Roompot-Nederlandse Loterij hoopt in De Ronde op scenario Gent-Wevelgem

vrijdag 30 maart 2018 om 12:20
Roompot-Nederlandse Loterij hoopt in De Ronde op scenario Gent-Wevelgem

foto: Sirotti

Roompot-Nederlandse Loterij heeft de namen genoemd die zondag aan de start staan van de Ronde van Vlaanderen. De ploeg kreeg net als de voorbije jaren een wildcard voor Vlaanderens Mooiste.

Het strijdplan zal in grote lijnen hetzelfde zijn als in Gent-Wevelgem, zei ploegleider Michael Boogerd. Daar maakte de ploeg indruk door met Jan Willem van Schip en Brian van Goethem mee te springen in de vroege vlucht. “Ik denk dat wij als ploeg zeker weer mee moeten zitten in de vroege vlucht en dan is het hopen dat het scenario weer zo is als afgelopen zondag in Gent-Wevelgem.”

Volgens Boogerd is er een aantal opties. “Het is heel moeilijk te voorspellen hoe het gaat lopen. Als je kijkt naar vorig jaar, dan gaat Gilbert heel vroeg. Maar in andere jaren was het vaak dat de lange vlucht wél heel lang weg kon blijven, dus je moet daar wel op gokken. Dat betekent dat we zeker een aantal renners vanaf de start heel attent op de eerste rij willen zien koersen.”

Van Pieter Weening verwacht de ploeg dat hij in de finale nog iets kan uitrichten, dus die hoeft niet mee te zitten vanaf het vertrek. “Maar het gebeurt ook wel eens dat het zestig tot zelfs tachtig kilometer duurt voordat de goede vlucht weg is. Dan ben je al ver in de koers en is het misschien wél raadzaam als Pieter dan meegaat.”

flag-nl Roompot-Nederlandse Loterij voor de flag-be Ronde van Vlaanderen 2018
flag-nl Floris Gerts
flag-nl Sjoerd van Ginneken
flag-nl Brian van Goethem
flag-nl Pim Ligthart
flag-nl Jan Willem van Schip
flag-nl Coen Vermeltfoort
flag-nl Pieter Weening

Dit artikel delen:

24 Reacties

vlek 30 maart 2018 om 12:36

Leuke ploeg, waarvan het buiten Vermeltfoort allemaal goede renners zouden zijn om in een kopgroep te hebben. Hopelijk lukt het weer om er iemand in te krijgen.

HoofdIsVrij 30 maart 2018 om 12:43

@redactie

Jullie werden nog genoemd in Extra time koers met het interview met Van Schip.

Romāns Vainšteins 30 maart 2018 om 12:45

Ik denk dat JWeetje gewoon weer mee zal zitten en als wannabe-vluchter zou ik zelfs op zijn wiel zitten in de openingsfase.

assen 30 maart 2018 om 13:18

Fijn de ploegleiding van Roompot weer een keer te horen, was een tijd geleden redactie.

Jean Dumas 30 maart 2018 om 13:22

In de vlucht zal wel een Roompotter zitten, maar die vlucht gaat niet over de laatste Pater geraken.

Mathieu Moller 30 maart 2018 om 13:36

De finale van Gent-Wevelgem is wel iets moeilijker voor de toppers om het verschil te maken, terwijl in de finale van Ronde van Vlaanderen meer mogelijkheden zijn om je concurrenten er af te rijden. Dat lijkt me nadelig voor de Roompotters, maar Van Goethem en Van Schip leken vorige week nog wel wat over te hebben, dus misschien dat ze nu weer een eind kunnen geraken.

Bikeage 30 maart 2018 om 13:51

Best wel goede namen in de ploeg zondag. Ik hoop inderdaad dat Van Schip in de kopgroep van de dag terecht komt en zo lang mogelijk mee gaat. Wat een baas!

achterhoeker 30 maart 2018 om 14:21

Eigenlijk is dit best een goede selectie…
Weening Gerts en Ligthart zijn op een goede dag gewoon prima worldtour materiaal en van Schip en van Goethem hebben hun toverkracht ontdekt dus waarom niet…misschien lang meedoen niet winnen natuurlijk

schipperaar 30 maart 2018 om 14:28

Over die Pater komen ze wel heen die vluchters, steil maar lang niet lang genoeg, worden zelden op minuten gereden daar.

James Highsand 30 maart 2018 om 14:36

Jammer, Van Schip en Van Goethem zijn te goed voor deze tactiek. Laat een Gerts of Ligthart maar in de vroege vlucht plaatsnemen, en dan Van Schip zijn kruit droog houden tot laatste keer Kwaremont. Een ideale klim voor hem: lang, niet te steil en heel slecht wegdek.

horsm 30 maart 2018 om 14:39

Alle ballen op de vroege vlucht, m.u.v. Gerts en Weening, lijkt me.

tetedelacourse 30 maart 2018 om 14:51

Laten we Roompot nu ook niet gaan overschatten na Gent – Wevelgem. En laat ik Boogerd ook enige wielerkennis toedichten. Als die zegt dat ze met de vroege vlucht mee moeten, is dat echt niet omdat hij denkt dat zijn mannen op een andere manier ver komen. En als hij denkt dat Weening beste man in koers gaat zijn bij Roompot (of verwacht in de finale), dan zit dat een behoorlijk eindje achter de eerste en tweede lijn.

Verrassen en overblijven vanuit de vlucht is denk ik het best mogelijke scenario.

Alexander 30 maart 2018 om 14:58

Ik vind het eigenlijk beetje TE voorzichtig. Van het Schip reed weergaloos tijdens GW maar deed veel te veel. Als deze jongen stuk zuiniger rijdt dan komt hij volgens mij echt heel ver mee. Al lijkt hij niet makkelijk omhoog te rijden. Ik zou dus niet zozeer in de eerste ontsnapping willen zitten met Van het Schip of Van Goethem. Hen zou ik halverwege weg laten springen vlak voor een heuvelsectie om deze te overleven. Weening heeft in diepe finale nooit mee gedaan dus ik zou echt alle ballen eerder op de 2 helden de GW zetten.

schipperaar 30 maart 2018 om 15:16

@alex
Hij draaide een derde omw minder maar leek moeiteloos mee te komen. Eigenlijk kan ie best wachten tot de laatste km, als ie gaat staan is ie direct 30m weg en geen favoriet die er achter aan gaat.
Leuk dat een ploeg met klein budget de koers kan kleuren.

sooike 30 maart 2018 om 17:31

Terecht dat deze ploeg ook deel uitmaakt van de overigens uitstekende WF-voorbeschouwing. Roompot heeft zich tot nu toe uitstekend laten zien en dat zal zondag vrijwel zeker ook zo zijn. Meer dan deel uitmaken van een goede vlucht zit er niet in ,vrees ik. Dus is de visie van deze ploegleiding realistisch en bescheiden. En wie weet…worden we toch nog verrast !

Andreotti 30 maart 2018 om 17:34

We zijn altijd lekker opportunistich in Nederland. Maar na de 12e plek van Van Schip is een 53e in Nokere Koerse daarna zijn beste resultaat….. dus ik heb graag ongelijk, maar wil na een goede koers nu ook weer niet Van Schip bij de outsiders gaan rekenen. Denk juist dat meezitten in de vroege vlucht de beste tactiek is om mogelijk in de finale nog mee te rijden voor een leuke ereplaats. Zijn lengte en lichaamsbouw helpen hem ook niet echt op al die klimmetjes. Maar zijn wil en inzet maken veel goed !

Ik zet mijn geld op Brian om mee te zitten in de vroege vlucht.

maklukzat 30 maart 2018 om 22:38

Van Schip lijkt me te goed om gelijk te laten opbranden in de eerste ontsnapping. Positionering is erg belangrijk. De vraag is of de mannen van Roompot dat ook kunnen.

schipperaar 31 maart 2018 om 09:14

Mochten ze zoveel inhoud tonen als afgelopen zondag dan is elke strategie toepasbaar, ook de kat uit de boom kijken en op een eindspurt wachten, Sagan lijkt leniger maar een baanrenner heeft wellicht meer power.

tight 31 maart 2018 om 09:47

@schipperaar Van Schip gaf vorige week aan in het video-interview dat ze zo ver geraakten doordat ze in de kopgroep van de dag de krachten beter kunnen verdelen. Het peleton volgen in de (pre)finale is geheel iets anders. Dus het is totaal ridicuul om te stellen dat Schip de eindsprint kan afwachten om Sagan erop te leggen.

Inderdaad, kopgroep van de dag is de juiste keuze.

schipperaar 31 maart 2018 om 10:15

Heerlijk altijd die vooraf belachelijk, onzin, totaaal ridicuul becommentarieringen, het peleton(uitgewoond) kon de kopgroep niet volgen in de (pre)finale als je een beetje opgelet(verschil liep alleen maar op) hebt wat wil zeggen dat die twee roompotjes vooraan nog duidelijk de sterksten waren. Dus bij een nog betere krachtenverdeling zou het nog wel eens gunstiger uit kunnen pakken.

tight 31 maart 2018 om 10:38

Neen schipperaar, dat wil zeggen dat de kopgroep 1 tempo rijdt en het peleton slag levert in de aanloop en op de hellingen/stroken en daarna weer temporiseert. Logisch dat sommigen na de Kemmelberg niet meer konden volgen. Die hebben diep in de buidel getast op de Kemmel, komen op een gaatje en lossen. Anaerobe inspanning zijn nogal killing, in tegenstelling tot aerobe inspanning. Wat niet wegneemt dat Roompot formidabel heeft gereden, maar je moet het wel in het juiste perspectief zien.

schipperaar 31 maart 2018 om 10:47

Neen tight, kopgroep(al groeiend) liep na 20sec voorsprong weer uit tot bijna minuut en had iets meer analrobe inspanning achter de rug, ook bergop heb je baat bij uit de wind zitten, zeker bij een NO4 bf waar die vier hem continu vol tegen hadden.
Maar kom morgen eens terug mocht ik heel toevallig gelijk hebben.

tight 31 maart 2018 om 11:38

Ik kom er op terug mocht je heel toevallig gelijk hebben. Kom jij er ook op terug mocht ik toevallig gelijk hebben? Ik beweer dat van Schip (en van Goethem) worden weggeblazen als ze niet in de kopgroep gaan en slechts de favorietengroep proberen te volgen. Naast dat er fysiek gezien andere vereisten zijn om de favorietengroep te volgen ipv de kopgroep, speelt ook zeker de behendigheid en positionering mee in de aanloop naar en op de hellingen/stroken. Daarbij speelt de mentale gesteldheid ook een grote rol. Vraag Thomas de Gendt maar.

schipperaar 31 maart 2018 om 11:50

Net langs geweest bij Thomas, nooit opgeven was zijn geheime tip.
Baanrenners zijn redelijk behendig(kunnen tegen een stootje) en positionering is een kwestie van scherp blijven, 250 km lang zoals in GW.
Maar hoe kan je worden weggeblazen als je het peleton op 10 min rijdt, was het niet andersom?
En ja als ze echt worden weggeblazen kom ik je zeker gelijk geven.

Net binnen

Populair

Materiaalzone