Roy: ”World Tour is een lachertje”

dinsdag 4 december 2012 om 21:36

jeremy roy

foto: Sirotti

Jérémy Roy heeft zich tegenover L’Equipe zeer kritisch uitgelaten over de procedure rondom het verstrekken World Tour-licenties. De Fransman vindt het niet kunnen dat er nog altijd ploegen zijn (waaronder zijn eigen ploeg FDJ-Bigmat) die niet weten op welk niveau ze komend seizoen uit zullen komen. Roy stelt dat de nieuwe beslissingsdatum, 10 december, te kort op het nieuwe seizoen zit en noemt het zorgelijk dat men zolang in onzekerheid wordt gelaten.

Samen met Argos-Shimano, Saxo-Bank en Lotto-Belisol strijdt FDJ-Bigmat om het laatste World Tour-ticket. ”Het is al 5 december en we weten nog altijd niet in welke divisie we volgend jaar zullen tijden. Het is lachwekkend maar tegelijkertijd ook zeer beperkend. Hoe kunnen we een programma opstellen als we niet eens weten of we welkom zijn Down Under volgende maand?”, vraagt Roy zich hardop af.

De meest strijdlustige renner uit de Tour van 2011 haalt tenslotte ook nog even hard uit naar het Rider Value-systeem. ”Behaalde punten moeten na afloop van het seizoen bij het team worden bijgeschreven en niet bij de coureurs zelf. Hiermee voorkomt men het werven van renners omwille van hun Rider Value ten gunste van sportieve criteria”, aldus de man uit Tours. Wellicht vreest Roy eenzelfde debacle als twee jaar geleden toen zijn ploeg tot ieders verbazing werd gepasseerd voor een (toen nog) Pro Tour-licentie.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair