Doorgaan Ronde van Drenthe onzeker

dinsdag 5 maart 2019 om 18:15
Doorgaan Ronde van Drenthe onzeker

foto: Cor Vos

Het is onzeker of de Ronde van Drenthe (1.HC) dit jaar zijn zestigste editie kan vieren. De organisatie van de kasseikoers beschikt nog altijd niet over de vereiste vergunningen.

De veiligheidsplannen blijken niet in orde te zijn. Zo ontbreekt er een goede risico-analyse van de verkeersveiligheid. Mocht de huidige situatie niet veranderen, dan kunnen de Drentse Acht van Westerveld én de Ronde van Drenthe voor mannen en vrouwen niet doorgaan. Er wordt achter de schermen echter druk naar een oplossing gezocht.

Zo is er al een spoedoverleg geweest tussen verschillende burgemeesters, vertegenwoordigers van de veiligheidsdiensten én de organisatie van de 1.HC-koers. De verschillende partijen hebben organisator Thijs Rondhuis als externe deskundige gevraagd om orde op zaken te stellen.

“De situatie is nu anders dan tien jaar geleden”, zo vertelt Karel Loonhuis, burgemeester van Hoogeveen. “Het was misschien allemaal te vrijblijvend. Het is deels ook bureaucratische rompslomp, maar het moet wel gebeuren. Je kunt namelijk een hele vervelende nasleep krijgen, als je de zaken niet goed op orde hebt.”

Vorig jaar zegevierde František Sisr in de Ronde van Drenthe – foto: Orange Pictures/Dick Soepenberg

Organisator weet het zeker: “De Ronde van Drenthe gaat door!” 
Femmy van Issum – de organisator van de Ronde van Drenthe – weet het echter zeker. “De wedstrijd gaat gewoon door”, zo laat ze weten aan RTV Drenthe. Volgens Van Issum is er sprake van miscommunicatie. In oktober heeft de organisatie namelijk alle papieren naar de betreffende instanties gestuurd, maar het wacht nog altijd op een reactie.

“We zitten nu rond de tafel. We rekenen op witte rook aan het einde van de week. Van Issum is teleurgesteld in een aantal mensen, maar weigert de strijd te staken. “Ik was op dit nieuws voorbereid, maar het komt goed.” Mocht dat laatste het geval zijn, dan zal de koers op zondag 17 maart worden verreden.

Dit artikel delen:

11 Reacties

xistnc 5 maart 2019 om 18:20

Edit: Aangepast

hartstikkebedankt 5 maart 2019 om 18:33

Ik juich deze koers toe maar hoezo is dit 1.HC geworden. Het deelnemersveld van vorig jaar was echt abominabel.

eddyvv 5 maart 2019 om 18:53

sta ik zeker voor niks op de vam-berg

Dolledriesoldebroek 5 maart 2019 om 18:58

Wou er toch wel weer heen met mijn neefjes, leuke ploegen en lekker toegankelijk voor die jongelui

koos verrek 5 maart 2019 om 19:10

Lijkt met e sisr af te lopen

west 5 maart 2019 om 19:15

Beetje Dramatisch een land dat bulkt van het wielertalent: baanwielrennen, MvdP, dames op de weg en in het veld, over de breedte de mannen op de weg; Dumoulin, Kruijswijk, Groenewegen, Jakobsen, Terpstra. Dat de op twee na grootste koers van Nederland (na de Amstel en de Binckbanck tour) zoveel moeite heeft om een eendaagse van de grond te krijgen terwijl de rest van de wielerwereld om het weekend een internationale koers uit de grond stampt…

Brabander 5 maart 2019 om 19:47

Opmerkelijk ja. Starts van grote rondes binnenhalen daarentegen lukt ‘ons’ dan weer wel.

Retro Lex 5 maart 2019 om 19:16

Ik dacht zal wel geldgebrek zijn. Maar : Het is deels ook bureaucratische rompslomp…….

Mwielerfan 5 maart 2019 om 20:20

En gebrek aan professionals in de organisatie, want die zouden een verkeersveiligheid plan niet zoals tien jaar geleden indienen.

Retro Lex 5 maart 2019 om 21:35

Een verkeersveiligheid plan voor een koers in Drenthe? Is daar verkeer dan? Dit kunnen ze gewoon via de buurt App doen. Tussen 14 en 16 binnen blijven ;-)

xistnc 6 maart 2019 om 09:29

Onder de 14 ook maar, qua skelters.

Headlines

Materiaalzone

Populair