert in jaar 1 (want dat mag je verwachten van een gretige(?) getectyleerde seniore renner), en vormbehoud belooft voor 2e jaar (meetbaar)
21 september 2015 10:46
LTD wil niet knechten, daarom blijft ie niet bij LottoNL, hij wil kopman zijn in koersen die hij mooi vindt en dus wil hij bij een kleinere Amerikaanse ploeg rijden(dus ook niet Trek ofzo). Blijkbaar investeren die ploegjes liever in Amerikanen. En natuurlijk kan hij best aan de bak komen in de WT alleen dit is niet de wens die hij specifiek heeft uitgesproken. Hij kiest op z'n ouwe dag voor het avontuur en niet voor een knechtenrol. Nou blijkt het merk Ten Dam in Amerika minder populair te zijn dan in Nederland dus uiteindelijk puntje/paaltje zie ik LTD gewoon blijven zitten waar ie zit.
21 september 2015 10:52
LTD deed wel heel geheimzinnig bij het NOS interviewtje, kan echt alle kanten op, zou ook zomaar een keten wielercafes kunnen beginnen en een record door Amerika fietsen op zijn naam zetten. Overigens is Giant niet ondenkbaar maar dat komt door de link met Dumoulin.
21 september 2015 11:07
Erg goede transfer voor Giant. Hopelijk weet Oomen zich even goed door te ontwikkelen als afgelopen jaar! Ben benieuwd naar zijn programma. Een combinatie van .HC en .1 wedstrijden met een enkele WT wedstrijd zou mooi zijn.

Zonder per se weer een onnodige discussie te willen oproepen; TLJ moet het m.i. hebben van dit soort NLse talenten.. bijzonder dat ze dan toch vaak een jonge renner niet weten te overtuigen.
21 september 2015 11:08
Over een jaar of twee-drie is Dumoulin inderdaad een prima knecht voor Oomen.
21 september 2015 11:12
vinnievidefietsen - 21 september 2015 om 10:21
"(...) Mooie stap voor Oomen, maar heeft geen enkele nut voor Dumoulin komende jaren".

Helemaal mee eens. De jongen is pas 20 en heeft nog flinke stappen te maken. Wel leuk voor hem en goeie move van Giant.
21 september 2015 11:43
Slimme zet van Sam Oomen en.... Arthur van Dongen.
Gezien de kwaliteiten van de beide heren zit de duurzaamheid van de ploeg in de lift.
Zie nu al uit naar het nieuwe jaar !
21 september 2015 11:47
Mooi voor Giant, mooi voor die jongen. Er zal hopelijk niet gelijk al teveel druk op z'n schouders komen, veel klimmers hebben ze daar immers niet. Dat hij geen nut zal hebben voor Dumoulin betwijfel ik dan ook.
21 september 2015 12:02
Ten Dam gaat denk ik gewoon naar Cannondale hoor!
21 september 2015 12:42
De transfer die je wist dat... De aanwezigheid van Van Dongen als talentontwikkelaar maakt het een mooie stap vooruit. Ik blijf wel benieuwd hoe Giant de plannen om rond Dumoulin een ronde ploeg te vormen gestalte gaat geven voor 2016. Hij aantrekken van Oomen wordt nu snel gezien als een eerste stap in die richting, maar volgens mij past hij gewoon in het beleid van de voorgaande jaren om toptien talent uit de Ronde van de Toekomst aan te trekken. Ik denk dat er ook op een slimme manier naar klimmers met ervaring moet worden gezocht.

Reacties zijn gesloten.