Selectie Roompot-Charles rond na aantrekken Boy van Poppel en Maurits Lammertink

Selectie Roompot-Charles rond na aantrekken Boy van Poppel en Maurits Lammertink

foto: Sirotti

donderdag 4 oktober 2018 om 19:06

Roompot-Charles heeft een flinke slag geslagen op de transfermarkt. De fusieploeg heeft namelijk Boy van Poppel en Maurits Lammertink weten aan te trekken voor komend seizoen. De 22-jarige Nederlander Justin Timmermans zal eveneens de ploeg versterken.

De 30-jarige Van Poppel komt over van de Amerikaanse WorldTour-ploeg Trek-Segafredo, waar hij de afgelopen vijf seizoenen voor reed. In september liet hij weten dat hij het team ging verlaten. “Ik ben dankbaar voor de steun die ik heb mogen ontvangen van de ploegleiding en mijn ploeggenoten”, zo gaf hij destijds aan.

Van Poppel ambitieus: “Misschien kan ik wel meedoen voor de prijzen in het voorjaar”
Bij Roompot-Charles zal hij een bekende tegenkomen. Zijn vader Jean-Paul van Poppel is namelijk als ploegleider verbonden aan het team. “Ik heb in 2013 al met hem samengewerkt bij Vacansoleil”, zo laat Boy op de ploegsite weten. “We kennen elkaar heel goed. Dat zal met andere woorden wel goed gaan. Wie weet kan hij me nog tips geven.”

Van Poppel zal bij zijn nieuwe ploeg meer zijn eigen kans mogen gaan. “Ik heb de afgelopen zes jaar volledig in dienst gereden van kopmannen. Ik kreeg af en toe de mogelijkheid om voor mezelf te sprinten, maar dat is dan toch wennen. Ik zal volgend jaar meer kansen krijgen, in de wetenschap dat ik mee kan doen met de snelle jongens. Ik kijk echt uit naar het voorjaar. Misschien kan ik wel meedoen voor de prijzen in Kuurne-Brussel-Kuurne of Gent-Wevelgem!”, klinkt hij ambitieus.

Maurits Lammertink in het tenue van Katusha-Alpecin foto: Marcel Koch

Lammertink: “Ik wil weer meedoen voor overwinningen”
Lammertink doet net als Van Poppel een stapje terug. De 28-jarige Nederlander kreeg onlangs te horen dat hij moet vertrekken bij zijn huidige werkgever Katusha-Alpecin. Hij keert nu dus weer terug naar het oude nest, want Lammertink reed voor zijn Zwitserse avontuur al voor Roompot-Oranje Peloton. “Dat was een erg mooie periode”, zo kijkt hij terug.

“Ik wil volgend jaar weer koersen rijden waar ik het beste in ben, zoals de Ronde van Luxemburg, de Vierdaagse van Duinkerke en de Baloise Belgium Tour. Daar wil ik samen met Roompot-Charles scoren. Ik heb bij Katusha-Alpecin een mooi programma kunnen rijden, en ben als renner zeker sterker geworden. Ik wil echter weer meedoen voor overwinningen.”

Michael Zijlaard na laatste transfers: “We zijn klaar voor 2019”
De derde en laatste transfer van Roompot-Charles – Justin Timmermans – komt over van het continentale Delta Cycling Rotterdam. De jongeling eindigde dit seizoen als achtste in de Ronde van Midden Nederland. Daarnaast werd hij elfde in Olympia’s Tour. Hiermee komt het aantal renners voor volgend seizoen op achttien, waarmee de selectie rond is.

“We hebben de laatste weken hard moeten werken, maar we zijn trots en tevreden met wat er nu staat”, aldus algemeen manager Michael Zijlaard. “We beschikken over een uitgebalanceerde ploeg met veel ervaring, maar ook met jong talent. We zijn klaar voor 2019”, is dan ook zijn conclusie.

De selectie bestaat uit twaalf Nederlanders en zeven Belgen. De blikvangers zijn – naast Van Poppel en Lammertink – Lars Boom, Sean De Bie, Jan-Willem van Schip en Pieter Weening.

Definitieve selectie flag-nl Roompot-Charles voor 2019
flag-nl Jesper Asselman
flag-nl Lars Boom
flag-be Sean De Bie
flag-nl Huub Duijn
flag-nl Sjoerd van Ginneken
flag-nl Maurits Lammertink
flag-be Senne Leysen
flag-nl Nick van der Lijke
flag-be Arjen Livyns
flag-nl Boy van Poppel
flag-nl Elmar Reinders
flag-nl Oscar Riesebeek
flag-nl Jan-Willem van Schip
flag-be Michael Van Staeyen
flag-be Stijn Steels
flag-nl Justin Timmermans
flag-nl Pieter Weening
flag-be Matthias De Witte

Dit artikel delen:

49 Reacties

Jandepandaman 4 oktober 2018 om 19:13

Voordat iemand anders het zegt. Lammertink was ook wel wat geweest voor Sunweb.
Serieuzere noot; goede versterkingen voor de ploeg.

0
Jean Dumas 4 oktober 2018 om 19:14

Zo, die zijn doortastend bezig. Ziet er goed uit voor volgend jaar.

0
xistnc 4 oktober 2018 om 19:16

Goede versterkingen, maar ze dwarrelen op meerdere manieren toch flink bij de oorspronkelijke doelstelling vandaan.

0
ghostwriter 4 oktober 2018 om 19:19

Ach het is toch vanaf het begin al duidelijk dat de enige echte doelstelling van de ploeg is om de leiders een baantje te geven omdat ze bij andere ploegen niet welkom waren vanwegen hun doping verleden? Wielrenners werden daar totaal aan hun lot overgelaten. Daarom ontwikkelde alleen de grootste talenten zich daar nog een beetje. De rest kwam stil te staan in hun ontwikkeling. De Vries heeft dat nog een keertje goed uitgelegd. Volgens De Vries was de begeleiding zelfs bij Jo Piels veel beter geregeld.

0
ChefSpijker 4 oktober 2018 om 19:24

Volgens mij zijn dit juist aankopen die aansluiten op de oorspronkelijke doelstelling van Roompot: een vangnet zijn voor Nederlandse renners die tussen WT en continentaal niveau in vallen. Misschien dat Boy nog ergens had kunnen knechten binnen de WT, maar wellicht dat die ook eens voor wat eigen kansen wil rijden. En die kansen gaat hij op WT-niveau normaal gesproken niet krijgen. Lammertink is typisch zo’n renner die te licht lijkt voor WT-niveau maar ook veel te goed is voor continentaal niveau. Zit bij Roompot gewoon goed op z’n plek. Kan hij voor zeges strijden in rondjes als die van Luxemburg.

0
ghostwriter 4 oktober 2018 om 19:40

@Chefspijker
Het hoofddoel van de ploeg was om jong Nederlands talent op te leiden. Daarnaast zouden ze enkele wielrenners die in de situatie zitten waarin Van Poppel en Lammertink zich nu bevinden opvangen. Nu is het gewoon een ploeg van wielrenners die niet goed genoeg zijn voor de WorldTour. Ze hebben geloof ik maar vier wielrenners die in aamerking komen voor het jeugdklassement in een grote ronde (niet dat Roompot een grote ronde zou rijden maar het toont aan dat ze alle schijn hebben opgegeven dat hun doelstelling het opleiden van talent is).

0
ghostwriter 4 oktober 2018 om 19:16

Jammer dat deze sympatieke wielrenners bij zo’n verschikkelijke ploeg terecht komen. Hopelijk kunnen ze na een jaar direct weer terug naar de WT.

0
Verweggistan 4 oktober 2018 om 19:20

Mooi voor Lammertink en Van Poppel dat ze zekerheid hebben voor volgend jaar. Ik snap alleen de overstap van Timmermans niet zo. Volgens mij zijn er Nederlandse CT coureurs (De Laat, Bugter, Ottema, Havik) en huidige Roompot renners (Budding) die meer hebben laten zien.

0
Ton van Wieringen 4 oktober 2018 om 19:27

Timmermans: 36e in de Topcompetitie, slechts enkele top 10 klasseringen. De Laat, Bugter, Ottema, Havik presteerden beter.

0
maklukzat 4 oktober 2018 om 19:39

Timmermans zal wel niet op sportieve gronden zijn. Jammer dat het zo werkt.

0
Kopa 5 oktober 2018 om 08:09

Bij profploegen gaat het om constant presteren. Timmermans heeft nooit echt een uitschieter gehad, maar bleef goede koersen rijden het hele jaar door en daardoor is hij waarschijnlijk opgevallen. Hij zat bijvoorbeeld ook vaak in de ontsnapping mee.

0
ah-ja 4 oktober 2018 om 19:27

Ok. Renners die anders zonder werk zitten. Flinke slag. Roompot wordt zo eerder een vangnet. Succes met Nuyens jongens

0
horsm 4 oktober 2018 om 19:35

Is de selectie nu dus rond? Wie zitten dan zonder ploeg? Gerts, Wippert, Vermeltfoort, Budding…

EDIT: zelf opgezocht: Meijers, De Greef, Van Empel.

Tja… met Boom, Van Poppel en Lammertink erbij toch wel een verbetering t.o.v. dit jaar.

0
JaBo 4 oktober 2018 om 19:36

Mooi versterkingen straks krijgt van Aert nog spijt

0
vlek 4 oktober 2018 om 19:44

Timmermans is een opmerkelijke naam. Misschien een testmachine warrior of iemand met een kruiwagen.

0
Col du Bramont 4 oktober 2018 om 19:46

Ze zijn goed bezig bij Roompot. Prima aanwinsten en blijvers waar je mee voor de dag kan komen.

0
wielrenner 4 oktober 2018 om 20:02

Prima team!

0
Arema Pro Cycling Team 4 oktober 2018 om 20:02

Benieuwd naar het truitje voor volgend seizoen.

0
allieballie 4 oktober 2018 om 20:30

Het oranje zal wel verdwijnen aangezien het geen Nederlandse ploeg meer is. Charles heeft wel een oranje logo (althans dat hadden ze op de crossshirtjes van Crelan-Charles) en Roompot met geel, rood en blauw. Wordt een bonte bedoening dan…

0
EddyB1958 5 oktober 2018 om 09:04

In welke kleur rijdt het Poolse CCC?
In welke kleur reed het Baskische Euskatel?

0
Grobbel 4 oktober 2018 om 20:21

Ook geen Inkelaar dus. Weet iemand of hij bij Polartec kan blijven?

0
EmPeHa 4 oktober 2018 om 20:25

Niks mis mee. Havik zag ik al eerder worden genoemd, maar die komt bij mij ook over als een net niet renner. Die is links en rechts in beeld geweest, maar heeft blijkbaar niet kunnen overtuigen.

0
w0ut3rd3gr00t 5 oktober 2018 om 08:36

Havik reed toch vrij goed ‘in beeld’ op het NK en in Overijssel, eigenlijk de enige koersen waaraan hij meedeed waar ik beelden van heb gezien. Overijssel was ronduit indrukwekkend, nota bene tegen een Roompot-blok.

0
Scott Sunderland 4 oktober 2018 om 21:10

Jeroen Meijers had toch best aardig gereden voor Roompot dit seizoen ? Vreemd dat hij kennelijk niet mag blijven.

Floris Gerts was ook zeker niet de slechtste renner van de ploeg dit jaar trouwens.

Deze twee had ik er toch wel bijgehouden.

0
tristania 4 oktober 2018 om 21:24

Wie zijn dan de jonge Nederlandse talenten behalve Schip? Altijd gesupporterd voor dit ploegje maar ze gaan hun doelstelling nu voorbij.

0
jvh93 4 oktober 2018 om 21:33

Ik had op zijn minst Inkelaar nog verwacht en eigenlijk had ik stiekem ook een beetje op Jan Maas gehoopt. Daarnaast had dit een prima ploeg geweest voor Michel Kreder en Peter Koning.

On: wel mooi dat ze Lammertink en Van Poppel hebben kunnen strikken. Beiden toch jongens die ik goed genoeg acht voor een WT ploeg.

0
Hooivork14 4 oktober 2018 om 21:36

Dus een 8ste plek in de ronde van midden Nederland is tegenwoordig genoeg om prof te worden. Dat is toch knap! En de winnaar van de topcompetitie niet.

0
Pizzi 4 oktober 2018 om 21:50

Mooie stap zijwaarts voor Poppel en Lammertink!

De transfer van die jongen van Delta: heeft ‘ie goed geregeld, maar ik vind ’t jammer.

0
sooike 4 oktober 2018 om 22:09

Inderdaad is het bestaande imago van een opleidingsploeg op de mestvaalt gegooid. Wat overblijft is een middelmatig, gemengd gezelschap dat in de publiciteit en in de uitslagen geen potten zal breken. Maar ik hoop dat ze het tegendeel gaan bewijzen !

0
Verweggistan 4 oktober 2018 om 22:11

Timmermans lijkt inderdaad de nieuwe van Empel (dwz geld van papa)
https://www.deltacycling.nl/nieuws/in-het-spoor-van-justin-timmermans.

0
JaBo 4 oktober 2018 om 22:31

Staan inderdaad paar opmerkelijke zaken in. Opvallenste is misschien wel het statement: “Ik snap sowieso niet dat er renners op jonge leeftijd al prof worden, terwijl ze nog niet iets noemenswaardigs hebben gepresteerd”.

0
04398 4 oktober 2018 om 22:19

Dacht dat ze juist internationaler wilde worden, valt dan toch tegen met maar 2 nationaliteiten

0
Imbatido 4 oktober 2018 om 22:37

Merkwaardig beleid wordt er gevoerd bij Roompot. Lammertink is een mooie versterking, Van Poppel prima renner, maar Timmermans is toch wel lachwekkend. Dat moet die jongen zelf ook niet willen. Mijn sympathie voor Roompot daalt wel sterk de laatste tijd.

Ik mag hopen voor jongens als Meijers en Gerts dat ze al een ploeg hebben, of er nog een vinden. Van Gerts waren ze kennelijk sowieso geen fan, anders hadden ze hem wel direct opgepikt vorig jaar. Hopelijk heeft Mathieu nog wat plek in z’n ploeg.

0
Dark Noise 4 oktober 2018 om 23:10

Ben geen fan van deze ploeg maar ik vind het toch best een stevig geheel.

0
KnightBiker 4 oktober 2018 om 23:19

Verbazingwekkend De verhouding Nederlanders versus belgen: is dat Ook De verhouding In sponsorgelden? 3/1 ongeveer? Verder: is er Ook een belg bij die als kopman kan worden uigespeelt? (De Bie als sprinter?)

0
ChefSpijker 4 oktober 2018 om 23:40

De Bie voor een sprintje na een zware koers ja. Moet het toch van heuvelachtiger/Vlaams terrein hebben. Van Staeyen voor de echte massasprints. De andere vier lijken me niet veel soeps. Al is Leysen nog wel een tijdrittalent, maar lijkt stil te staan in zijn ontwikkeling.

0
Grobbel 5 oktober 2018 om 08:09

Livyns, Leijsen en De Witte lijken me er vooral te zitten vanwege doorlopende contracten; daar is geen sprake van kaf/koren-scheiding bij geweest. Het zijn nu nog alledrie eerstejaars, dus wellicht kunnen ze volgend jaar nog een stap zetten.
Stijn Steels zie ik vaak geprezen worden als knecht, dus denk dat zijn uitslagen er niet echt toe doen.

0
  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone