Roodhooft: “Van der Poel is op de weg maar de helft waard van wat hij nu verdient”

zaterdag 17 december 2016 om 10:24
Roodhooft: “Van der Poel is op de weg maar de helft waard van wat hij nu verdient”

Foto: Orange Pictures

Gaat Mathieu van der Poel de overstap maken naar de weg? En wanneer dan? Die vragen blijven de wielerwereld bezighouden, maar ploegbaas Christoph Roodhooft is niet bang dat zijn sterrenner op korte termijn vertrekt. Dat zegt hij tegenover Het Laatste Nieuws.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.
“Het wordt wel mooi voorgesteld, zo’n carrière op de weg. Maar veldrijden en wielrennen op de weg, dat zijn twee verschillende sporten”, aldus Roodhooft. “Dat wordt wel eens vergeten. Dat Mathieu heel graag veldrijder is: ook dat wordt wel eens vergeten.”

Bovendien zou Van der Poel er financieel niet op vooruitgaan, oordeelt Roodhooft. “We hebben het een keer gevraagd aan Paul De Geyter (zaakwaarnamer, red.): met welke looneisen zou die met Sky gaan onderhandelen over een contract voor Mathieu van der Poel? Het antwoord is dat Mathieu op de weg maar de helft waard is van wat hij nu in het veldrijden verdient.”

Wegwielrennen is ook niet altijd even leuk, vindt Roodhooft. Je bent vaak weg van huis voor trainingskampen en wedstrijden. “Mathieu is heel graag thuis”, stelt hij. “Langer dan twee dagen kan hij zijn hond niet missen. Mathieu blijft zeker nog een aantal jaren in de cross. Ik kan me niet voorstellen dat Mathieu niét crosst.”

Dit artikel delen:

47 Reacties

walkowiak 17 december 2016 om 10:29

Jammer, ik hoop dat hij geen gelijk heeft

0
HoofdIsVrij 17 december 2016 om 10:31

Wel goeie argumentatie.

0
reusjen 17 december 2016 om 10:33

Wat een onzin interview is dit zeg. Roodhooft ziet over het hoofd dat Van der Poel in het veld al een absolute topper is en daar is zijn salaris ook naar. Dat hij op de weg lager begint lijkt me logisch, maar het plafond ligt vele malen hoger dan in het veldrijden. En die hond, daar heeft Sky vast wel een 5-sterren hondenhok voor in de bus.

0
HoofdIsVrij 17 december 2016 om 10:39

@reusjen

Probeer het zo voor te stellen: Je werkt bij de lokale bakkerij, hebt veel plezier in je werk, zit aan je top daar, kan elke avond terugkeren bij vrouw en kinderen en verdient ook nog goed.

Daarnaast krijg je een aanbieding van een multinational, je gaat de helft minder verdienen in een functie die je niet leuk lijkt en bent de helft van het jaar onderweg. De doorgroei mogelijkheden zijn echter groter, maar je weet niet of je daar ooit voor in aanmerking komt.

Wat kies jij?

0
schipperaar 17 december 2016 om 10:44

Groot gelijk een hond hoort in t bos en aan geld komt ie niks te kort, blijft waarschijnlijk nog lang bij zn ouders, op een Ferrari zit ie niet te wachten.

0
jan jansen 17 december 2016 om 10:48

Wat een geklets;
Praten over een toekomst waar niemand iets van weet.
Wie weet nu hoe van der Poel zich gaat ontwikkelen, hij is nog jong. In een paar jaar kan er veel veranderen.

0
reusjen 17 december 2016 om 10:50

@hoofdisvrij
Je stelt het wel heel negatief tegenover een knus leventje. Het is niet zo dat VdP nooit meer thuis is, daar hebben renners zelf een grote hand in. En natuurlijk is het niet zeker dat hij een topper wordt op de weg, maar hij heeft veel potentie dus een gelijkwaardig salaris gaan verdienen lijkt me niet echt een probleem. En het is niet zo dat hij fietsen op de weg helemaal niet leuk vindt.

0
alsjewint 17 december 2016 om 10:57

Het beste lijkt het mij dat Matthieu zelf bepaald wat hij het liefste doet. Vreemd toch altijd dat anderen menen te moeten bepalen wat een ander gaat doen. Zolang hij de cross leuk vindt, wie zijn wij dan om zijn toekomst te willen sturen naar de weg?

0
Wheely 17 december 2016 om 11:01

Die Roodhooft durft zonder blikken of blozen te beweren dat VdP geen wegrenner wordt omdat hij na twee dagen zijn hond gaat missen. Logisch verhaal!

0
achtpuntzes 17 december 2016 om 11:02

ah, Mathieu is dus een ambitieloze broodrenner volgens Roodhooft.

0
schipperaar 17 december 2016 om 11:04

Kan me best voorstellen dat ie niet zit te wachten op dat circus waarin het wegwielrennen inmiddels verzand is geraakt. Zou hem wel een keer de Marmotte willen zien doen.

0
walkowiak 17 december 2016 om 11:18

Tja, Die 207 km na een afgelaste cross heeft duidelijk gemaakt dat fietsen op de weg saai en vervelend is.

0
Rondo 17 december 2016 om 11:21

Waren er in het verleden al eens toppers met een hondje?
Der was toch een man, uit de outback, bmc shirtje etc.
Of die Amerikaan die met hondje en trek kar door Amerika fietste en races won ondertussen.

0
Kirsipuu 17 december 2016 om 11:26

Het schijnt dat je ook met je hond kan Skypen, als vd Poel daar het fijne van wil weten moet hij even contact opnemen met Piet Velthuizen.

0
Jowinho 17 december 2016 om 11:38

Uiteindelijk is het maar één persoon die zal beslissen wat er zal gebeuren en dat is MVDP zelf. En iedereen zal zich daar bij moeten neerleggen. Sponsors, ploegleiders en fans (en misschien zijn hond :D )

0
girardengo 17 december 2016 om 11:44

Inderdaad, velen voelen zich geroepen voor anderen te denken….

0
assen 17 december 2016 om 11:46

MvdP heeft een vader die heel wjs is, en van beide werelden thuis. Toch negeert MvdP het advies van zijn pa veelvuldig. Het geeft aan dat MvdP erg eigenwijs is en doet wat ie wil. We zullen het zien en meemaken. :-)

0
klimmer99 17 december 2016 om 11:48

Waarom MVdP dan met alle geweld vorig jaar de ronde van de Toekomst rijden. Toch om na te gaan wat zijn mogelijkheden waren in het gebergte. En bergen zijn er niet echt in een veldrit.

0
polke 17 december 2016 om 11:59

Van der poel heeft zelf aangegeven dat ie zijn kans op weg ook wil .2017 einden contract . Ik denk dan als op de weg en een kort cross programma .

0
thorsen 17 december 2016 om 12:00

Ik ben eerder bang voor een soort ‘Sagan syndroom’. Lekker willen koersen, maar dan verzeilt raken in vlakke etappes waar je gewoon 200km moet afwerken, en dat dan best wel een beetje saai vinden. Je kunt natuurlijk je koersen uitzoeken, maar aan vlakke etappes ontsnap je echt niet op de weg.

0
Geraint 17 december 2016 om 12:01

Om nu alles af te doen als onzin wat Roodhooft zegt. Ik vind een aantal argumenten best steek houden. Volgens mij staat Van Aert al een stuk dichter bij een overstap naar de weg. Die is al veel meer bezig met een wegprogramma voor 2017 en 2018. Vraag is, als Van Aert overstapt, wat heeft Van der Poel dan nog te zoeken in het veld? Alleen maar winnen wordt ook saai.

0
schipperaar 17 december 2016 om 12:05

@assen
Zn vader trainde ook op zn eigenwijze
soms wel 300km, vrij nutteloos, misschien is Mathieu slimmer. Wegwielrennen is ook niet te vergelijken met 30 jaar geleden.

0
Frits des Jeux 17 december 2016 om 12:13

@Thorsen en? Als Mathieu de erelijst van Sagan bij elkaar fietst hoor je niemand klagen hoor. Daarnaast is het gewoon kul dat hij op de weg veel minder waard zou zijn. Mathieu is een natuurtalent en reed al eens een hele goede Ronde van Belgie en een NK op de weg. Zonder dat dat een echte piek was in zijn seizoen. Hij moet zo snel mogelijk naar de weg. Echt een megatalent die daar ook gaat scoren.

0
Adrianus 17 december 2016 om 12:14

Misschien geluk bij een ongeluk voor Roodhooft, dat Mathieu nu 2 jaar achter elkaar door gewoon pech met valpartijen het wegseizoen ziet mislukken, met ook gevolgen voor de start van de wedstrijden in het veld. Was dit niet gebeurd, dan had hij vorig jaar hoogstwaarschijnlijk al z´n echte visitekaartje af gegeven in de Ronde van de Toekomst. Als men weet hoe lelijk zijn kniewond er uit zag en daar daags na deze val en met dat letsel mee in de kopgroep zit en 2e eindigt. Wetende, dat de etappes berg op nog moesten komen en daarbij nog niet vergeten hoe indrukwekkend hij bij de junioren wereldkampioen werd door op de laatste klim in een ruk over alles heen te vliegen. Dan had het voor de hand gelegen, dat hij toen op de weg definitief zijn grote belofte had bevestigd en natuurlijk ook een hoger prijskaartje hier aan gekoppeld, dan waar Roodhooft het met de Geijter over had. Kan men zich misschien ook nog af vragen, wiens belangen de Geijter laat prevaleren, die van Roodhooft om wat minder in de buidel te hoeven tasten of die van Mathieu. Mathieu z´n beste adviseur lijkt mij gewoon vader Adri, zeer ervaren , laat zich ook niet gek maken. In het verleden al te veel talenten gezien, die bij de amateurs er boven uit staken, maar niet met de weelde van hun talent om konden gaan in het vervolg van hun carriere.
Zonde van zijn knieletsels en operatieve ingrepen als gevolg, maar aan alles valt af te zien, dat deze jongen heel veel in zich heeft, gepaard met doorzetting, trainingslust, maar vooral geen vedetteneigingen, misschien wel zijn belangrijkste kwaliteit.

0
Orakel 17 december 2016 om 12:25

“Waren er in het verleden al eens toppers met een hondje?”

Piti?

Vd Poel zal nu langzaam aan een beslissing moeten gaan nemen. De leeftijd om door te breken als wegrenner ligt rond de 22-23 jaar. Op je 24e zal je al sterke uitslagen moeten rijden binnen je specialisme.

0
  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone