Ronde van Drenthe gaat gewoon door

vrijdag 8 maart 2019 om 12:46
Ronde van Drenthe gaat gewoon door

foto: Cor Vos

Goed nieuws vanuit Drenthe: de gelijknamige wielerronde gaat gewoon door. De organisatie van de 1.HC-koers beschikte aanvankelijk niet over de juiste vergunningen, maar inmiddels zijn de laatste plooien gladgestreken.

De veiligheidsplannen rond de wedstrijd bleken niet in orde te zijn. Zo ontbrak er een goede risico-analyse van de verkeersveiligheid. Er werd achter de schermen druk gezocht naar een oplossing. Zo was er een spoedoverleg tussen verschillende burgemeesters, vertegenwoordigers van de veiligheidsdiensten én de organisatie van de Ronde van Drenthe.

Witte rook na spoedberaad 
Ondanks de problemen, behield organisator Femmy van Issum het vertrouwen. “De wedstrijd gaat gewoon door. We rekenen op witte rook aan het einde van de week”, zo liet ze stellig weten. Van Issum heeft gelijk gekregen. Na een spoedberaad met vertegenwoordigers van gemeenten, provincie, brandweer én politie is het calamiteitenplan aangepast.

Hierdoor heeft de Ronde van Drenthe alsnog een vergunning gekregen. Dit betekent dat op vrijdag 15 maart de Drentse Acht van Westerveld voor vrouwen op het programma staat. Twee dagen later is het tijd voor de profkoers voor mannen. Vorig jaar ging de overwinning naar de Tsjech František Sisr.

Dit artikel delen:

2 Reacties

eddyvv 8 maart 2019 om 16:05

@red En de worldtour wedstrijd voor vrouwen

Timster 8 maart 2019 om 18:09

Loopt het toch nog met een Sisr af!

Headlines

Materiaalzone

Populair