Sam Bennett gaat niet meer van start in Parijs-Nice

woensdag 11 maart 2020 om 13:40
Sam Bennett gaat niet meer van start in Parijs-Nice

foto: Cor Vos (archief)

Er is een einde gekomen aan de Parijs-Nice van Sam Bennett. De Ierse kampioen kwam gisteren ten val in de eindsprint van de derde etappe en zijn ploeg Deceuninck-Quick-Step heeft besloten om Bennett rust te gunnen met het oog op de komende wedstrijden.

De 29-jarige Bennett kwam in de laatste honderden meters ten val na een ongelukkige manoeuvre van Hugo Hofstetter. De sprinter kwam met een grimas over de streep, vrezend voor een breuk. Gelukkig voor Bennett bleek de schade na een medische controle mee te vallen. “Het goede nieuws is dat ik geen breuken heb opgelopen.”

Bennett – die na de etappe werd beboet vanwege ‘ongepast gedrag’ in aanloop naar de sprint – keek alweer vooruit naar de individuele tijdrit in en rond Saint-Amand-Montrond, maar na een nachtje slapen verlaat de renner nu toch de Franse rittenkoers. “We wensen Sam een spoedig herstel”, aldus Deceuninck-Quick-Step.

Bennett mikte voor de start van Parijs-Nice op minstens één ritzege, maar de snelle man was in de eerste etappes niet mee toen er waaiers werden gevormd. De gevierde sprinter won eerder dit seizoen wel een rit in de Tour Down Under en de Race Torquay, twee wedstrijden op Australisch grondgebied.

Dit artikel delen:

16 Reacties

Michelangelo 11 maart 2020 om 13:55

Persoonlijk vind ik het een gemiste kans dat de organisatie niet zelf heeft besloten om hem eruit te halen na zijn gevaarlijke gedrag van gisteren. Als je toch steeds je mond vol hebt over veiligheid, dan denk ik dat je zijn gebeuk richting Quintana harder had moeten bestraffen dan met een kleine boete en een paar UCI punten.

harryjohan71 11 maart 2020 om 14:04

Een gemiste kans om ook excuses aan te bieden voor het ongepast rijgedrag van Bennett. Het kan natuurlijk zijn dat DQS en Lefevre hier anders over denken. Ze hebben zich volgens mij nog niet over uitgelaten. Net zoals fans van DQS die dit normaal rijgedrag vinden, dan wel niet durven toe te geven dat dit buiten alle proporties was

Michelangelo 11 maart 2020 om 14:35

Ik denk dat je ze wel gehoord zou hebben als het andersom was geweest. Dan was de wereld te klein, en zouden excuses geeist worden door ome Patrick.

en @lander lazy horse, ben inderdaad benieuwd wanneer de holle ridders, bliksmens, lippens en andere DQS fans weer los gaan en er een NL-BE ding van gaan maken ;-)

lander luypaert 11 maart 2020 om 14:12

Opgelet straks komt meneertje Hollow Knight jullie dood bliksemen…

Duh 11 maart 2020 om 14:15

“om Bennett rust te gunnen met het oog op de komende wedstrijden.”
1 hij heeft niet echt iets op het programma staan.
2 goede kans dat wedstrijden niet doorgaan.

xistnc 11 maart 2020 om 14:36

Klinkt als handjeklap met de jury. “Als jullie hem zelf uit koers halen, houden we het bij een boete”.

Al is het best plausibel dat hij pas vandaag onderzocht kon worden. Zo vlak na de finale is natuurlijk nog niet alles uitgewerkt.

Hollow Knight 11 maart 2020 om 15:38

Zielige reacties hierweer.

Hij is trouwens terecht beboet, dat heb ik nooit ontkent, maar iemand verwondingen toewensen is gestoord.

Als je dat zelf niet inziet, hoor je niet thuis in deze samenleving.

MJBx 11 maart 2020 om 15:47

Prachtig al deze reacties. Vorig jaar in de tour nam iedereen het in de comments op voor Rowe en Martin en nu is de wereld te klein omdat Bennett een duwtje geeft.

