Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt afgelast
foto: Sirotti
donderdag 30 april 2015 om 19:41

Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt afgelast

De Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt is uit veiligheidsoverwegingen afgelast. Dat meldt de Duitse politie. Dit komt door de terroristische aanslag die afgelopen nacht verijdeld is in het plaatsje Oberursel, dat aan de route van de Duitse eendagskoers ligt.

Bij de huiszoeking van het verdachte echtpaar zijn grote hoeveelheden waterstofperoxide en spiritus gevonden. Ook was er een pijpbom, en waren er dingen om deze bom aan te steken aanwezig. Daarnaast werd een geweer met munitie gevonden.

Een mogelijk doelwit is niet bekend, maar de route van de wedstrijd en de weg die de verdachten af hebben gelegd overlappen elkaar. Ook is nog niet duidelijk of er meer explosieven geproduceerd zijn. Er is nog een onderzoek gaande, meldt de politie.

Omdat het momenteel nog onduidelijk is hoe bedreigend de situatie is, heeft men besloten om uit respect voor de wielersport het evenement te annuleren, omwille van veiligheidsredenen. De politie weet dat veel mensen, zoals al jaren het geval is, uitkijken naar de wedstrijd, die inmiddels een traditie is op 1 mei. In Duitsland is iedereen vrij op deze dag (de Dag van de Arbeid).

Op grond van de risico-evaluatie en het feit dat er nu nog te veel vragen onbeantwoord zijn, is veiligheid op dit moment essentieel.

Met Roompot Oranje Peloton zou er een Nederlandse ploeg meedoen aan de Duitse eendagskoers.

“Heel droevig om te horen dat @EschbornFFM afgelast moet worden. Moeilijk te geloven dat mensen op deze wereld zouden proberen een wielerwedstrijd aan te vallen” – Marcel Kittel (Giant-Alpecin)

“Zo jammer om te horen dat een van de beste wedstrijden in Duitsland is afgelast. Wat is er verkeerd in de wereld? Vrede?” – Andre Greipel (Lotto Soudal)

“Geen @EschbornFFM morgen! F**k de terroristen!!!” – Fabian Wegmann (Cult Energy)

RIDE Magazine
38 Reacties
Sorteer op:
30 april 2015 21:47
Heel triest maar wel volkomen terechte beslissing. Onbekend is ook of er nog meer idiote handlangers zijn
30 april 2015 21:56
Die haatsoepjurken proberen ook overal onrust te zaaien! Nare mensen
30 april 2015 22:00
Goede keuze. Voorkomen is beter dan genezen.
30 april 2015 22:04
@katerkop
dat aantal is wel degelijk bekend:
3.060.000 (in 2013)
30 april 2015 22:25
triest... maar Europa zal eraan moeten wennen dat het onbezorgde leventje voorbij is. En daar tegelijk niet alles door laten lam leggen, want dan winnen de terroristen.
Met dat balanceren tussen angst en er niet voor buigen, is iets waar andere mensen op andere continenten al tientallen jaren mee dealen.
in dit geval: hulde voor de duitse inlichtingendiensten en politie! goed besluit.
ik hoop wel dat we niet verkrampt raken in Europa, dat is net wat deze mensen willen.
30 april 2015 23:12
Zo ongelofelijk triest dit en jammer voor iedereen. Natuurlijk een goede beslissing, want zo'n risico neem je niet. Ziek dat die islamitische terroristen zulke evenementen kapot willen maken om angst te zaaien. Het is al erg genoeg dat ze politieke of bestuurlijke doelwitten hebben, maar dat is ergens heeel ver weg nog een beetje te begrijpen, maar dit is totaal krankzinnig. Jammer dat het nu zelfs de sport treft de laatste jaren.
30 april 2015 23:16
Gelukkig heeft ook dit niks met de islam te maken!
1 mei 2015 00:05
Mooi vertaald die tweet van Wegmann. Maar moet dat niet zijn: “Geen @EschbornFFM morgen! N**k de terroristen!!!” – Fabian Wegmann (Cult Energy)

Verder heftig allemaal.
1 mei 2015 06:19
Het is de eerste keer maar waarschijnlijk niet de laatste. Al jaren volg ik nauwgezet de ontwikkelingen rond de islamisering van Europa en de VS, en met het open grenzen beleid van Brussel kunnen we nu alvast onze borst nat maken. Het gaat hier niet bij blijven. Interpol waarschuwde al maanden geleden voor het gevaar van de vermeende bootvluchtelingen omdat er Isis-volgelingen tussen zitten. Interpol sprak over 5000 jihadisten. Nigel Farrage had het van de week over 500.0000 jihadisten die naar Europa komen o.a. als bootvluchtelingen. Hoeveel het er uiteindelijk worden zal wel nooit bekend gemaakt worden.
1 mei 2015 11:18
Iets minder Geenstijl lezen misschien.
1 mei 2015 11:50
helaas geeft zo een politieke discussie op wielerflits direct aan dat er hier ook wat mensen met rare ideeën huizen. Jammer.
1 mei 2015 12:17
Het is niet toegestaan om:
– reacties te plaatsen met als doel te provoceren, te kwetsen of de sfeer te verzieken
– op de man te spelen
1 mei 2015 13:05
@fustv
je levert nu de informatie aan om jezelf te diskwalificeren. Wie spreekt over 3 miljoen handlangers heeft slechts als doel om te provoceren.

Reacties zijn gesloten.