Ronde van Drenthe pakt uit met Niki Terpstra, geen Van Vleuten en Vos bij vrouwen

woensdag 2 maart 2022 om 15:18
Ronde van Drenthe pakt uit met Niki Terpstra, geen Van Vleuten en Vos bij vrouwen

foto: Cor Vos

De Ronde van Drenthe heeft dinsdag op de perspresentatie bekendgemaakt dat Niki Terpstra dit jaar aan de start staat. De Nederlandse eendagskoers bracht daarnaast naar buiten dat bij de vrouwenwedstrijd, die onderdeel is van de Women’s World Tour, Annemiek van Vleuten en Marianne Vos ontbreken op de voorlopige startlijst.

Het Drentse wielerweekend, zo wordt de combinatie genoemd van de Drentse Acht van Westerveld (vrijdag 11 maart), de Ronde van Drenthe voor vrouwen (zaterdag 12 maart) en die voor mannen (zondag 13 maart), wordt overschaduwd door de oorlog in Oekraïne. Dat vertelde organisator Femmy van Issum op de persconferentie. “Die mensen daar hebben het vreselijk moeilijk en wij organiseren een wielerwedstrijd. Dat voelt heel raar. Eigenlijk heb ik er dit jaar niet zoveel zin in”, zei ze.

Toch is er werk aan de winkel, want beide Rondes van Drenthe worden volgende week live in beeld gebracht door Sporza, RTV Drenthe, Eurosport en de online kanalen van de NOS. Dat is een van de gevolgen van de toetreding tot de Exterioo Cycling Cup, een regelmatigheidsklassement met Nederlandse en vooral Belgische koersen.

Deelnemende ploegen
Bij de vrouwen kijkt de organisatie uit naar de deelname van Lorena Wiebes en Ellen van Dijk, maar zoals gezegd ontbreken Van Vleuten, Vos en ook Chantal van den Broek-Blaak. Vier keer staat voor de dames de VAM-berg op het programma.

Bij de mannen, die vijf keer de VAM-berg voorgeschoteld krijgen, licht de organisatie TotalEnergies-renner Niki Terpstra uit en daarnaast staat uittredend winnaar Rune Herregodts aan de start. Ook Drentse renners als David Dekker, Roy Eefting, Adne Koster, Danny van der Tuuk, Bert-Jan Lindeman en Elmar Reinders zijn erbij. In totaal staan er zeven WorldTeams en ProTeams aan de start.

Ondanks dat in Nederland de meeste coronaregels zijn geschrapt, kiest de organisatie in Drenthe voor een deel van de ‘oude’ maatregelen. “Zo zal iedereen die in close contact komt met de wielrenners gevraagd worden een mondkapje te dragen”, klinkt het. “Dat doet men vooral op dringend verzoek van de deelnemende sporters.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Posterix 2 maart 2022 om 16:15

Ik heb zomaar het gevoel dat Niki hele mooie finales gaat rijden in de ronde en roubaix. Deze als voorbereiding op…

0
Merlinappa 2 maart 2022 om 17:46

Mooie koers, leuk dat ie live op tv is! Had van mij nog wel een hoger hondsrug-kei-stuiter gehalte mogen hebben, want het zwaartepunt qua keien ligt gewoon voorin en dat is jammer. Er liggen echt veel zware en rottige keistroken verstopt in Drenthe en ik vind het zonde dat een semiklassieker als deze eindigt met rondjes op de VAM-berg.

0
siepelstad 2 maart 2022 om 18:18

Niki in Samyn niet van voren gezien

0
platteprijs 2 maart 2022 om 18:32

Wel van achteren.

0
Posterix 2 maart 2022 om 21:21

Klopt! Maar hij zag er wel machtig uit. Ik denk dat ie pech had op een verkeerd moment (sprak hij hoopvol)

0

Headlines

Populair

Materiaalzone