Roy Curvers: “We hebben het vandaag verneukt voor Marcel”

donderdag 10 juli 2014 om 17:54

Opvallende afwezige tijdens de massasprint in Reims, was Marcel Kittel. De Duitser van Giant-Shimano was al goed voor drie ritzeges deze Tour de France, maar kwam er vandaag niet aan te pas. Ondanks een lekke band in de laatste kilometers, was het sowieso een moeilijk verhaal geworden voor Kittel. “Op vijf kilometer voor de finish moet je bij de eerste twintig zitten, anders ben je kansloos. En dat zaten we niet”, foeterde een boze Roy Curvers tegenover de camera van de NOS.

De teleurstelling bij de Giant-Shimano-renner was groot: “We bleven niet rustig, we hebben niet goed op Marcel gelet. We hebben het verneukt voor hem. Dit was niet goed”, moppert Curvers. Tom Veelers moest nu de meubelen voor de ploeg redden. Ondanks een erg sterke inspanning van Tom Dumoulin, kwam Veelers nooit in de positie om te winnen en werd uiteindelijk zevende.

Op zo’n 25 kilometer voor het einde trok Omega Pharma-Quick Step het peloton in waaiers. Tot op dat moment liep alles gesmeerd voor de Nederlandse ploeg. “Op de kant raakten we elkaar kwijt. En dan wordt het lastig, hè. Op vijf kilometer voor de finish moet je bij de eerste twintig zitten, anders ben je kansloos. En dat zaten we niet. Dan heeft het geen zin meer.” Gezien de waaiers en de vele rotondes in de laatste kilometers, nam de hectiek de overhand bij Curvers en co. “Normaal blijven we kalm, maar vandaag niet. Waar dat aan lag, weet ik niet. Daar moeten we het nog over hebben”, spuwt de Limburger vuur.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair