Roy Curvers over Kittel: “Ik zou hem meenemen”
maandag 22 juni 2015 om 11:08

Roy Curvers over Kittel: “Ik zou hem meenemen”

De buitenwereld mag dan twijfelen aan het vormpeil van Marcel Kittel, ploeggenoot Roy Curvers spreekt zijn vertrouwen uit in de Duitse sprinter. “Je moet de stijgende lijn zien te ontdekken. Het is voor hem een proces van terugkeren en dat moet je niet afmeten aan het resultaat in de koers”, zei na afloop van de Ster ZLM Toer tegen de NOS.

“In de etappe van zaterdag kon hij lang mee en heeft hij veel gedaan voor Zico Waeytens, die derde werd. Er wordt altijd naar hem gekeken, het is moeilijk om het goed te doen als je niet wint. En hij hoeft niet honderd procent te zijn om te winnen, maar hij moet wel uitgerust en fris zijn. Ik ben er van overtuigd dat hij op dat punt kan komen over twee weken”, aldus Curvers, die een vaste waarde is in de sprinttrein van Giant-Alpecin.

“Wie niet goed genoeg is, zou de Tour niet moeten rijden”
Kittel zelf is tevreden met zijn prestaties in de Nederlandse rittenkoers, maar houdt de onzekerheid over een eventuele Tourstart in stand. “Het belangrijkste is dat ik trots ben op wat ik in korte tijd heb bereikt. Maar wie niet goed genoeg is, zou de Tour niet moeten rijden.”

RIDE Magazine
34 Reacties
Sorteer op:
22 juni 2015 15:36
@hardfietser
Het gaat niet om een goed woordje maar inschatting en daar hebben renners meer kijk op dan bazen. Ga ervanuit dat Duitsers onderling elkaar succes gunnen en ook een overwinning id ploegentijdrit is van waarde gezien het klassement. In de komende 12 dagen kan ie ook nog makkelijk 1500 km weg trappen, mist gewoon nog een paar cc. Thuislaten kan veel meer schade aanrichten, er hat gefehlt, ondermijnender kan niet.
Jammer dat 80% hier hem thuis wil laten.
22 juni 2015 15:40
Ik vraag me toch vooral ook af of Degenkolb voor etappewinst kan gaan, in de sprints (met licht stijgingspercentage) altijd top 5 kan rijden en mannen als Sagan buitenspel kan zetten.
22 juni 2015 16:09
hahaha.. die poll ook. Ik mis de optie: Ja, niet helemaal top, maar toch proberen

;)
22 juni 2015 17:03
Altijd meenemen die Kittel. Mocht hij nog niet 100% zijn wil hij vast wel werk doen voor John Degenkolb!
22 juni 2015 17:21
Tja, niet meenemen. Dit is de hardste wedstrijd van het hele jaar en hij gaat niet alleen niet meedoen in de sprints maar snel moeten opgeven, dat doe je een wereldster niet aan. Los daarvan is het respectloos richting de rest van je team en een fitte renner die achter de TV plaats moet nemen.
22 juni 2015 20:28
Degenkolb komt op het vlakke tekort, dus altijd Kittel meenemen.
22 juni 2015 21:10
Hebben ze eindelijk weer Duitse sponsors en tv-zenders weten te enthousiasmeren, missen de beide Duitse kanonnen scherpte.
22 juni 2015 23:52
Velen hebben het over beschadiging van het zelfvertrouwen. Ik zou het gewoon bij hem laten en doen waar hij zich goed bij voelt.
Hem niet meenemen, terwijl hij zelf wel het vertrouwen heeft is veel meer beschadiging voor zijn zelfvertrouwen
23 juni 2015 07:00
@bazz
Helemaal gelijk, giant's seizoen kan al niet meer stuk, laat hem gewoon lekker meegaan(genieten), komen de prestaties vanzelf. Uit sommige reacties bemerk ik dat hij er te goed uit ziet, kan blijkbaar ook nog.

Reacties zijn gesloten.