Sagan accepteert Tour-uitsluiting: “Maar ben het er zeker niet mee eens”

Sagan accepteert Tour-uitsluiting: “Maar ben het er zeker niet mee eens”

foto: WielerFlits/Devin van der Wiel

woensdag 5 juli 2017 om 11:02

Peter Sagan heeft zijn straf geaccepteerd en verdwijnt definitief uit de Tour de France. De wereldkampioen werd gisteren door de jury van de Tour uit de wedstrijd gezet, nadat hij betrokken was bij de val van Mark Cavendish. “Ik kan de straf alleen maar accepteren, maar ik ben het er zeker niet mee eens”, vertelde Sagan zojuist in een persverklaring.

In het najaarsnummer van RIDE besteden we ruimschoots aandacht aan het komende WK en lees je onder meer interviews met Peter Sagan en Wout van Aert. Profiteer nu van onze abonnee-actie en krijg tijdelijk bij het afsluiten van een jaarabonnement ons najaarsnummer gratis. Bestel je RIDE liever los? Bestel dan nu het najaarsnummer van RIDE en krijg het gratis thuisbezorgd.
‘Ik denk dat ik niets verkeerds doe’
“Het spijt me dat ik niet eerder iets gezegd heb, maar dat vond ik niet verstandig”, begint Sagan zijn verklaring. “Ik kan de straf van de jury alleen maar accepteren, maar ik ben het er zeker niet mee eens. Ik denk dat ik niets verkeerds gedaan heb. Het is erg dat Mark is gevallen. Ik hoop dat hij snel herstelt. Dat spijt me. Zoals je op internet hebt kunnen zien, was het een crazy sprint. Het was niet de eerste en ook zeker niet de laatste. Ik wens Mark een goed herstel toe. Dat was het.”

Dit artikel delen:

138 Reacties

Rufusvb 5 juli 2017 om 11:19

Ik ook niet: veel te zware straf naar mijn idee. Ook totaal niet rechtlijnig…
Ben wel benieuwd wat ze nu in de hand werken met deze beslissing: worden nu elke keer renners uitgesloten als ze andere renners in gevaar brengen? Dan kun je elke etappe wel een aantal renners gaan aanwijzen…

JJW 5 juli 2017 om 11:20

Ik vind het jammer. Hier zitten andere mensen fout in mijn ogen. Ik snap niks van deze beslissing.

Benieuwd hoe de rest van de sprints gaan verlopen. Ben bang dat er alleen nog Franse sprinters over zijn aan het einde van de tour. Demare voor het groen.

rickevers1984 5 juli 2017 om 11:21

Balen zeg! in mijn ogen een veel te zware straf als hij überhaupt al straf moet krijgen! in eerste instantie dacht ik ook een elleboogstoot te zien van Sagan maar na vele herhalingen gister gezien te hebben kan hij er eigenlijk niet veel aan doen dat Cavendish zo zwaar ten val komt. onbegrijpelijk besluit van de jury! Drama voor zowel Cavendish en Sagan als voor de wielerliefhebbers

kaas 5 juli 2017 om 11:21

Jammer, al kan zo’n besluit natuurlijk moeilijk teruggedraaid worden.

Team Spaak 5 juli 2017 om 11:21

We gaan je missen Peter! Vive la France en vive Demare. Misschien wordt Froome ook nog wel uit koers gezet om Bardet de Tour te laten winnen…

John Bidon 5 juli 2017 om 11:21

Wat kan je anders doen? Tour wacht op niemand. Hopelijk vanaf nu spektakel op de fiets en niet in jury kamertje.

Timocycling 5 juli 2017 om 11:22

De enige die nog een beetje kleur aan de Tour geeft eruit :(. Nu verder met de grote Sky show.

klootje kriekeljon 5 juli 2017 om 11:22

Om heel erg boos om te zijn! Er klopt geen reet van deze straf en het feit dat Demare niet bestraft is.

Grote smet op de Tour. Bah bah bah.

leor 16 5 juli 2017 om 11:24

“ik denk dat ik niets verkeerd deed”

Met zo een reactie zou ik gewoon zijn koerslicentie afnemen … heeft duidelijk niets geleerd.

debbie1998 5 juli 2017 om 11:24

Je houdt geen sprinter over zo. Demare ook eruit, is veel te ver van zijn lijn afgeweken.

kittelkolb 5 juli 2017 om 11:24

Top Maxim dat je hier bij was!

nicoed 5 juli 2017 om 11:25

Wanneer begint de Giro?

jochem719 5 juli 2017 om 11:25

Jammer voor sagan en het team.
Toch vind ik de straf terecht

robotour 5 juli 2017 om 11:26

Berichtgeving is wel tegenstrijdig. Eerst komt de jury met een straf, daarna met een andere straf. Eerst blijkt Cavendish zijn schouder te gebroken te hebben, later blijkt dit niet het geval te zijn, nu is hij toch uit de Tour vanwege een breuk in zijn schouder.
Bora Hansgrohe dient officieel protest in….nu Sagan accepteert Tour-uitsluiting.
Er is haast geen touw aan vast te knopen. Kan de UCI of Aso met een officieele verklaring komen, want die heb ik nog nergens gelezen sinds de valpartij?

elrio 5 juli 2017 om 11:28

Ik ben benieuwd of we Sagan gaan terugzien in de Tour, zou best kunnen dat ie volgend jaar ook vlucht naar de Giro…

stoempen op de pedalen 5 juli 2017 om 11:30

Riekt gewoon naar willekeur van de jury, cavendish(en ongetwijfeld nog vele anderen) in verleden diverse gelijkwaardige acties uitgehaald en werd altijd goedgekeurd. Gelijke gevallen gelijke straf zou je zeggen, en wat gaan ze doen als bouhanni of demare dit morgen doet?

park111982 5 juli 2017 om 11:30

Ik kan me niet voorstellen dat dit een bewuste elleboog was. Ik vermoed eerder een schrikreactie van Sagan op het moment dat Cavendish tegen Sagan aan begon te leunen wat hij als laatste redmiddel misschien wel moest doen. Deklasseren oké, uit de tour zetten gekkenwerk !

HF2013 5 juli 2017 om 11:30

Zou ook graag een statement van de jury lezen. Wat betekent dit voor komende sprints? Je moet risico’s nemen om te winnen. Komt daarbij iemand ten val, ben ook jij het haasje. Loopt het miraculeus goed af, kan je één etappe winnen. Neem je geen risico, win je bij voorbaat niet. Althans, is de kans zeer klein.
Ik denk dat er in de mindset van de renners weinig verandert, maar we gaan het morgen en overmorgen waarschijnlijk zien.

52voor11achter 5 juli 2017 om 11:30

Jongens, eerst zeggen jullie dat ze de wereldkampioen niet durven aanpakken en dan pakken ze hem aan en dat is het weer niet goed.
Het feit is gewoon dat Sagan Cavendish de hekken inrijdt waardoor deze zijn schouder breekt. (Laat deze zin nog even op je inwerken voor je weer gaat protesteren)

Silent Hill 5 juli 2017 om 11:30

Geen Sagan, geen Cavendish, geen Valverde … pfff.

stoempen op de pedalen 5 juli 2017 om 11:31

eigenlijk zouden ook de andere ploegen solidair moeten zijn en zeggen we starten niet als sagan weg moet, want dit kan straks ook een straf zijn voor dylan,marcel etc. maar gaat natuurlijk niet gebeuren

EdEnd 5 juli 2017 om 11:31

Het is werkelijk triest dat dit moet gebeuren… het is een sprint en als je te laat bent en er is geen gat meer dan moet je laten lopen. Cav doet dat duidelijk niet, neemt te veel risico’s en nu is Sagan daar het slachtoffer van. Erg onterecht deze straf.. als het zo doorgaat gaan de knechten sprint op de Champs Elysee.

Hoebele 5 juli 2017 om 11:31

“dat hij snel herstelT”

Italia 5 juli 2017 om 11:31

Blunder van de jury. Heb mijn geloof in een rechtvaardige Tour nu volledig verloren door dit krankzinnige besluit. Waardeloze jury. Volgend jaar alle ballen op de Giro en een lange neus naar de Tour.

LucasR 5 juli 2017 om 11:31

Heel zonde.

Verder, @redactie: herstelt*

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair