Roy Curvers over Kittel: “Ik zou hem meenemen”

maandag 22 juni 2015 om 11:08
Roy Curvers over Kittel: “Ik zou hem meenemen”

De buitenwereld mag dan twijfelen aan het vormpeil van Marcel Kittel, ploeggenoot Roy Curvers spreekt zijn vertrouwen uit in de Duitse sprinter. “Je moet de stijgende lijn zien te ontdekken. Het is voor hem een proces van terugkeren en dat moet je niet afmeten aan het resultaat in de koers”, zei na afloop van de Ster ZLM Toer tegen de NOS.

“In de etappe van zaterdag kon hij lang mee en heeft hij veel gedaan voor Zico Waeytens, die derde werd. Er wordt altijd naar hem gekeken, het is moeilijk om het goed te doen als je niet wint. En hij hoeft niet honderd procent te zijn om te winnen, maar hij moet wel uitgerust en fris zijn. Ik ben er van overtuigd dat hij op dat punt kan komen over twee weken”, aldus Curvers, die een vaste waarde is in de sprinttrein van Giant-Alpecin.

“Wie niet goed genoeg is, zou de Tour niet moeten rijden”
Kittel zelf is tevreden met zijn prestaties in de Nederlandse rittenkoers, maar houdt de onzekerheid over een eventuele Tourstart in stand. “Het belangrijkste is dat ik trots ben op wat ik in korte tijd heb bereikt. Maar wie niet goed genoeg is, zou de Tour niet moeten rijden.”

Dit artikel delen:

34 Reacties

MooieMario 22 juni 2015 om 11:12

Ik zou hem hoe dan ook meenemen. Hij is in staat om 1 of meerdere etappes te winnen. Al wint hij er maar 1 dan heeft hij zijn waarde al gehad. Degenkolb achter de hand voor in de sprint. Toch wel een luxe als je 2 van dat soort renners hebt.

Lance Beenstrong 22 juni 2015 om 11:15

Ik zou hem gezien zijn seizoen nooit meenemen, de andere ploegen zullen weten dat hij kwetsbaar is en de koers hard maken. Daarnaast betwijfel ik of zijn trein genoeg gemotiveerd is om te werken voor iemand die nog weinig laat zien. We gaan het binnenkort weten. Degenkolb zou van groen een doel kunnen maken bij afwezigheid van Kittel.. t overwegen waard.

Cadellie 22 juni 2015 om 11:34

Waarom zou je de gok wagen om hem toch op te stellen in de Tour? Kun je beter een andere een mooie kans geven.

fabioaru 22 juni 2015 om 11:38

Nooit gedacht dat ik dit ooit zou typen maar ik zou Kittel ook niet meenemen. In vorm de snelste sprinter ter wereld en ik vind het ook een sympathiek persoon.

Hij heeft dit seizoen helaas veel problemen gekend en ook in de Ster ZLM Tour niet echt iets laten zien. Daarnaast kan Kittel niet echt een bergje over en in deze Tour is het aantal kansen voor Kittel in een echte massasprint daarom beperkt. Tot slot heb je met Degenkolb natuurlijk een meer dan prima alternatief voor Kittel achter de hand…

Ik zou Kittel zich laten voorbereiden op de laatste helft van het seizoen zodat hij in 2016 weer in de Tour kan laten zien wat voor klasbak het is.

nero 22 juni 2015 om 11:39

@Lance Het volgende scenario is ook het overwegen waard. Zoals je zegt zullen andere ploegen weten dat hij kwetsbaar is, en de koers hard willen maken. Laat dat nou net in het voordeel van een sprinter als Degenkolb zijn. Kittel meenemen kan dus tactisch slim zijn. Het legt de druk om hem eraf te rijden bij de andere ploegen waardoor Giant minder kopwerk hoeft te doen.

Giopicorno 22 juni 2015 om 11:41

Waarom de gok wagen? Omdat hij een fenomeen is. Ik hoop dat hij gaat. Concurrenten weten ook niet goed wat ze kunnen verwachten. Vorig jaar zat Ji Cheng in de selectie. Dus zo goed zijn die plaatsen niet altijd bezet en wie weet komt Kittel er door

LinusGerdemann 22 juni 2015 om 11:45

Grappig dat iedereen het heeft over het al dan niet overkomen van het eerste bergje/ heuvel wat ze tegenkomen, maar Kittel heeft nou net in de rit naar La Gilleppe over de La Redoute goed kunnen rijden en als knecht Waytens over de heuvels gebracht.

jorisverkerk 22 juni 2015 om 11:45

Hij gebruikt gewoon dezelfde tactiek als Contador, favorietenrol afhouden en hard toeslaan

Jotto-Lumbo 22 juni 2015 om 11:50

Ik zie velen zo reageren: Ik zou hem altijd meenemen hij is de snelste en je weet maar nooit. Argumenten die de komende tour totaal niet van waarde zijn. Het gaat erom dat je vertouwen hebt in Kittel of/en hij in vorm is. En dat is hij beide niet op dit moment. Wanneer je hem nu meeneemt is het risico veel te groot dat hij de orde in de groep verstoort tov Degenkolb. En waarom zou je dat doen, Degenkolb is zelf ook van wereldklasse. Daarnaast zou een onzichtbare tour of uitstappen natuurlijk slecht zijn voor het zelfvertrouwen en het imago van Kittel. En dat is ook niet goed voor zijn eigen herstelprocess. Focus je 100% op Degenkolb voor de sprints deze tour. Geef Kittel langer om aan zichzelf te werken, dan kan hij het in de Vuelta laten zien en volgend jaar weer in de tour.

Twixman 22 juni 2015 om 11:58

Gebruik hem tot en met de ploegentijdrit en dan kan hij naar huis.

Javier 22 juni 2015 om 12:02

Wat Jotto-Lumbo zegt, focus je 100% op Der John! Die kan etappes winnen en misschien zelfs wel de groene trui.

Ik ben onwijs fan van beide renners maar geef John nu die kans! Alles voor hem deze Tour. Kittel is niet goed genoeg, laat John het doen alsjeblieft.

Javier 22 juni 2015 om 12:07

Ik ben bang dat als je John nu niet zijn 100% kans geeft, zijn onvrede ten opzichte van de ploeg zal groeien. Het is natuurlijk geen geheim dat John dolgraag de groene trui wil hebben.

vinnievidefietsen 22 juni 2015 om 12:13

Als de ploegleiding ballen heeft, laten ze hem thuis, krijgt Degenkolb de rol die hij verdient en kan Klittel samen met Veelers in de Vuelta een stuk of 5 ritten wegkapen. Het ene jaar is het andere niet. Hij heeft nog wel wat jaren om te laten zien wat hij kan.

Javier 22 juni 2015 om 12:23

Zijn er wel een paar vlakke etappes in de vuelta voor kittel?

robotour 22 juni 2015 om 12:43

Waarom Kittel meenemen ? Kan hij in de Tour het peleton opeens wel volgen dan ?
Zoveel sprintkansen zijn er niet voor hem.

Rhohan 22 juni 2015 om 14:09

Uithangbord voor je ploeg, de sponsor en het Duitse publiek. ARD zendt het dit jaar voor het eerst sinds jaren weer uit en ik kan je garanderen dat deze Kittel veel in beeld zal zijn.

Oh ja… er is ook kans dat de man een etappe wint. Als er dus een beetje (commerciële) knowhow bij de leiding zit, gaat ie mee

hardfietser 22 juni 2015 om 14:12

Gelukkig gaat Roy daar niet over. Kittel in vorm pakt 1 a 2 ritzeges maar daar zit hem de crux, hij is niet in-form…

schipperaar 22 juni 2015 om 14:22

@hardfietser
Daar gaat Roy wel degelijk over en als de rest vd ploeg dat ook doet kan hem dat alleen maar meer vertrouwen geven, had geen moeite id Ardennen dus zeker niet op het vlakke.

hardfietser 22 juni 2015 om 14:26

Ik denk dat de ploegleiding daar over gaat Schipperaar, een goed woordje van onze Roy is meegenomen maar niet doorslaggevend.

BartBrouwer 22 juni 2015 om 14:29

Ik zou Kittel lekker voor de Vuelta houden, waar hij zich waarschijnlijk wel goed genoeg op kan voorbereiden
Voor de Tour vind ik Degenkolb sowieso een betere optie, als kopman maakt hij bij meer etappes kans op de winst, daarnaast is hij dan een serieuze kandidaat voor het groen

Jean Dumas 22 juni 2015 om 14:47

Degenkolb heeft zich de afgelopen jaren bewonderenswaardig opgeofferd voor Kittel. Het moet nu zijn jaar zijn. Er zijn slechts drie vlakke sprinterskansen voor ‘Parijs’ (Zeeland, Amiens en Fougères) en maar liefst vier etappes met kasseien/kleine heuvels in de finale (Cambrai, Le Havre, Rodez en Valence). Der John dus

Basjee 22 juni 2015 om 14:48

Kittel naar de Vuelta sturen is ook best kansloos. Daar heeft die echt maar enkele kansen gezien het fenomenale parcours. Maar ja als hij daar iets wint is het al heel mooi natuurlijk.

ti-raleigh 22 juni 2015 om 14:50

@Rhohan heeft een punt. De sponsor heeft in deze kwestie het laatste woord denk ik, gezien de grote commerciële belangen. Mocht Kittel meegaan en toch nog een etappe winnen, dan zie ik de koppen al staan in Bild en andere kranten. En ‘mooie-jongen-Kittel’ verkoopt nou eenmaal beter dan sympathieke Degenkolb.

GROCERY 22 juni 2015 om 15:22

Kittel gaan ze niet meenemen hoor en terecht.

Leendert82 22 juni 2015 om 15:31

Waarom wou Giant nou alles op Degenkolb zetten die ook niets heeft laten zien in Zwitserland.
Gewoon Kittel en Degenkolb mee nemen. Juist omdat ze beiden op dit moment niet top zijn kun je niet voor 1 kiezen.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair