Burgos: Remco Evenepoel grijpt de macht op Picón Blanco

donderdag 30 juli 2020 om 16:43
Burgos: Remco Evenepoel grijpt de macht op Picón Blanco

foto: Cor Vos

Remco Evenepoel heeft de eerste bergetappe van de Ronde van Burgos gewonnen. Op de Picón Blanco, waar de streep was getrokken na een klim van de buitencategorie, reed hij in de laatste twee kilometer weg bij de andere favorieten. Tevens is hij de nieuwe leider.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Net als de afgelopen jaren had de organisatie een aankomst op de Picón Blanco ingetekend in het etappeschema. In deze klim van net geen acht kilometer moesten ruim 600 hoogtemeters worden overbrugd, goed voor een gemiddelde stijging van 9,3 procent. Maar ook in de aanloop ernaartoe ging het al op-en-neer met onder meer vier beklimmingen van de derde categorie. Een groot deel van deze eerste bergrit werd boven de 700 meter hoogte afgewerkt.

Met Felix Großschartner, winnaar van de openingsetappe, wederom in de paarse trui ging de rit naar Picón Blanco even na het middaguur van start. Al vlot na het vertreksein ontstond de lange vlucht met daarin Edward Theuns, Nikita Stalnov, Joel Nicolau, Jetse Bol, Juan Felipe Osorio, drager van de rode bergtrui Gotzon Martin, Márton Dina, Roger Adria en Francisco Galvan. Ze draaiden goed rond en hadden na een derde koers ruim negen minuten te pakken.

Waaiers slaan peloton aan stukken
Daarna begon het peloton, onder aanvoering van Großschartners BORA-ploeg en Team Ineos, de voorsprong stilaan terug te brengen. Het waren ook net die ploegen die op 54 kilometer van de streep stevig doortrokken toen een stevige zijwind opstak. Het pak spatte dan uiteen in waaiers, waarbij BORA-hansgrohe en Team Ineos in eerste instantie met respectievelijk zes en vier man in de eerste groep vertegenwoordigd waren.

Großschartner begon vandaag weer in het paars – foto: Cor Vos

Tweevoudig winnaar Ivan Ramiro Sosa maakte daar eveneens deel van uit. Maar dan raakte de Colombiaan op een gaatje, waarna hij onverbiddelijk terug naar de achteropgeraakte groepen waaide. Richard Carapaz, Eddie Dunbar, Filippo Ganna, Rafał Majka, Matteo Fabbro, Lennard Kämna en paarse trui Felix Großschartner hielden het langst stand, tot op 42 kilometer van het einde de eerste waaiers weer samenkwamen.

De voorsprong van de kopgroep, waaruit Galvan als eerste zou wegvallen, was intussen verder teruggelopen. Met minder dan drie minuten verschil begonnen de vluchters aan de Retuerta, de voorlaatste klim van de dag. Op de eerste de klimmetjes was Gotzon Martin steeds als eerste boven gekomen en had daarmee goede zaken gedaan in de strijd om de bergtrui, maar deze keer moest de renner van Euskaltel passen en bleef hij puntloos.

Adria begint solo aan slotklim
Roger Adria kwam wel als eerste over de top en besloot daarna alleen verder te rijden. Vanaf dat moment was het nog ruim achttien kilometer tot de voet van de slotklim. De jonge Spanjaard van de Kern Pharma-ploeg wist in de aanloop naar de Picón Blanco weer wat afstand te nemen van het peloton, waarin met name Team Ineos en Jumbo-Visma het tempo bepaalden. En met een voorsprong van drieënhalve minuut sneed hij de laatste acht kilometer aan.

Vanuit het peloton opende Ben Hermans de debatten op de slotklim, terwijl achterin Sosa een van de eerste belangrijke slachtoffers was. Ook leider Großschartner kwam al vroeg in de problemen. Simon Yates en Rodrigo Contreras deelden vervolgens speldenprikken uit. Maar zij kregen geen ruimte en ook Hermans werd bijgehaald. Mitchelton-Scott nam dan de kop in de favorietengroep voor Esteban Chaves. Nog voor de laatste drie kilometer moest ook Alejandro Valverde lossen.

Op 2,7 kilometer was het Chaves met een steekje, maar George Bennett en Remco Evenepoel waren aan het wiel geplakt. De Colombiaan probeerde nog eens weg te rijden. Met Evenepoel en Bennett in zijn wiel raapte hij koploper Adria op. Vrijwel tegelijkertijd reed Evenepoel weg en ging solo de laatste twee kilometer in. Daarin reed hij achttien seconden weg en pakte op fraaie wijze het dagsucces.

Paarse trui voor Evenepoel
Ook neemt Evenepoel de paarse trui over van Großschartner. In het klassement neemt hij een voorsprong van 18 seconden op Bennett. Mikel Landa volgt op 32 tellen. Ook Chaves, João Almeida, Carapaz en Hermans volgen nog binnen de minuut. Andere renners die op voorhand tot de kanshebbers werden gerekend, kregen meerdere minuten aan de broek. Valverde verloor 2:09, Gaudu 5:43 en Majka 6:15. Voor Sosa en Mas liep de schade op tot boven de zeven minuten.

Dit artikel delen:

205 Reacties

Brecht 30 juli 2020 om 18:07

Ik zie hier mensen zeggen dat andere renners waarschijnlijk pieken naar latere races op het jaar, zou kunnen, maar wie weet of Tour, Giro en Vuelta wel gereden zullen worden?
Volgens mij slimme zet om nu al in form te zijn en mee te pakken wat je kan

0
Craig Vanderswag 30 juli 2020 om 21:26

Klopt, hij zou zomaar zegekoning kunnen worden dit seizoen, als er niet te veel meer gekoerst wordt.

0
Dirty Derrick 30 juli 2020 om 23:37

Het is altijd slim om te pakken wat je kan. Morgen gaat hij misschien op zijn gezicht, maar dan heeft hij tenminste wel een rit gewonnen. En zo ook voor Algarve en San Juan. Het argument dat een topper als Carapaz maar naar 1 doel toewerkt is bullshit. Als hij de Giro niet wint, heeft hij niets. Als Evenepoel de Giro niet wint, is zijn seizoen nog geslaagd.

0
Gelei 30 juli 2020 om 18:10

Nog af te vinken: rechtstreekse duels met Bernal/Poga/Roglic.

De vraag over een rittenkoers van 3 weken is er wat mij betreft geen. Hoe kan je in godsnaam slechter recuperen over 3 weken dan je tegenstanders als je over zo’n klimsurplus beschikt en de rest meer in de reserves dwingt.

Je kan je piek natuurlijk verkeerd plannen, maar dat is een andere zaak.

0
Man met de hamer 30 juli 2020 om 18:19

Ook nog af te vinken: onverwacht geflikt worden door Nibali of Froome.

0
Daan Huybrechts 30 juli 2020 om 18:22

Ik snap alle mensen niet die zeggen dat het de komende jaren saai gaat worden.
Voor mij waren de afgelopen jaren eerder saai doordat Ineos alle beste ronderenners in 1 team had en dan elke keer gewoon alles tot op de seconde bleef berekenen zonder echt aanvallen te plaatsen of proberen ritten te winnen.

Slimme tacktiek daar niet van, maar persoonlijk vond ik dat in de rondes nogal saai.
Als ik dan bekijk wat we in de toekomst gaan krijgen
– Bernal bij Ineos, jong en bewezen talent voor de komende jaren
– Jumbo Visma als ploeg die steeds sterker wordt met Dumoulin, Roglic,etc…
– Froome die bij Israel start up Nation probeert terug te keren
– Pogacar die ook een stukje kan fietsen
– Quintana die bevrijd van Valverde er terug lijkt door te komen dit jaar
– Evenepoel die in drie weken nog alles moet bewijzen
– ander talenten of zaken die ik nog vergeten ben, blessures,etc..

Dat lijkt me een meer dan leuk vooruitzicht voor de komende jaren, en zelfs als Evenepoel fantastich blijkt te zijn, die aanvallende stijl is toch leuker dan het berekende rijden van Ineos, das tenminste koersen vind ik.

Vandaag alvast een mooie zege, goed voor zijn vertrouwen een indicatie dat die het bergop ook kan. Nog nietszeggends voor de Giro.

Mijn 5 cent als Belg ;)

0
Domestique 30 juli 2020 om 19:08

En zo is het maar net. Zeker tegen eens een écht ontketende Bernal in het hooggebergte valt nog maar af te wachten hoe Remco zal standhouden.

0
Limal 30 juli 2020 om 19:15

Helemaal mee eens, dit lijken mij opwindende tijden of Evenepoel nu helemaal doorgroeit als grote-ronderenner of niet.

0
lathumnees 30 juli 2020 om 19:35

Helemaal mee eens ook!

0
Samlambeej 30 juli 2020 om 21:32

Dit jaar nog de kleine rondjes winnen.
Volgend jaar eentje in Zwitserland.
Het jaar derna de Dauphiné.
En het jaar daarna eens top 10 of top 5 in een grote ronde zou ook al heel mooi zijn hoor.

Al de rest is bonus.

0
Groningen 30 juli 2020 om 21:41

Eens Daan.
Toevallig de afgelopen dagen beelden uit de tour van 1997 en 1998 gekeken. Verdorven jaren, zeker, maar om te kijken veel leuker dan de US Postal en sky treinen die het grootste deel van de jaren daarna gedomineerd hebben

0
RanD85 30 juli 2020 om 22:46

Eens Daan. En zoals Klaas Foppen hieronder aangeeft, van Jan Ullrich dacht men ook ‘die gaat de Tour nog veel vaker winnen’. En hoe dicht Der Jan er ook bij was, het is ‘m nooit meer gelukt. Dus ja, zeg het maar. Overigens vind ik Evenepoel wel een smaakmaker, maar dat geldt ook voor Bernal, Pogacar, vd Poel etc.

0
IlPirata 30 juli 2020 om 18:23

Aru laat hier goed zien dat hij een goede klimknecht kan zijn voor Pogacar komende tour de france. Met Pogacar, Bernal en Evenepoel gaan we mooie duels zien bergop komende jaren.

0
Maarten_85 30 juli 2020 om 18:55

Heeft Ziggo geen betere wielercommentatoren of zijn ze allemaal met vakantie? Het leek wel alsof ze de verslaggever van 'Holland Golft' of 'Hup met die Hengel' achter de micro hadden gezet.

Gelukkig zat er in het commentaar van L'équipe wel voldoende animo.

0
LB108 30 juli 2020 om 19:06

Mooi zegegebaar en in de ploeg doen ze alles voor hem maar er nog niet in geslaagd om de basis aan te leren. Alles gaat om sponsors.. morgen voorpagina grote foto van Remco zijn blood bovenlijf… hadden de sponsors zeker liever anders gezien.
Is nou niet dat hij zo kapot zat of dergelijke..

0
boenk 30 juli 2020 om 23:26

Ik heb geen bloed gezien ;-)

En ik denk niet dat ze bepaald te klagen hebben wat betreft commerciële exposure met Evenepoel hoor. En hij pakt 18 seconden, geen 2 minuten. Als hij nog eens 6 seconden verliest met zijn shirt dicht te ritsen, en op de laatste dag Bennett enkele meters moet lossen, denk ik dat de sponsor graag zou gehad hebben dat hij op het einde van de race de bloemen pakt en op de foto staat als winnaar, dan andersom.

0
Ivanoviclover 30 juli 2020 om 19:07

Ik zie Remco in het hooggebergte momenteel de mindere van Bernal en Pogacar. Maar de jongen is 20j. Waar zijn we eigenlijk over bezig?

0
boenk 30 juli 2020 om 23:33

Wat heeft Pogacar dan zoal laten zien waaruit je dat afleidt? Die klimmetjes in de Vuelta waren niet langer of steiler dan vandaag. En hij eindigt daar achter Valverde in het klassement. De klim in Algarve op de Alto de Foia, zet evenepoel sneller neer dan Pogacar een jaar eerder.

Veel wishful thinking hier doorgaans op Wielerflits. Elke keer is er wel iets waardoor zijn potentieel in twijfel moet getrokken worden, of elke keer is er (zogezeged) wel iemand beter, want “nog niet op een steile klim tegen de grote jongens”. Algarve was niet genoeg. Vandaag was niet genoeg. Als hij de Giro wint met 20 minuten voorsprong zal het nog zijn dat Bernal en Pogacar er niet bij waren. En wanneer ze er volgend jaar wel bij zijn, zal er wel iets anders zijn dat hij nog moet bewijzen.

0
Marik 31 juli 2020 om 07:01

Ik vermoed dat veel Wielerflits volgers op een gegeven moment alleen maar dingen blijven verzinnen om jou te stangen boenk. Dat is in principe al genoeg vermaak. Jij hapt altijd zo lekker.

0
adelaarvanantwerpen 31 juli 2020 om 09:53

@Boenk

Het verschil tussen Evenepoel en Pogacar is dat Pogacar het al heeft bewezen in de grote ronde. Evenepoel mag in de Giro laten zien wat hij kan in een grote ronde.

De vuelta rit die Pogacar in Cortals won was veel zwaarder dan de etappe van vandaag. Dat was echt een monster bergrit.

Pogacar heeft het ook al bewezen tegen de echte top klimmers in topvorm zoals Roglic, Lopez, Valverde, A.Yates (UAE Tour) en Quintana. Het is dus echt niet zo raar om Pogacar verlopen hoger in te schatten zeker omdat Evenepoel gisteren voor het eerst een echte bergrit heeft gewonnen.

Klimtijden vergelijken is niet altijd juist zonder context. De klim naar Foia is een klim waar de wind hard een rol speelt en mss was er vorig jaar wel meer wind. Het is sws al meer een klim voor de Punchers die goed kunnen klimmen zoals Schachmann, Wellens en een Kwiatowski.

0
harryjohan71 31 juli 2020 om 12:56

@Boenk Ga je nu serieus de Vuelta vergelijken met Ronde van Burgos? Dit jaar was hij ook 2e in de UAE Tour en won hij ronde van Valencia. Op zijn 20ste won hij een 2.UWT ronde. We zullen zien of Evenepoel dit volgende week ook kan. De prestaties van Pogacar/Bernal op ronde gebied doen niet onder voor Evenepoel.

0
Maarten_85 31 juli 2020 om 15:49

@harryjohan71

Ik ben de laatste die Pogacars prestaties onderuit zal halen, want ik vind hem een fenomenale en toffe renner. Maar vorig jaar werd hij op het eindpodium van de Ronde van Californië geflankeerd door twee andere jongeren (Higuita en Asgreen). Toegegeven, Asgreen was geen jongere volgens het reglement van die wedstrijd (enkel -23). Maar dat is eigenlijk maar een detail, aangezien hij in de meeste rittenkoersen wel nog voor het jongerenklassement meestreed. Voor beide renners was de podiumplaats in Californië de beste einduitslag die ze dat jaar in rittenkoersen van om het even welk niveau behaald hadden. Vooral Asgreen heeft voor de rest geen noemenswaardige uitslagen gereden (33e, 60e, 70e en 122e). De drie renners eindigden bovendien binnen de twintig seconden. Op vier stond onze goede vriend George Bennett met zijn zwevende ribben. Vind je die prestatie dan zoveel grootser dan die van Evenepoel, mocht die in dit peloton de eindzege van Burgos op zak steken? Er zit in deze rittenkoers zelfs geen tijdrit, waarin hij de rest van het klimvolk vast helemaal tot figuranten gedegradeerd had. Zijn grootste kwaliteit kan hij in de Ronde van Burgos dus niet eens uitspelen.

0
harryjohan71 1 augustus 2020 om 09:35

@Maarten_85 Ik zeg dat de prestaties in rondes van Pogacar niet onderdoen voor die van Evenepoel. Pogacar heeft ook in kleine rondes gewonnen. Het is ook duidelijk dat veel toppers nog niet in vorm zijn. Bennett en Chaves verslaan ze ook zonder probleem. Niemand weet of Bennett na zijn operatie veel sterker is geworden. Dit is namelijk zijn eerste wedstrijd na zijn operatie. Chaves viel het afgelopen jaar ook erg tegen in de rondes. Geen enkele resultaat behaald die noemenswaardig is. Wie zegt dat hij dit jaar wel weer goed is. Hij teert nog op zijn ronde resultaten in 2016. Een sterk punt als tijdrijden kun je alleen uitspelen als er tijdritten zijn in rondes. Dit is helaas steeds minder het geval. Dit jaar alleen nog in de Giro. In de Tour is het een klimtijdrit, waar de beste klimmers naar boven komen ipv de tijdrit specialisten.

0
Leonluis 30 juli 2020 om 19:16

Knappe prestatie van Jetse Bol! :)

0
Michelangelo 30 juli 2020 om 19:20

Als we even alle euroforie laten voor wat hij is, waar hebben we dan naar gekeken?

– een hele jonge getalenteerde knaap die een rit wint en de leiderstrui pakt
– die wegrijdt bij enkele uitstekende renners
– in een wedstrijd die niet bekend staat als “groot doel” van welke renner ook
– op een klim van zo’n 800 hoogtemeters, tot een hoogte van 1500 meter
– op een parcours waar 1 klim in zit

Wat hij voor mij bewezen heeft, is dat hij dit soort aankomsten prima aan kan, en zich nu al meet met de wereldtop. En dat hij in rondjes als deze, met eventueel nog een korte tijdrit erin, een hele lastige klant gaat zijn.
En hij heeft (opnieuw) bewezen dat hij ook durft aan te vallen.

Maar wat ik nog niet van hem heb gezien:
– hoe sterk hij is in een echte bergrit (type Gavia-Mortirolo-Stelvio) als het meer dan één keer echt bergop gaat, en boven de 2000 meter komt.
– hoe hij zich verhoudt tot de wereldtoppers in topvorm
– hoe blijft zijn niveau in een ronde van 3 weken.
– hoe stuurvaardig hij is in wedstrijden waar ook op het randje moet worden afgedaald.

Kortom, genoeg om nog nieuwsgierig naar te blijven. En ik zou het persoonlijk mooi vinden als op 1 of meer van deze aspecten nog wat jaartjes werk te doen is. Want een puber die dit allemaal al kan nog voordat zijn babyvet verdwenen is…..

0
fietsvriend 30 juli 2020 om 19:41

We zullen het binnenkort weten, Michelangelo.

Geloof dat Dumoulin dat een keer zei bij Ten Dam in de podcast: Huidige nieuwe generatie renners worden vanaf jonge leeftijd al zeer professioneel begeleid, daardoor zijn ze op jonge leeftijd vaak al heel erg goed maar zitten ze ook sneller op hun max. capaciteit/vermogen en worden ze in de jaren daarna wel beter maar de groeicurve vlakt aanzienlijk af.
Hier hou ik me dan maar aan vast en probeer daarmee wat Evenepoel heeft laten zien tot dusver maar een beetje te bezweren.

0
Panache 30 juli 2020 om 20:01

+1

0
Cochise 30 juli 2020 om 23:21

Hij is waarschijnlijk de renner die het minst lang op een fiets zit van het volledige peloton (3 jaar nu). Het is ook geen Rus of Eritreeër die op hun 19e al volledig biologisch volgroeid zijn dus wat dat betreft maak ik me weinig zorgen.
Dat geldt m.i. trouwens ook voor Bernal. Die zat op z’n 17 ook enkel om de mountainbike en ziet er ook niet uit alsof hij al vader is van vier kinderen.

0
Dirty Derrick 30 juli 2020 om 23:41

Geeuw! EN irritant

0
S. Morgenstern 30 juli 2020 om 19:30

Bora heeft achteraf wat teveel krachten verspeeld in de waaiers zo te zien. Beste renner binnen op meer dan vijf minuten.

0
Wildebert 30 juli 2020 om 21:47

Yep, die hebben zich fijn opgeblazen, net als de Ineos boys.

0
Klaas Foppen 30 juli 2020 om 19:31

Veel meningen maar wat kun je erover zeggen. top prestatie dat zeer zeker, maar beweren dat hij 15 jaar lang alles gaat winnen etc zijn echt super domme reacties, niet alleen omdat Pocacar (hoe schrijf je dat) Bernal etc ook super jong en super goed zijn, maar ook omdat er nog veel talent aankomt en ook omdat er bij wielrennen altijd veel laat bloeiers zijn ook. En niet te vergeten er zijn ook veel renners geweest die jong ales leken te gaan winnen en later niet meer in het stuk voor kwamen, toen Ullrich de tour won dacht ook iedereen die wint hem nog 5 of 7 of meer keer, maar hij wist hem nooit meer te winnen. Maar dat hij op moment super goed is dat is duidelijk. ik twijfel zelf of hij nu al in staat is Bernal etc te verslaan maar dat hij zeker met die gasten kan concurreren, dat geloof ik wel, zeker geen gemaakte zaak ook neit voor de toekomst,

0
RanD85 30 juli 2020 om 22:39

Eens! Ik moest ook denken aan Ullrich.

0
Pietspeed 30 juli 2020 om 19:40

Mooie prestatie gezien van deze 20 jr. kerel. Benieuwd wat het veeggebaar betekende. Vliegje, vuiltje?
Wat z’n presentatie tov Roglic, Bernal, Froome, Thomas, Nibali, Pogacar, Quintana, Lopez, Dumoulin, etc, waard zal zijn, zullen we wel zien. Iig genoten!

0
RiGHT 30 juli 2020 om 19:44

Jammer dat Bennett het niet kon bijbenen. Hopelijk kan hij nog wat goed maken de komende dagen, ik gun het George.

0
Stevo1 30 juli 2020 om 21:16

Enjoy the moment! Heerlijk dit was weer koers, bergop met toppers. En het werd een mooi strijd, niet op de laatste 200m wegrijden, maar een aanval van Ben Hermans, mooie uitdunning erachter. Dit is koers waar ik graag naar kijk. En mooi om te zien dat iemand dat een stuk sterker is dan de rest, daar kan ik echt van genieten.
Sinds deze jongeman rondfietst is er bij elke wedstrijd waar hij aan mee doet wel wat noemenswaardigs gebeurd, heerlijk. Net als met van der Poel. Gewoon erin rammen, ik vind het mooi.
Ik hoop dat Evenepoel nog veel mooie acties gaat laten zien en veel wedstrijden wint, maar ik maak me geenszins zorgen over de spanning van de wedstrijden. Zei de waaiers die hier getrokken waren, als het net even anders gelopen was, had hij hier een inhaalrace moeten rijden, ook prachtig. Bij wielrennen wint lang niet altijd de sterkste, en daarom is het ook niet zo erg als er eentje sterker zou zijn dan alle anderen.

EDIT: Ik hoop echt dat dit de nieuwe Bennett is, dat hij geen last meer heeft van zijn ribben. Ben benieuwd welk niveau hij dan kan bereiken.

0
Kevin Decadt 30 juli 2020 om 22:21

Dodelijk saaie rondes met Evenepoel moet ik lezen.

Zou net mooi zijn dat hij als Quickstepper wat weerwerk kan bieden aan Sky/Ineos dat nu al 7 van de laatste 8 rondes van Frankrijk won met hun superteam.

Man tegen man gevechten Bernal – Pogacar – Evenepoel zit ik op te wachten. En van hoe vroeger ze aanvallen, hoe beter voor de koers! Zoals Vander Poel dat durft in de klassiekers.

Giro van dit jaar kan je veel uit leren en tegelijk ook niet. Zelfs niet de vergelijking met Merckx. Op zijn 21e werd Merckx 9e in zijn eerste Giro. Stilletjes zouden we ontgoocheld zijn als Remco “maar” 9e wordt in zijn eerste Giro…

0
superbove 30 juli 2020 om 22:43

grootste gevaar voor evenepoel word zijn ploeg in de giro…EN nibali, die gaat op alle onmogelijke momenten aanvallen, en proberen remco nerveus te maken en psychologische oorlog voeren in die 3 weken.

0
Gelei 30 juli 2020 om 23:21

Nibali zal zeker inventief moeten zijn en ook de heuvelritten moeten aangrijpen om Evenepoel geisoleerd te krijgen. Wachten tot de 3e week staat gelijk aan dik 3 minuten goedmaken op Remco.

0
Cochise 30 juli 2020 om 23:24

Ik denk dat het al heel mooi zou zijn moest hij 2e of 3e worden na geflikt te zijn op ervaring door een Nibali of Yates. Dan weet hij dat het er later wel eens van komt, zo’n grote ronde winnen

0
HF2013 31 juli 2020 om 00:11

Die veel te overdreven reacties, zijn dat niet gewoon trollen die de gemiddelde Belgische wielerfan in een kwaad daglicht willen zetten?

Neem aan dat de meeste mensen op een wielersite het talent van Evenepoel niet ontgaan is.
Maar om nu al te doen alsof elke wedstrijd waaraan hij meedoet bij voorbaat saai is, slaat om ontelbaar redenen helemaal nergens op.
Het kost me ff te veel tijd om op te zoeken of deze reageerders dezelfden zijn die 10 Tour-overwinningen voor Bernal voorspelden in juli om vervolgens in augustus elke ronde naar Pogacar te zien gaan.

Mooi dat het feest weer is begonnen, maar sommigen hebben hun infantiele gedrag wel erg lang moeten uitstellen waardoor de hefigheid nu toch wel wat teveel van het goede is.

0
Romāns Vainšteins 31 juli 2020 om 07:45

Mooi verwoord!

0
ProfrondeZevenbergen 31 juli 2020 om 00:21

Mooie prestatie van Evenepoel. Ik ben echt ontzettend benieuwd naar de rest van zijn prestaties. Wat een klasbak! Hij gaat vast nog veel winnen, maar zeker niet alles. Er blijft genoeg over voor anderen en op termijn zullen er nog wel nieuwe wonderkinderen opstaan.

En de vraag is natuurlijk ook wanneer hij naar INEOS gaat, toch? Want dan is het ineens een eikel.

0
fietsvriend 31 juli 2020 om 06:49

Dat is ook nog eens zo bijzonder aan Evenepoel, het is al een onuitstaanbare eikel daarvoor hoeft hij niet eens naar INEOS.

0
DeGroteMolen 31 juli 2020 om 00:24

Merkcx zou als ploegleider kiezen voor Van der Poel en Bernal gaf hij aan. Niet voor Van Aert en Evenepoel. Maar ja, wat weet hij nu van fietsen? Helemaal niks toch?

0
Romāns Vainšteins 31 juli 2020 om 07:45

Hahaha, really?

0
velovibes 31 juli 2020 om 05:18

Je kunt het ook zo zien: een Tourknecht in de Jumbo Visma ploeg finisht vlak achter een favoriet voor de grote rondes. Misschien zegt dat meer over de kracht van Jumbo als een team dan over de prestatie van Remco Evenepoel.

0
Romāns Vainšteins 31 juli 2020 om 07:47

In het hier veelal geopperde kader ‘pakken wat je pakken kan’ stuur je Evenepoel natuurlijk gewoon naar de tour dit jaar al. Hij is nu goed, nu gemotiveerd. Voor je het weet loopt ie een gebakjesverslaving op of komt er een of andere Kirgizier uit een berggrot gekropen die nog veel harder ownen, heerschen & vernederen gaat.

DAT is pakken wat je pakken kan.

0
Dirty Derrick 31 juli 2020 om 09:02

Plan was de Giro en daar houden zivh aan bij Quick Step. Ik denk dat je het begrip”pakken” niet verstaat. Dan gaat het over de kleinere voorbereidingswedstrijden…

0
Romāns Vainšteins 31 juli 2020 om 10:43

Wanneer de giro op de tocht komt te staan nemen ze hem mee naar Frankrijk.

0
Domestique 31 juli 2020 om 09:48

Of je nu voor of tegen hem bent, het is sowieso een mooie toevoeging aan de wielersport.

Wij Belgen hebben eindelijk nog eens iemand die een berg op kan (dat is al geleden van Jurgen Van den Broeck, maar eigenlijk al veel langer want dat was meer het schoolvoorbeeld van een aanklamptype) en voorlopig wordt elke koers waar hij aan meedoet een evenement. Hoeveel berichten hadden hier gestaan als Evenepoel niet had meegedaan aan dit rondje?

Dit soort types met sterke voor- en tegenstanders maken de beleving van een koers alleen maar intenser.

0
Dirty Derrick 31 juli 2020 om 10:32

Het moest eens een Nederlander zijn, dan was het hier al lang hosanna geweest…

0
Marik 31 juli 2020 om 10:43

Zo werkt het toch ook Dirty, je zit op een Nederlandse site, en de meeste bezoekers steunen de renners uit hun land. Het is in de meeste gevallen ook pure jaloezie, dat zou dan weer troostend moeten werken.

0
superbove 31 juli 2020 om 12:32

een koers met evenepoel saai in de toekomst?Denk niet dat hij sterker in de bergen is als bernal en al zeker niet sterker dan vdpoel in het klassieke werk.
Hij val atijd aan en maakt oorlog, dus laten we genieten.
zelfs als hij wint, dan nog zullen we een mooie koers achter hem zien.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone