Roompot Oranje Peloton verheugd met licentie: “Weer belangrijke stap”

dinsdag 10 november 2015 om 10:08
Roompot Oranje Peloton verheugd met licentie: “Weer belangrijke stap”

Roompot Oranje Peloton kreeg gisteren van de UCI officieel te horen dat de licentieaanvraag voor volgend seizoen is goedgekeurd. Dit toont aan dat het enige Nederlandse ProContinentale team zijn zaakjes goed op orde heeft, oordeelt een enthousiaste teammanager Michael Zijlaard. “Dit is toch weer een belangrijke stap voor onze jonge organisatie”, zegt hij in een persbericht.

De oranje gekleurde formatie maakte afgelopen seizoen voor het eerst deel uit van het profpeloton. “De ervaring die wij vorig jaar hebben opgedaan in de contacten met de UCI heeft ons uiteraard geholpen in de rapportage voor deze aanvraag”, concludeert Zijlaard. “Dat is een compliment waard voor collega Henk Schipper, die een belangrijk gedeelte van dit traject op zich genomen heeft.” Schipper is een van de managers van de ploeg.

“De positieve reactie vanuit Aigle geeft aan dat wij onze zaakjes goed op orde hebben en dat er ook daar vertrouwen is in ons project”, geeft Zijlaard aan. Roompot Oranje Peloton is een van de zestien ProContinentale ploegen die zijn licentie gisteren kreeg toegewezen. Zes andere ploegen moeten hun aanvraag nog verder toelichten.

Dit artikel delen:

3 Reacties

zoetepap 10 november 2015 om 11:03

Gohja als conti zouden ze ook nog een mooi program rijden maar voor het talent is dit meegenomen.

EricV 10 november 2015 om 11:12

Fijn dat ze blij zijn

Marszzz 10 november 2015 om 11:32

Ze zullen vast blij zijn dat de licentie rond is zonder extra complicaties en ze verder kunnen gaan richting het nieuwe seizoen. Vooral om de nodige wildcards te veroveren.

Headlines

Materiaalzone

Populair