Ronde van Drenthe pakt uit met drie WorldTour-teams en Groenewegen
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 10 maart 2020 om 15:22

Ronde van Drenthe pakt uit met drie WorldTour-teams en Groenewegen

De organisatie van de Bevrijdingsronde van Drenthe (1.1) heeft het voorlopige deelnemersveld gepresenteerd voor de 58e editie van de eendagskoers. Er staan met Jumbo-Visma, CCC en Team Sunweb drie WorldTour-ploegen aan het vertrek. De opvallendste naam is – zoals eerder gemeld – die van Dylan Groenewegen.

Jumbo-Visma zal op zaterdag 14 maart met een volledige profploeg aan de start staan. De Nederlandse formatie wilde aanvankelijk met de opleidingsploeg deelnemen aan de Drentse wedstrijd, maar die plannen zijn gewijzigd door het uitbreken van het coronavirus in Europa en de afgelasting van diverse wedstrijden.

Dit betekent dat Jumbo-Visma over enkele dagen rekent op Dylan Groenewegen. De 26-jarige sprinter krijgt steun van Mike Teunissen, Timo Roosen, Bert-Jan Lindeman, Pascal Eenkhoorn, Taco van der Hoorn en Jos van Emden. De concurrentie komt onder meer uit Poolse hoek, aangezien CCC ook zal deelnemen aan de Bevrijdingsronde van Drenthe.

De oranje brigade rekent op onder meer sprinter Jakub Mareczko en hardrijder Guillaume Van Keirsbulck. Team Sunweb – de derde en laatste WorldTour-ploeg – staat dan weer met een combinatieteam aan de start van jonge talenten (waaronder Enzo Leijnse en Casper van Uden) en profs (Joris Nieuwenhuis en Asbjørn Kragh Andersen).

Negen ProTeams 
Verder heeft de organisatie negen ProTeams weten te strikken, waaronder Alpecin-Fenix, Circus-Wanty Gobert, Arkéa-Samsic en Total Direct Energie. Er zakken met Tim Merlier, Timothy Dupont, Eduard Michael Grosu, Kenneth van Rooy en Bram Welten enkele snelle renners af naar het noordoosten van Nederland.

Andere ploegen om in de gaten te houden zijn SEG Racing Academy (met man in vorm David Dekker), BEAT Cycling Club en Hagens Berman Axeon.

Volledige deelnemerslijst Bevrijdingsronde van Drenthe

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
10 maart 2020 15:28
Mooi toch voor zo een kleinere wedstrijd dat ze nu de world tour ploegen kunnen ontvangen
    10 maart 2020 15:35
    Vergeleken met vorig jaar is het deelnemersveld er niet heel veel sterker op geworden, uitgezonderd namen als Groenewegen, Teunissen en Wisniowski en het feit dat het een 1.1 koers is geworden
10 maart 2020 15:28
Als groenewegen dit niet wint dan is het wel een aanfluiting.
    10 maart 2020 16:03
    Een andere van de TJV kan natuurlijk ook als het peleton in stukken uiteen valt.
    10 maart 2020 17:24
    Fijn om met zo'n gedachte aan de start te staan.
    10 maart 2020 20:42
    Met dit team zijn ze wel verplicht te winnen ja
10 maart 2020 16:39
Heb je het sterkste startveld in jaren, komt er waarschijnlijk geen hond kijken...

Reacties zijn gesloten.