Met je schouder duwen leerde ik al toen ik 12 was, dat hoort erbij als je wedstrijden rijdt. Als je zelf wedstrijden hebt gereden weet je dat ook. Als je een "hobbyfietser" bent wellicht niet.

Edv 11 maart 2020 om 15:59

Helemaal mee eens. Gebeurde elke wedstrijd al vanaf de jongste categorie. Nu zien we het alleen allemaal maar is niets nieuws…boete en weer door.

Panache 11 maart 2020 om 16:07

Iedereen

1) Al 2) Al het volk 3) Alle 4) Alle mensen 5) Allemaal 6) Alleman 7) Allen 8) Altemaal 9) Een ieder 10) Eenieder 11) Elk 12) Elk een 13) Elk mens 14) Elkeen 15) Geen enkele uitgezonderd 16) Geen enkele uitzondering 17) Ieder 18) Iegelijk 19) Jan en alleman 20) Niemand uitgesloten 21) Niemand uitgezonderd

Michelangelo 11 maart 2020 om 16:10

Ja, dit soort beuken horen erbij. Net als zware crashes, met schaafwonden, botbreuken of erger.

Oh ja, nadar staat ook al jaren langs de weg met uitstekende pootjes, dus dat hoort er ook bij. Net als motoren die in de weg rijden en af en toe een renner ondersteboven kegelen, auto’s waar je achter kunt stayeren, plakbidons. O ja, doping was ook jaren gemeengoed in heel veel niveaus binnen het wielrennen.

Wat stel je voor: dit soort zaken lekker laten gebeuren, totdat er weer iemand ernstig gewond raakt (of erger). Of er iets aan doen, in de zin van (hard) aanpakken van de problemen of gevaarlijk rijgedrag.
Zeg het maar….

Peter Lippens 11 maart 2020 om 19:35

Idd en geen woord over het feit dat Hofstetter hem tegen de afsluiting smakte, tja … of zou het liggen dat hij voor een bepaaltde erg succesvolle ploeg uitkomt met een erg populaire teammanager

MJBx 12 maart 2020 om 08:34

@Michelangelo

Wat ik voorstel is dat we in ieder geval consistent zijn met z'n allen. Of dit is ongeoorloofd gedrag, of het is het niet. Het is nu iemand van DQS, dat vinden we blijkbaar niet leuk. Vorig jaar waren het renners van Ineos en Jumbo, toen vonden we het blijkbaar prima.

Wat we ook niet weten is wat vooraf is gegaan aan deze actie. Quintana is ook niet de meest vriendelijke persoon in het peleton, wie weet wat hij buiten beeld heeft gedaan voor deze actie. Laatst heeft Lars Boom dit ook nog eens uitgelegd bij de podcast van LtD. Er gebeuren veel dingen buiten beeld, en als je dan zelf iets voor de camera doet denkt het publiek dat jij een eikel bent. Kijk de beelden van Boom nog maar eens terug als je de podcast hebt geluisterd dan begrijp je wat ik bedoel.

Het feit is dat fysiek contact in het peleton normaal is, wellicht was deze actie over de top en onnodig dus moet het afgestraft worden, maar uit de koers zetten voor deze actie lijkt mij wat overdreven.

Rhohan 11 maart 2020 om 16:03

Ondertussen heeft DQS met al hun toppers nog geen podiumplek behaald deze P-N

Peter Lippens 11 maart 2020 om 19:36

niet moeilijk als ze hun sprinter tegen tegen de balustrade kegelen en Flupke pech had op het slechts mogelijke moment in die overigens mooie waaierrit

lander luypaert 11 maart 2020 om 19:50

Och man, alsof Bennett met opzet tegen de nadar werd gekegeld… Bennett had zelf bijna een valpartij veroorzaakt. Dus die toon van je mag wel wat lager.

Headlines

Materiaalzone

Populair