Roy Eefting wint slotetappe Tour of Quanzhou Bay

Roy Eefting wint slotetappe Tour of Quanzhou Bay

foto: KNWU

zondag 11 november 2018 om 13:01

De slotetappe van de Tour of Quanzhou Bay (2.2) is gewonnen door Roy Eefting. De 29-jarige Nederlander spurtte na 88 kilometer sneller dan de Oekraïner Andriy Kulyk. Met Ivar Slik (3e) eindigde er nog een Nederlander op het dagpodium.

Eefting – geboren in Harderwijk – is vooral bekend als baanwielrenner. Zo werd hij tweemaal Nederlands kampioen Omnium. Hij koerst voor Memil-CCN, een Finse continentale ploeg. Eefting was eerder in deze Tour of Quanzhou Bay al dichtbij de overwinning: hij eindigde als tweede in de openingsetappe. Het is zijn eerste zege van het seizoen.

De eindzege gaat ook dit keer naar de Brit Maximilian Stedman. De 22-jarige renner van Canyon Eisenberg sloeg in de tweede etappe van de Chinese rittenkoers een dubbelslag, en wist zijn leiderstrui op de slotdag te behouden. Hij eindigt voor Ka Hoo Fung uit Hong Kong en de Sloveen Marko Pavlič.

Tweede editie 
De Tour of Quanzhou Bay was dit jaar toe aan zijn tweede editie. Vorig jaar won Stedman de allereerste uitgave van de meerdaagse rittenkoers door de provincie Fujian, door de Australiër Drew Morey en de Eritreeër Dawit Yemane te verslaan.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone