Van Avermaet, Lobato, podiummissen, Roy, Bastianelli
foto: Serge Waldbillig
Nick Doup vrijdag 23 februari 2018 om 20:00

Van Avermaet, Lobato, podiummissen, Roy, Bastianelli

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder andere over de klassiekerfiets van Greg Van Avermaet en het deelnemersveld van de Tour des Fjords.

Zwart-gouden fiets voor Van Avermaet

BMC heeft bij de persconferentie voorafgaand aan het Openingsweekend de nieuwe fiets van Greg Van Avermaet gepresenteerd. De olympisch kampioen en titelverdediger van de Omloop Het Nieuwsblad rijdt zijn klassiekers dit jaar op een zwarte BMC met gouden afwerking.


Lobato direct in actie

Juan José Lobato wordt door Nippo-Vini Fantini-Europa Ovini direct opgesteld. De Spanjaard, die moest vertrekken bij LottoNL-Jumbo, maakt zaterdag zijn debuut in Italiaanse dienst in Classic de l’Ardèche. Zondag maakt hij ook zijn opwachting in Drôme Classic. In beide wedstrijden wordt hij geflankeerd door onder meer Damiano Cunego en Marco Canola. Of Lobato direct kansen krijgt om mee te doen voor de overwinning, valt nog te betwijfelen.


Roompot-Nederlandse Loterij op fjordentocht

De Tour des Fjords heeft de laatste vijf ploegen bekendgemaakt die van 22 tot en met 24 mei opdraven in Noorwegen gepresenteerd. Daarbij zit ook Roompot-Nederlandse Loterij. De oranje formatie eindigde vorig jaar met Jeroen Meijers en Nick van der Lijke in de top-10 van het eindklassement. De andere ploegen zijn Quick-Step Floors en Trek-Segafredo uit de WorldTour, aangevuld met de ProConti-teams CCC Sprandi Polkowice en Delko-Marseille Provence-KTM. Eerder al werd de deelname van LottoNL-Jumbo bevestigd. Vorig seizoen ging de eindzege naar Edvald Boasson Hagen.


Geen podiummissen meer bij Flanders Classics, maar een Master of Ceremony

Flanders Classics gooit de podiumceremonie op de schop. “Vanaf de Omloop HNB zit de huldiging voor alle Flanders Classics-voorjaarswedstrijden in een moderner, strakker jasje waarbij de laureaten bij de mannen én de vrouwen nog meer in de spotlights worden geplaatst”, schrijft de organisatie. Zo worden de vrouwen samen gehuldigd met de mannen, maar ook verdwijnen de podiummissen. Ook wel bloemenmeisjes genoemd.

Maya Leye (foto) zal Master of Ceremony zijn en de renners en rensters op het podium huldigen. Ze was jarenlang zelf rondemiss. “Er worden geen kussen meer gegeven en ook de bloemen verdwijnen. Verder verandert er eigenlijk niet zoveel. Alles zal wat strakker en frisser zijn. Er is nog altijd champagne en uiteraard blijft de trofee er ook”, zegt ze tegen Sporza. Of het iets met #MeToo te maken heeft, weet Leye niet. “Het past in de tijdsgeest dat de missen verdwijnen. … We waren al veel langer aan het kijken om het podium te veranderen. Ik heb het altijd heel graag gedaan in het verleden en zag mezelf nooit als lustobject. Het is een nieuw tijdperk en ik kijk uit naar mijn nieuwe rol.”


Roy treedt na dit seizoen af

FDJ heeft het afscheid aangekondigd van Jeremy Roy. De Fransman is inmiddels 34 jaar oud en koerst al sinds zijn profdebuut in 2003 voor de formatie van Marc Madiot. Hij heeft vier zeges op zijn erelijst staan, waaronder een etappe in Parijs-Nice 2009, Tro-Bro Léon 2010 en de GP de Marseillaise in 2011. In 2011 werd hij ook uitgeroepen tot meest strijdlustige renner van de Tour de France. Een datum wil Roy nog niet prikken voor zijn afscheid. “Want daarvoor heb ik nog veel grote koersen te rijden en doelen te bereiken met mijn ploegmaats.”


Bastianelli wint in Setmana Ciclista Valenciana

De Italiaanse Marta Bastianelli heeft de tweede rit in de Wielerweek van Valencia (UCI 2.2) voor vrouwen gewonnen. De sprintster van Alé-Cipollini was na 115 kilometer de snelste sprintster in Vila Real. Hannah Barnes, de winnares van de openingsrit, werd tweede en behoudt de leiderstrui in de Spaanse rittenkoers. De slotfase werd opgeschrikt door een valpartij, waarbij vooral Canyon//SRAM getroffen werd.

 
22 Reacties
Sorteer op:
23 februari 2018
“Flanders Classics” “in een moderner, strakker jasje” “Master of Ceremony” Zucht.
23 februari 2018
Idd, zeg, lekker uitzetten na de finish dus en gaar laten koken met hun moeilijke gedoe.
23 februari 2018
"Het pas in de tijd dat missen verdwijnen" Lees: "het past in de tijd dat we een kleine minderheid met linkse gekkies als Simons en Anouscha who overal hun zin geven terwijl 95% niks tegen deze missen heeft."
Jongens rustig maar.... volgens een peiling van Global cycling network (met heel veel respondenten) was 54% voor behoud van rondemissen en 46% tegen. Niet alleen een paar ‘linkse gekkies’ dus, maar een krappe minderheid. Kwestie van tijd tot het een meerderheid is. Als er een ding constant is in het leven, dan is het verandering. Wen er maar aan dus....
Strakke fiets trouwens, die BMC van Greg. Wel jammer dat er geen schijfremmen opzitten. Of wacht, dat is natuurlijk ook vreselijke nieuwlichterij, laat ik daar maar niet over beginnen... ;-)
23 februari 2018
Ik snap echt niet waarom die veranderingen zo nodig moeten. Het is toch prima met rondemissen? Laatst was het op de tv ivm de formule 1. Daar verdwijnen de dames ook. De missen zelf snappen het ook niet. Dit is best wel triest. Irritant eigenlijk dat de publieke opinie totaal wordt genegeerd.
23 februari 2018
@Erica nee dat is het zelfde als met de Zwarte piet discussie. Een stel idealisten uit de randstad roept zo hard dat het net een serieus probleem lijkt. Buiten de randstad maakt niemand zich er druk om en is iedereen voor. Die categorie zal op een nieuwssite ook niet de moeite nemen om zo'n poll in te vullen. Ga morgen bij de omloop met een camera het publiek langs en 95% zam voor de rondemiss zijn.
23 februari 2018
Ach, naast de Seremoiney Master(SM) en twee Pucks op het podium kunnen we ze missen als kiespijn die zuinige Zeeuwsche meisjes op het podium die niks van verzetjes weten en wie weet hoeveel romances er opbloeien als de mannen eindelijk ook mogen kussen aan stuur- of bakboord, kost niks.
23 februari 2018
Dat is wel een fokking fancy stukje rijtuig voor GvA...
23 februari 2018
Agh, een stel semi-bejaarde mannen die moeilijk doen over het zogenaamde gemis van jonge meiden op een podium. Het lijkt wel wielrennen.
23 februari 2018
@Mama van Niki: De reden dat er geen schijfremmen opzitten schijnt niet principieel te zijn, maar dat het vervangen van een wiel veel meer tijd zou kosten. Aldus https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180221_03370894
23 februari 2018
Wat een onwijs gave fiets! En dan nog zo chagrijnig zitten te kijken in de achtergrond. Schijfremmen zou in dit geval afbreuk doen aan de esthetiek. Maar zoals oma Rioolpijp al zei: met esthetiek kun je niet remmen.
@jooprioolpijp lol, met esthetiek kun je niet remmen, die houden we erin! En over smaak valt niet te twisten uiteraard. In het begin vond ik die dingen ook lelijk, inmiddels juist mooi. Zal wel een kwestie van wennen zijn, net als het missen van de Missen!
24 februari 2018
Rustig maar heren. Voor degene die het lezen van het hele stukje lastig vinden: de missen hebben een andere naam en ze geven geen kus meer. Maar maya staat nog steeds op het podium dus alle geile oude bokken kunnen gerust zijn. Niemand heeft nog bedacht dat jullie ook gewoon porno kunnen kijken en dat sport om de sport zou kunnen gaan dus het blijft voorlopig dichtbij het oude. Alleen de bloemen worden afgeschaft, die werden toch altijd meteen in het publiek gesneten. Er zal wel geen bloemensponsor meer te vinden zijn want dit onderdeel is totaal onomstreden.
24 februari 2018
Opvallend ook dat het platteland tegen de randstad wordt afgezet. 50% woont in middelgrote steden in ons land. Het plukje plattelanders dat zichzelf blijft wijs maken dat je geen rekening met mede nederlanders hoeft te houden omdat ze pas 3 generaties in nl wonen, is op die basis vrij klein. Nou wonen er ook in steden veel mensen met een gebrek aan empathisch vermogen en niet alleen maar op het platteland. Helaas
24 februari 2018
@mwf Omdat plattelanders naar de stad trekken en degenen die binnen zijn liever de buitenlucht opzoeken, heeft zijn tijd nodig.
24 februari 2018
dit omgekeerde feminisme slaat helemaal nergens meer op. Die meisjes even hun job afnemen. Hun centjes afnemen. Is er een beweging in het rondemissescircuit die ijverde voor de afschaffing van vrouwelijk schoon op het podium? Nee toch? Je reinste broodroof.
24 februari 2018
Wel opvallend dat Niewiadoma in de slotkilometer(s) ten val komt en niet in dezelfde tijd wordt geplaatst als het peloton en nu dus op ruim één minuut staat. Geldt die 3 km-regel niet bij 2.2 vrouwenkoersen?
24 februari 2018
@ mwf Plus tien.
24 februari 2018
Bloemenmeisjes noemen ze bij de Vlaamse openbare omroep "podiumhoeren". Nu ze die hebben afgeschaft moeten ze de champagne ook verbieden: hoe decadent is dat wel niet?
24 februari 2018
Je bent al wel lekker gehersenspoeld door de commercie als je denkt dat een halfnaakt meisje, betaald door een biermerk of een of ander lokaal autohandelaartje, iets is waar je "recht"op hebt en iets is wat jou nu wordt afgenomen.
24 februari 2018
Die 95% is fake news. Wees blij dat de sport meebeweegt met een progressievere samenleving. Of rijden jullie allemaal nog op houten wielen?

Reacties zijn gesloten.