Rund um den Finanzplatz heet voortaan Eschborn-Frankfurt

Rund um den Finanzplatz heet voortaan Eschborn-Frankfurt

foto: Eschborn-Frankfurt.de

donderdag 16 november 2017 om 15:04

Koersdirecteur Fabian Wegmann heeft het parcours van Rundum den Finanzplats Eschborn-Frankfurt hertekend. Bovendien heeft de organisatie een nieuw logo in het leven geroepen, omdat de koers vanaf 2018 verdergaat onder de naam Eschborn-Frankfurt. Zonder toevoegingen hoopt de wedstrijd een internationaler karakter te krijgen, staat in een persbericht.

De koers die voorheen Rund um Der Henniger Turm heette, maakte vanaf 2017 deel uit van de WorldTour. De wedstrijd vindt ieder jaar plaats op 1 mei, de internationale Dag van de Arbeid. De organisatie hoopt door de verandering in de toekomst niet onder te doen voor de vijf monumenten. In 2018 kent de koers 2200 hoogtemeters verspreid over 211 kilometer. Dat komt door de toevoeging van de zogenoemde Taunusrunde en een selectievere finale in Frankfurt, waardoor een aantal oude, bekende klimmetjes terugkeren in het peloton.

“We hebben een aantal kleine aanpassingen gedaan”, vertelt Wegmann, die de koers zelf twee keer won. “Na twee keer de Billtalhöhe, driemaal de Ruppertshain en vier passages over de Mammolsheiner in heel korte tijd, zal de elitegroep die om de zege strijdt klein zijn. In de finale kunnen renners de Hainer Weg gebruiken om kort voor de aankomst een sprint te ontlopen. Een zware koers, veel mogelijkheden om aan te vallen en een niet te voorspellen aankomst: alles wat een echte klassieker nodig heeft.” De laatste drie edities werden gewonnen door Alexander Kristoff.

Dit artikel delen:

6 Reacties

HoofdIsVrij 16 november 2017 om 15:14

Op een dinsdag dus aankomend jaar. Ik ben benieuwd wat de klimmetjes gaan teweeg brengen.

0
pjam4 16 november 2017 om 16:41

Goed nieuws, deze omgeving vraagt ook om een selectievere koers. En Duitsland ook, want Hamburg stelt ook niet zo veel voor. Duitsland komt zo weer wat in de lift met eveneens een opgewaardeerde Ronde van Duitsland/Bayern Rundfahrt (?) en met voor het eerst sinds lange tijd weer eens een potentiele klassementsrenner (Buchmann).

0
Mwielerfan 16 november 2017 om 23:45

Traditionele naamsverandering om de paar jaar is weer geweest

0
girardengo 17 november 2017 om 00:30

Vreemd eigenlijk dat deze koers zijn plek als belangrijkste Duitse koers – volkomen ten onrechte, afgezien van het geld – verloren heeft aan Hamburg. Het wordt tijd die plaats terug te veroveren. Hamburg heb ik nooit iets aan gevonden.

0
LucasR 17 november 2017 om 00:41

Ik vind het wel opmerkelijk hoe bekende klimmetjes kunnen terugkeren in het peloton, maar dit terzijde.

0
Belkin 17 november 2017 om 04:50

Rund um Der Henniger Turm Rundum den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt City Loop zal volgend jaar de naam zijn.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone