Rudy Barbier sprint naar zege in Parijs-Bourges

donderdag 5 oktober 2017 om 17:15
Rudy Barbier sprint naar zege in Parijs-Bourges

Rudy Barbier heeft Parijs-Bourges gewonnen. De 24-jarige Fransman van AG2R La Mondiale won in de Franse eendagskoers (1.1) na een wedstrijd van 190,3 kilometer de massasprint. Landgenoot Marc Sarreau moest genoegen nemen met een tweede plek.

Na een openingsfase met enkele traditionele aanvalspogingen, slaagden uiteindelijk vier renners erin om te ontsnappen. Emils Liepins (Delko Marseille-Provence KTM), Anthony Delaplace (Fortuneo-Oscaro), Dries De Bondt (Vérandas Willems-Crelan) en Pierre Gouault (HP BTP-Auber 93) zouden samen de vlucht van de dag vormen. Het peloton liet de vier echter niet te ver wegrijden. De maximale voorsprong zou niet veel meer dan twee minuten bedragen.

De vluchters slaagden er niet in om tot het einde voorop te blijven. Vijf kilometer voor het einde volgde er een hergroepering. In de sprint om de overwinning toonde Barbier over de snelste benen te beschikken. Op de valreep boekt hij daardoor alsnog zijn eerste overwinning van het seizoen.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Lalsacien 5 oktober 2017 om 18:27

En de tweede voor AG2R deze week.

0
Lennimator 5 oktober 2017 om 18:31

edit WF: laat onzin achterwege

0
nederbelg 5 oktober 2017 om 18:53

@lennimator
En ik zie hier – no kidding – een advertentie van Gillette passeren – gevolgd door een interview met Lars van der HAAR ‘Ik moet nog aan de details werken’.
Die Rudy Barbier heeft duidelijk superkrachten…

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone