Selectie Roompot-Charles rond na aantrekken Boy van Poppel en Maurits Lammertink

Selectie Roompot-Charles rond na aantrekken Boy van Poppel en Maurits Lammertink

foto: Sirotti

donderdag 4 oktober 2018 om 19:06

Roompot-Charles heeft een flinke slag geslagen op de transfermarkt. De fusieploeg heeft namelijk Boy van Poppel en Maurits Lammertink weten aan te trekken voor komend seizoen. De 22-jarige Nederlander Justin Timmermans zal eveneens de ploeg versterken.

De 30-jarige Van Poppel komt over van de Amerikaanse WorldTour-ploeg Trek-Segafredo, waar hij de afgelopen vijf seizoenen voor reed. In september liet hij weten dat hij het team ging verlaten. “Ik ben dankbaar voor de steun die ik heb mogen ontvangen van de ploegleiding en mijn ploeggenoten”, zo gaf hij destijds aan.

Van Poppel ambitieus: “Misschien kan ik wel meedoen voor de prijzen in het voorjaar”
Bij Roompot-Charles zal hij een bekende tegenkomen. Zijn vader Jean-Paul van Poppel is namelijk als ploegleider verbonden aan het team. “Ik heb in 2013 al met hem samengewerkt bij Vacansoleil”, zo laat Boy op de ploegsite weten. “We kennen elkaar heel goed. Dat zal met andere woorden wel goed gaan. Wie weet kan hij me nog tips geven.”

Van Poppel zal bij zijn nieuwe ploeg meer zijn eigen kans mogen gaan. “Ik heb de afgelopen zes jaar volledig in dienst gereden van kopmannen. Ik kreeg af en toe de mogelijkheid om voor mezelf te sprinten, maar dat is dan toch wennen. Ik zal volgend jaar meer kansen krijgen, in de wetenschap dat ik mee kan doen met de snelle jongens. Ik kijk echt uit naar het voorjaar. Misschien kan ik wel meedoen voor de prijzen in Kuurne-Brussel-Kuurne of Gent-Wevelgem!”, klinkt hij ambitieus.

Maurits Lammertink in het tenue van Katusha-Alpecin foto: Marcel Koch

Lammertink: “Ik wil weer meedoen voor overwinningen”
Lammertink doet net als Van Poppel een stapje terug. De 28-jarige Nederlander kreeg onlangs te horen dat hij moet vertrekken bij zijn huidige werkgever Katusha-Alpecin. Hij keert nu dus weer terug naar het oude nest, want Lammertink reed voor zijn Zwitserse avontuur al voor Roompot-Oranje Peloton. “Dat was een erg mooie periode”, zo kijkt hij terug.

“Ik wil volgend jaar weer koersen rijden waar ik het beste in ben, zoals de Ronde van Luxemburg, de Vierdaagse van Duinkerke en de Baloise Belgium Tour. Daar wil ik samen met Roompot-Charles scoren. Ik heb bij Katusha-Alpecin een mooi programma kunnen rijden, en ben als renner zeker sterker geworden. Ik wil echter weer meedoen voor overwinningen.”

Michael Zijlaard na laatste transfers: “We zijn klaar voor 2019”
De derde en laatste transfer van Roompot-Charles – Justin Timmermans – komt over van het continentale Delta Cycling Rotterdam. De jongeling eindigde dit seizoen als achtste in de Ronde van Midden Nederland. Daarnaast werd hij elfde in Olympia’s Tour. Hiermee komt het aantal renners voor volgend seizoen op achttien, waarmee de selectie rond is.

“We hebben de laatste weken hard moeten werken, maar we zijn trots en tevreden met wat er nu staat”, aldus algemeen manager Michael Zijlaard. “We beschikken over een uitgebalanceerde ploeg met veel ervaring, maar ook met jong talent. We zijn klaar voor 2019”, is dan ook zijn conclusie.

De selectie bestaat uit twaalf Nederlanders en zeven Belgen. De blikvangers zijn – naast Van Poppel en Lammertink – Lars Boom, Sean De Bie, Jan-Willem van Schip en Pieter Weening.

Definitieve selectie flag-nl Roompot-Charles voor 2019
flag-nl Jesper Asselman
flag-nl Lars Boom
flag-be Sean De Bie
flag-nl Huub Duijn
flag-nl Sjoerd van Ginneken
flag-nl Maurits Lammertink
flag-be Senne Leysen
flag-nl Nick van der Lijke
flag-be Arjen Livyns
flag-nl Boy van Poppel
flag-nl Elmar Reinders
flag-nl Oscar Riesebeek
flag-nl Jan-Willem van Schip
flag-be Michael Van Staeyen
flag-be Stijn Steels
flag-nl Justin Timmermans
flag-nl Pieter Weening
flag-be Matthias De Witte

Dit artikel delen:

49 Reacties

SteelHorseCowboy 4 oktober 2018 om 23:39

Met deze jongens en Boom erbij zou Van Aert nog best een aardige ploeg gehad hebben voor het klassieke voorjaar..

NDI22 5 oktober 2018 om 01:20

Boom en Lammertink hadden ze nooit kunnen betalen wanneer WvA was gebleven.

Scott Sunderland 5 oktober 2018 om 01:35

Denk ik ook. Van Aert zal waarschijnlijk zelfs duurder zijn nu dan Boom en Lammertink bij elkaar. Misschien met Boy Van Poppel erbij dat het ongeveer klopt.

jvh93 5 oktober 2018 om 08:43

Ik lees trouwens in het persbericht van Roompot niet dat de selectie rond is maar de “Kern van de ploeg” rond is. Sluit dit stukje tekst echt uit dat er nog renners bij gaan komen???

Grobbel 5 oktober 2018 om 09:12

In het bericht op de site van Snipercycling staat wel specifiek vermeld dat de selectie rond is: https://snipercycling.be/nieuws/welkom-maurits-lammertink-en-boy-van-poppel/

Quote:
Naast van Poppel en Lammertink, werd ook Justin Timmermans (22) aangetrokken. Zo komt het aantal renners voor volgend seizoen op achttien en is de selectie rond.
jvh93 5 oktober 2018 om 10:37

Thnks! daar had ik overheen gelezen

Wheely 5 oktober 2018 om 08:53

Klein Vacansoleil reünietje.

LaurentJalabert 5 oktober 2018 om 09:07

Het mooie vind ik dat alle renners die een transfer maken van Van Poppel tot Ten Dam aangeeft dat ze weer lekker voor eigen kans kunnen rijden.
Weinig knechten in het peloton.

maklukzat 5 oktober 2018 om 10:32

Als de resultaten achteraf dan uitblijven wordt dan weer als excuses opgevoerd dat ze veel hebben moeten knechten. Zie je vaak staan bij vertrekkende renners.

LB117 5 oktober 2018 om 10:01

Dit zijn wel echte versterkingen voor Roompot.
Beide renners zijn meer dan goed genoeg voor de WT. significante verbetering dus.

john 5 oktober 2018 om 10:33

Dus B van Poppel denk nou kans te makken in de voorjaars wedstrijden ,terwijl hij bij Trek nog geen deuk in het bekende pakje boter trapte

teegeevee 5 oktober 2018 om 12:10

“De selectie bestaat uit 12 Nederlanders en 7 Belgen.”
Dan mis ik toch die 7de Belg in de opsomming.

  • 1
  • 2

Headlines

Materiaalzone