Burgos: Remco Evenepoel grijpt de macht op Picón Blanco

donderdag 30 juli 2020 om 16:43
Burgos: Remco Evenepoel grijpt de macht op Picón Blanco

foto: Cor Vos

Remco Evenepoel heeft de eerste bergetappe van de Ronde van Burgos gewonnen. Op de Picón Blanco, waar de streep was getrokken na een klim van de buitencategorie, reed hij in de laatste twee kilometer weg bij de andere favorieten. Tevens is hij de nieuwe leider.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Net als de afgelopen jaren had de organisatie een aankomst op de Picón Blanco ingetekend in het etappeschema. In deze klim van net geen acht kilometer moesten ruim 600 hoogtemeters worden overbrugd, goed voor een gemiddelde stijging van 9,3 procent. Maar ook in de aanloop ernaartoe ging het al op-en-neer met onder meer vier beklimmingen van de derde categorie. Een groot deel van deze eerste bergrit werd boven de 700 meter hoogte afgewerkt.

Met Felix Großschartner, winnaar van de openingsetappe, wederom in de paarse trui ging de rit naar Picón Blanco even na het middaguur van start. Al vlot na het vertreksein ontstond de lange vlucht met daarin Edward Theuns, Nikita Stalnov, Joel Nicolau, Jetse Bol, Juan Felipe Osorio, drager van de rode bergtrui Gotzon Martin, Márton Dina, Roger Adria en Francisco Galvan. Ze draaiden goed rond en hadden na een derde koers ruim negen minuten te pakken.

Waaiers slaan peloton aan stukken
Daarna begon het peloton, onder aanvoering van Großschartners BORA-ploeg en Team Ineos, de voorsprong stilaan terug te brengen. Het waren ook net die ploegen die op 54 kilometer van de streep stevig doortrokken toen een stevige zijwind opstak. Het pak spatte dan uiteen in waaiers, waarbij BORA-hansgrohe en Team Ineos in eerste instantie met respectievelijk zes en vier man in de eerste groep vertegenwoordigd waren.

Großschartner begon vandaag weer in het paars – foto: Cor Vos

Tweevoudig winnaar Ivan Ramiro Sosa maakte daar eveneens deel van uit. Maar dan raakte de Colombiaan op een gaatje, waarna hij onverbiddelijk terug naar de achteropgeraakte groepen waaide. Richard Carapaz, Eddie Dunbar, Filippo Ganna, Rafał Majka, Matteo Fabbro, Lennard Kämna en paarse trui Felix Großschartner hielden het langst stand, tot op 42 kilometer van het einde de eerste waaiers weer samenkwamen.

De voorsprong van de kopgroep, waaruit Galvan als eerste zou wegvallen, was intussen verder teruggelopen. Met minder dan drie minuten verschil begonnen de vluchters aan de Retuerta, de voorlaatste klim van de dag. Op de eerste de klimmetjes was Gotzon Martin steeds als eerste boven gekomen en had daarmee goede zaken gedaan in de strijd om de bergtrui, maar deze keer moest de renner van Euskaltel passen en bleef hij puntloos.

Adria begint solo aan slotklim
Roger Adria kwam wel als eerste over de top en besloot daarna alleen verder te rijden. Vanaf dat moment was het nog ruim achttien kilometer tot de voet van de slotklim. De jonge Spanjaard van de Kern Pharma-ploeg wist in de aanloop naar de Picón Blanco weer wat afstand te nemen van het peloton, waarin met name Team Ineos en Jumbo-Visma het tempo bepaalden. En met een voorsprong van drieënhalve minuut sneed hij de laatste acht kilometer aan.

Vanuit het peloton opende Ben Hermans de debatten op de slotklim, terwijl achterin Sosa een van de eerste belangrijke slachtoffers was. Ook leider Großschartner kwam al vroeg in de problemen. Simon Yates en Rodrigo Contreras deelden vervolgens speldenprikken uit. Maar zij kregen geen ruimte en ook Hermans werd bijgehaald. Mitchelton-Scott nam dan de kop in de favorietengroep voor Esteban Chaves. Nog voor de laatste drie kilometer moest ook Alejandro Valverde lossen.

Op 2,7 kilometer was het Chaves met een steekje, maar George Bennett en Remco Evenepoel waren aan het wiel geplakt. De Colombiaan probeerde nog eens weg te rijden. Met Evenepoel en Bennett in zijn wiel raapte hij koploper Adria op. Vrijwel tegelijkertijd reed Evenepoel weg en ging solo de laatste twee kilometer in. Daarin reed hij achttien seconden weg en pakte op fraaie wijze het dagsucces.

Paarse trui voor Evenepoel
Ook neemt Evenepoel de paarse trui over van Großschartner. In het klassement neemt hij een voorsprong van 18 seconden op Bennett. Mikel Landa volgt op 32 tellen. Ook Chaves, João Almeida, Carapaz en Hermans volgen nog binnen de minuut. Andere renners die op voorhand tot de kanshebbers werden gerekend, kregen meerdere minuten aan de broek. Valverde verloor 2:09, Gaudu 5:43 en Majka 6:15. Voor Sosa en Mas liep de schade op tot boven de zeven minuten.

Dit artikel delen:

205 Reacties

Marik 30 juli 2020 om 16:56

Ongelofelijk indrukwekkend. Hij lijkt nog niet eens op zijn max te rijden. Wat gaat dit toch allemaal worden de komende jaren?

0
Peter Lippens 30 juli 2020 om 16:57

hoe kan dat, was toch de meest overroepen renner aller tijden, allez, als ik de kenners op deze site mag geloven :)

0
harryjohan71 31 juli 2020 om 12:30

Er is door de ‘kenners’ meerdere keren gezegd dat hij dit jaar de Giro kan winnen. Zeker gezien het parcours en deelnemersveld. Er is door de ‘kenners’ niet beweerd dat hij geen topper wordt. Alleen heeft hij in World Tour rondes nog niet kunnen laten zien wat andere toppers, zoals Bernal wel hebben aangetoond. Het is dan ook niet meer dan logisch dat er gezegd wordt dat hij zich nog moet bewijzen in grote rondes. Dat werd door Evenepoel fans ook gezegd over Roglic, nadat hij de een na andere WT ronde van een week won, waarna hij het heeft aangetoond. Om nu al te zeggen dat Evenepoel sterker is dan Roglic, Bernal en Pogacar is gewoon te vroeg.

0
Romāns Vainšteins 30 juli 2020 om 16:57

Wielrennen is een fragiele sport waar 1 seconde niet opletten je koersen, seizoenen of zelfs je carrière kan kosten dus grote vrees voor 10 jaar geen andere winnaar zien heb ik geenszins. Het is is geen computerspel.

Dat gezegd hebbende hoop ik wel dat de prettige tendens om tijdritten weg te fileren uit rittenkoersen zich flink doorzet en dan nog weet dit mannetje een behoorlijk naar tempootje bergop te ontwikkelen wat indien een tandje of twee lager geschakeld nog het meest aan Armstrong doet denken. Het idee/beeld dat Lefevere in Parijs een geel ukkie staat te knuffelen begint best reeel te worden. O ja, als Corona dit en als Corona dat uiteraard.

0
Merlinappa 30 juli 2020 om 16:57

Jongens, het is 18 seconden op een klim van 8 kilometer na een vlakke etappe. Niet overdrijven hè.

0
Gilberto 30 juli 2020 om 16:59

Inderdaad..

0
madeinstars 30 juli 2020 om 17:01

Op George Bennett, die met alle respect de 4e/5e beste klimmer van Jumbo is en misschien net in de top 25 klimmers van de wereld.

Dat gezegd hebbende is het gewoon erg knap. Als Evenepoel nog beter wordt, dan wordt hij praktisch onverslaanbaar, als hij vroeg in zijn carrière piekt, is dat nog niet gezegd.

0
nummer3 30 juli 2020 om 17:03

Ach ja, de fanboys pakken elke overwinning aan om te vertellen dat hij onverslaanbaar is, de haters pakken alles aan om hem naar beneden te halen. Zal nog wel een tijdje zo blijven. Ik zeg, we gaan het wel zien. Na de Giro kunnen we pas echt iets zinnigs zeggen over de ronderenner Evenepoel, wat mij betreft.

0
ivo001 30 juli 2020 om 17:07

Carapaz, Yates, Valverde, Majka, Chaves, Landa en Mas zitten er nog een stuk verder vanaf. Wellicht pieken ze naar een ander moment, maar het zijn allemaal renners die het GT podium hebben gehaald.

0
Merlinappa 30 juli 2020 om 17:18

In dat geval kunnen we Bennett dus alvast opschrijven als nummer 2 voor de komende 5 jaren in alle grote rondes ;)

0
nummer3 30 juli 2020 om 17:51

ja echt he. Sommige mensen stoppen echt met nadenken ofzo.

0
Dirty Derrick 30 juli 2020 om 23:26

Het is echt een ziekte, ja maar…
Zelfs als hij de Giro wint zal het zijn: ja maar,… Hoor jullie eens bezig. Is het zo moeilijk om toe te geven dat dit nooit gezien is?

0
deluxe 30 juli 2020 om 16:59

Man wat een treurige reacties hier allemaal, mooie zege voor Evenepoel, maar t blijft de ronde van burgos en het blijft voor velen een voorbereidingskoers.
De angst dat een belg een wereldtopper gaat worden is wel echt duidelijk leesbaar hier. Zijn jullie allemaal Bernal in de Tour en pogacar in de vuelta vergeten? Dan zijn er nog we een aantal toppers van een aantal jaar ouder die lekker samen koers kunnen gaan maken.
Als bennett best of the rest is een een etappe die evenepoel wint denk ik nog niet dat er echt een onevenaarbare prestatie is geleverd.
Chapeau Remco en chapeau George! Zei de Nederlander.

0
nummer3 30 juli 2020 om 17:05

Wat een zinnige en realistische reactie. Dank hiervoor. Zouden meer mensen moeten proberen (uit allebei de kampen).

0
boenk 30 juli 2020 om 17:11

Met dat verschil dat Evenepoel piekt naar oktober en Bennett naar augustus, maar voor de rest akkoord.

0
Sephiroth 30 juli 2020 om 17:24

Het gaat me geheel niet om zn nationaliteit. Eenzijdige suprematie van een sporter in zijn klasse is gewoon iets waar ik geen fan van ben.

Laat dat nationalisme toch weg, nergens voor nodig. Velen hier schrijven ook met respect voor Evenpoel en hun angst voor de entertainment factor. Oftewel: niks tegen de persoon enkel zorgen over de eentonigheid van de sport.

Er zijn supertalenten in elke sport maar zelden is een eenzame topper leuk om naar te kijken voor mij. Ongeacht Hamilton, Rossi, vdPoel, Evenpoel etc.

wbt Bennet vergeten de meeste hier zn Rib uit zn lijf operatie wat zn steken-in-zijn-zij probleem zouden moeten oplossen en dus hem een grote stap kan laten zetten. Misschien is dit wel de rijder die Bennet altijd kon zijn ipv van de potentiele top 10 renner die we tot nu toe zagen.

0
kleomantre 30 juli 2020 om 18:52

Bennett is ook een rijder die hier van de ploegleiding zijn ding mag doen en die ook weet dat het elders in het seizoen knechten voor anderen is. Die verschijnt hier dus wel goed. Zo is het voor Chaves wellicht ook, die probeert de weg omhoog te vinden na een langere, mindere periode. De andere AK-mannen hier hoeven misschien nog niet zo nodig en gaan zich niet kapot rijden voor een mindere achterstand, die zullen dit eerder zien als een goede training op wedstrijdtempo.
Niettemin zullen we wel wat huiverig zijn voor Evenepoel, want je fietst wel weg van iemand van het niveau Bennett die er in goede vorm staat. Vraag is of Evenepoel nu ook al iets te hoog niveau haalt (op zich wel handig, want van winnen kom je wel in een flow) of nog pak erboven op kan bij grotere wedstrijden.

0
Dirty Derrick 30 juli 2020 om 17:03

Kan het gezeik over Evenepoel hier nu stoppen? Muggenzifter en betweters zijn vandaag weer op hun nummer gezet. En Evenepoel spreekt vooral met de pedalen…

0
Panache 30 juli 2020 om 17:05

Vandaag een geweldige prestatie (dat moet je hier zeggen vanwege de Evenepoel politie om te tonen dat je deugt – en deze prestatie was natuurlijk ook groots). Nu het bericht dat ik wilde typen >

Het kan best dat Evenepoel een game changer/disruptor binnen het wielrennen wordt. Op dit soort wattageklimmen van circa 20 minuten lijkt hij wereldtop. Ik extrapoleer niet richting 3e week GT en zware opeenvolgende bergen (dat zien we dan wel). Leuke van een disruptor is dat het de manier van koersen kan veranderen omdat het de concurrentie dwingt de zaken anders aan te pakken om de eigen winstkansen te vergroten. Froome deed dat met behulp van Sky meesterlijk in de Dauphine enkele jaren terug en Porte (ook zo'n knaller in ronden van een week) had daar geen direct antwoord op. Ze versloegen Porte niet met een nieuwe tactiek, maar Sky stapte af van de trein bergop en lieten mensen één voor één wegrijden. Ik ben dus niet bang voor een mogelijke 15 jarige overheersing wat ik hier soms lees. Ik geloof überhaupt niet dat er in een keten van honderden topatleten ineens een freak of nature zit die gewoon enkele procenten daar boven zit. De Giro wordt wel een heel interessante ronde en Evenepoel ontpopt zich langzaam tot internationaal erkend podiumkandidaat over 2 maanden, dat zal ook druk en verwachtingen met zich mee brengen. En de concurrentie die zal gaan nadenken over een aanpak.

0
Merlinappa 30 juli 2020 om 17:23

+1

0
Limal 30 juli 2020 om 17:29

Dienstmededeling: The Evenepoel police approves of this message.

0
Samlambeej 30 juli 2020 om 17:40

goh wat een eer dat je ‘m nu al met Froome gaat vergelijken. Het ventje is pas 20.

0
Panache 30 juli 2020 om 18:04

Wanneer je een vergelijking met Froome ziet dan moet je een bril kopen. Ik gaf een voorbeeld van een renner die gedwongen werd van zijn normale tactiek af te stappen. In het voorbeeld staat Froome gelijk aan de overige ploegen en is het Porte die de rol van Evenepoel vertolkt. Je moet echt beter leren lezen.

+1 Limal voor gevoel voor humor.

0
Samlambeej 30 juli 2020 om 18:14

Goh wat een eer dat je hem in een adem noemt met Porte en Froome. Het ventje is pas 20.

0
Michelangelo 30 juli 2020 om 19:34

Ik denk dat je hier wel een mooi punt aansnijdt. En dat gaat het nodige vragen van het tactisch vernuft in de ploegleiders auto's, en vervolgens ook nog van de benen van de renners.

In mijn ogen blinken ploegleiders vaak uit in vanalles, vooral "goed eten en drinken". Maar out of the box denken is er vaak niet bij. Een sprintersrit is voor sprinters, een bergrit voor klimmers. Self fulfilling prophecy; als we alle ritten volgens het vast stramien laten verlopen, dan verlopen ze ook volgens het vaste stramien.

In mijn ogen springt DQS er qua tactisch vermogen al jaren bovenuit. Ze wedden zelden op 1 paard, en hebben de durf om aan te vallen. En daarmee creeren ze al jaren een overmacht in de klassieke finale. Met sterke renners voorop, in een zetel door sterke renners daarachter. Ze hebben daar tactisch sterke ploegleiders.

Maar de game changer komt uit Belgie, maar heeft een rood-wit-blauw vlaggetje. En wat je hem hebt zien doen is door de tactiek heen rijden. Zelf als eerste weg zijn, het liefst met iemand van DQS in de kopgroep. Want in plaats van achter de feiten aan te lopen en zoals alle andere kopmannen wachten op de echte finale, heb je het initiatief. DQS stopt af, en je kunt 1 tegen 1 strijden tegen the wolfpack, ipv gevangen zitten in een steekspel. En dan moet je natuurlijk wel de explosiviteit hebben om het af te kunnen maken.

Benieuwd hoe lang het duurt voordat ook hier weer een antwoord op komt vanuit de ploegleidersauto van DQS…

0
Maarten_85 31 juli 2020 om 01:15

@Michelangelo "In mijn ogen springt DQS er qua tactisch vermogen al jaren bovenuit."

We moeten inderdaad teruggaan naar het dodelijke duo Contador/Riis om een ploeg te vinden met zoveel tactisch vernuft.

0
harryjohan71 31 juli 2020 om 10:13

Welk tactisch vernuft was er in deze rit van DQS? Volgens mij heeft Evenepoel alleen gevolgd en is hij weggereden toen er nog 3 renners overwaren, nadat Bennett Chaves teruggehaald had.

0
Japsie 30 juli 2020 om 17:08

Wat een klasse.

0
Ivanoviclover 30 juli 2020 om 17:08

Heeft nu ook het klimrecord van de picon blanco op zak, en dit met tegenwind. Wauw.

0
madeinstars 30 juli 2020 om 17:11

Wind was mee. Althans, dat las ik de hele dag op twitter.

0
Baik-Baik 30 juli 2020 om 17:18

Evenepoel gaf in het flashinterview aan dat hij wind tegen had.

0
madeinstars 30 juli 2020 om 17:20

Ja, volgens mij ging dat over dat laatste stuk, maar ik kan me vergissen. Er werd niet echt gekoerst alsof er tegenwind was.

0
Sephiroth 30 juli 2020 om 17:27

@Baik baik als je maar harder gaat dan de wind mee heb je wind tegen :P dus 20km/h rijden en 15 km/h wind mee voelt nog steeds als 5 km/h tegen.
maar serieus geen idee van de wind.

0
Wheely 30 juli 2020 om 18:12

Ja als je zo hard gaat als Evenepoel heb je altijd de wind tegen.

0
peterwinnen 30 juli 2020 om 17:10

Etappe in Burgos winnen en mensen denken dat hij 15 jaar de Tour gaat winnen. Niet overdrijven. Hij is geweldig goed, maar er is meer groot talent in het peloton.

0
Kannibaal van Schepdaal 30 juli 2020 om 17:44

We wisten al dat hij een wereldtopper is in het tijdrijden, en hier bewijst hij dat hij ook meer dan degelijk kan klimmen, tegen een deelnemersveld dat weer wat beter is.

Een wielerkenner weet dan genoeg.

Maar blijf gerust het zonlicht ontkennen, in de Ronde van Polen, het EK Tijdrijden, de Tirreno en de Giro zal hij wel weer je ongelijk bewijzen.

De Tour volgt.

Hoeveel keer, is natuurlijk moeilijk te voorspellen.

0
Jacco van Stierop 30 juli 2020 om 17:11

Leuke etappe wel. Sterk afgemaakt door Evenepoel, een lichte versnelling was al genoeg om los te komen, een demarrage kon je het geeneens noemen. Machtig om te zien hoe hij het tempo er in houdt.
Voor Chaves duurde de klim net te lang, knap van Bennett om hem van zich af te schudden. Aru lijkt er weer bovenop te komen, Gaudu teleurstellend. Dappere poging van die Adrià, zou wel erg straf zijn geweest.

0
Maarten_85 31 juli 2020 om 01:29

Gaudu kreeg pech toen alles in waaiers lag.

0
skylimit 30 juli 2020 om 17:11

Kunnen we eigenlijk weer koers zien, krijgen we reacties dat de andere koersen waarin Evenepoel start saai gaan worden.
Ik heb de koers niet gezien, straks even een samenvatting kijken om een indruk te krijgen. Evenepoel zal geen motortje of ander nog niet bekend zijn technisch snufje in zijn fiets hebben, frappant is het wel als 20-jarige klein menneke blijkbaar zoveel harder te kunnen trappen dan de rest. Buitengewone natuurlijke eigenschappen, superpower in zijn lichaam.
De eerste zege is weer binnen, chapeau, nu het vervolg. Koersen zal anders voor hem worden als hij een trui moet verdedigen in een grote ronde vermoed ik.
Nu hebben de meeste oudere toprenners nog zoiets, doe jij maar, ga maar, wij zien het straks wel als het echt ergens om gaat….

0
Joaquim Agostinho 30 juli 2020 om 17:19

Ik vermoed dat er heel wat "oudere" renners blij zijn dat Evenepoel de TdF dit jaar niet rijdt.

0
Limal 30 juli 2020 om 17:35

Je zal zien in de samenvatting dat de poort langs achteren openstond op de klim en dat ze op het moment dat Evenepoel versnelde nog slechts met drie waren. In dit geval was het dus niet zo dat de favorieten hem weg lieten rijden. Maar je hebt wel gelijk dat ze dat in de toekomst ook nooit meer zullen laten gebeuren.

0
fietsvriend 30 juli 2020 om 17:20

Wat een irritante blaag, verder mooie prestatie. Wie gaat hem op zijn plek zetten? Zin in!

0
Dion 30 juli 2020 om 17:23

Ik weet wat de rest voelt met MvdP. Dit worden verschrikkelijk saaie jaren.

0
De Brigadier 30 juli 2020 om 17:25

Even wat nuances op deze sublieme etter:

– Lefevere heeft een notoire historie in het om zeep helpen van rondetalent
– Miste vandaag de tijdelijke waaierslag
– Rijdt hier idd niet tegen de wereldtop en Bernal en Pogacar zijn nauwelijks ouder.
– Vroegâh betekenden dergelijke strapatsen van een jong broekie nog iets, nu is het gewoon de regel (het wielrennen verschuift van 25 tot 35 jaar sport naar 20-30 jaar oud).
– Lefevere heeft nog nooit de Tour gewonnen. Zoiets zei ik al, maar grijp naar alle handvaten.

En als hij onverhoopt de nieuwe Merckx blijkt, dan graag met blijvende blaagstreken zoals 2 dagen terug – om het leuk te houden.

0
djerkson 30 juli 2020 om 17:45

Voor Lefevere en QS waren/zijn ritzeges in grote rondes en vooral in de klassiekers het belangrijkste. In een grote ronde ging het over dagzeges omdat de rondetalenten van Petrick meestal goede meelopers waren, maar geen toppers. Ze werden ook meestal niet nauwelijks ondersteund, omdat vooral de sprinters mannen meekregen. Met Remco verandert hij het geweer van schouder: Bagioli, Almeida, James Knox en Vansevenant werden allemaal gehaald met het oog op een bepaalde toekomstvisie.

0
Maarten_85 31 juli 2020 om 01:48

@De Brigadier
– Lefevere heeft in heel zijn carrière (bijna) nooit gewerkt met klassementsrenners die in zijn ploeg op het toppunt van hun kunnen waren.
– Evenepoel miste vandaag de tijdelijke waaierslag – samen met álle andere renners die niet voor Ineos of Bora fietsen. Die twee ploegen hadden hun move dus misschien wel van tevoren afgesproken met elkaar. Evenepoel heeft wel al vaker een waaierslag gemist (Algarve), maar dat is nu nog normaal met zijn beperkte ervaring.
– Bernal is drie jaar ouder, Pogacar anderhalf. Op zo'n jonge leeftijd is dat niet "nauwelijks".
– Ik zou toch niet beweren dat de leeftijd opgeschoven is naar 20-30 jaar. Er zijn nu gewoon heel veel jonge talenten en dat valt extra op omdat de kwaliteit van de generatie ervoor met alle respect relatief beperkt is. Kijk maar naar het aantal 35+'ers dat nog steeds sterke prestaties neerzet. Die generatie ertussen is natuurlijk ook weer niet van amateurniveau. Het is nog niet zo erg als in het vrouwenwielrennen, waar in de recente geschiedenis al twee Franse 50+'ers hun concurrentes van 30 jaar jonger in hun sportbeha hebben gezet.

Voor de rest hoop ik net als jij dat hij zo aanvallend blijft koersen. Dat maakt het alweer een stuk boeiender.

0
martini151 30 juli 2020 om 17:26

Het feit dat George Bennett op slechts 18 seconden finished zegt mij dat er absoluut niets te zeggen van over Remco. Hij heeft veel talent en gaat veel winnen, maar wat een onmogelijke overdrijving is hier aan de gang. Net zoals dat Max Verstappen de komende 10 jaar wereldkampioen zou worden, Justin Kluivert de nieuwe Messi, etc., etc.

Het is de Ronde van Burgos heren, laten we nu even wachten tot na de Giro. De grootste allertijden?! Nu zeker nog niet!

0
Sephiroth 30 juli 2020 om 17:30

Zoals al eerder geschreven: vergeet de operatie die Bennet heeft gehad niet en wat dat met zn capaciteiten gedaan kan hebben. Vaak hing bennet er lang aan totdat zn steken opkwamen. Zijn benen waren dan niet het probleem. Als de steken daadwerkelijk weg zijn kan hij zomaar eens het hele seizoen gaan verbazen.

0
djerkson 30 juli 2020 om 17:31

George Bennett is dan wel al 29, Evenepoel 20. Progressiegewijs weet ik het dan wel. En na de Giro zal het commentaar wel zijn wacht tot na de tour. Zucht. Dit is du jamais vu, enkel Pogacar komt in de buurt. Soit, de echte kenners en radio peloton weten het al wel, buiten het voorbehoud van de derde week in een grote ronde.

0
Dirty Derrick 30 juli 2020 om 23:31

+1 Djerkson
Altiijd maar dat ja maar. Verschrikkelijk irritant…

0
Lalsacien 31 juli 2020 om 08:12

Ach, ik heb met je te doen…..

0
Bob 30 juli 2020 om 17:28

Slechts weinig realistische reacties te lezen. In dit deelnemersveld in deze fase van het seizoen was hij zeker de topfavoriet. Als Benett en Chaves hier hoog eindigen zegt dit veel over de rest. Overigens geen Pogacar, Roglic, Kruiswijk, Dumoulin, Froome, Bernal, Thomas, Fuglsang, … aanwezig. Voor de Giro was hij al topfavoriet en mocht hij die niet winnen zou dat vreemder zijn dan wel te winnen.

0
SaulGoodman 30 juli 2020 om 17:32

Zullen we een poultje maken met voorspellingen met a. Wanneer hij betrapt wordt en voor de bonus b. Wat er allemaal ingegaan is. Prijzengeld wordt vertienvoudigd als je ook nog de dokter weet te noemen die hem aan de raketbrandstof helpt.

Wielersupporters zijn altijd zo lekker naïef, in 100 van de 100 ongeloofwaardige gevallen bleek het ook vals spel te zijn. Leer eens van het verleden.

Tot ziens, 100 van de 100 keer volgt ook een ban na dit soort uitspraken. Tot in 2022 als hij betrapt is op de nieuwste vorm van bloeddoping! De dokter zal ongetwijfeld een Belgische paarsendokter zijn en het excuus zal wel weer een ontstoken knie ofzo zijn.

Mzzl!

0
Merlinappa 30 juli 2020 om 17:36

Zou me niks verbazen. Hij komt uit het voetbal waar sowieso veel minder controle is en cortisonen-injecties ook vrij normaal zijn. Maar ik wil ‘m eerst in een grote ronde zien, en op Alpencols van 20+km. Dat is ook wel andere koek dan wat ie tot nu toe heeft gedaan.

0
Man met de hamer 30 juli 2020 om 17:38

Ah, u bent een kenner.

0
boenk 30 juli 2020 om 17:55

Ik geraak toch in de war. De ene vindt het helemaal niet zo indrukwekkend, want “het is maar Burgos en Bennett eindigt op amper 18 seconden”. Volgens de andere is het zo indrukwekkend dat hij wel aan de dope moet zitten.

0
Joaquim Agostinho 30 juli 2020 om 18:48

Jij hebt er een goeje neus voor.

0
Dirty Derrick 30 juli 2020 om 23:33

Triestige boefer man. Denkt ge dat bij Mvdp ook?

0
Cochise 30 juli 2020 om 17:35

Als Evenepoel-fan vind ik het behoorlijk frustrerend dat elke koers die hij rijdt blijkbaar moet worden gezien als argument waarom hij wel of juist niet de volgende 10 Tour de Frances zal winnen. Dat is misschien niets nieuw, na de Tour vorig jaar werd ook al iets te vaak geopperd dat Bernal hem nu zeker 10x op rij zou winnen.

Ik geniet liever gewoon van het moment. Dan is het gewoon knap dat hij op een moeilijke klim toppers als Yates, Carapaz en Landa het nakijken geeft (want het is natuurlijk niet gewoon te relativeren tot “hij klopt enkel Bennet”). Wat dit te betekenen heeft voor de Giro (weinig) of de komende 10 jaar (helemaal niks) is toch van ondergeschikt belang.

0
Wheely 30 juli 2020 om 17:41

En de beste Nederlander is Jetse Bol op plek 17! Hulde.

0
boomcie 30 juli 2020 om 17:41

Hoge bomen vangen veel wind denk ik telkenmaal bij al die zure reacties.

0
girardengo 30 juli 2020 om 17:41

De wedstrijd niet gezien, wel de commentaren gelezen: een combinatie van bewondering, verbazing, angst en zelfs paniek. Veel emotie dus, wat wil je nog meer in de sport? Afgezien van het sterke presteren van Evenepoel, dat een wereldtopper in wording doet vermoeden, zullen we moeten afwachten wat zijn plafond is. Daar ben ik niet zeker van. Misschien is hij er al. In het algemeen wordt er op basis van één koers erg gegeneraliseerd naar een heel seizoen of een hele carrière.

0
Wheely 30 juli 2020 om 17:45

Toch vooral Yates, Carapaz en Valverde die hier teleurstellen als prijzige kopmannen. Vooral Yates en Valverde zijn normaal niet van het verstoppertje spelen die konden blijkbaar echt niet beter.

0
oud 30 juli 2020 om 17:47

Bennett was steengoed. Hij kon mee maar was helaas afwachtend. Hij liep in de laatste halve kilometer nog 12 tot 15 seconden in op de winnaar van vandaag.

0
boenk 30 juli 2020 om 17:56

Hahaha.

0
kelderbelg 30 juli 2020 om 18:18

@boenk

Op 1km was de voorsprong 32sec, op de finish 18sec. Misschien een keer proberen inhoudelijk te reageren. Maar dat zal wel te moeilijk zijn, je gaf immers zelf al aan dat je nogal snel in de war raakt.

0
boenk 1 augustus 2020 om 03:23

Mijn reactie was zowel inhoudelijk duidelijk als gepast.

0
Marik 1 augustus 2020 om 07:06

Dames en heren, mag ik u laten kennismaken met: boenk, de zelfbevlekkende Vlaming. Nooit te beroerd om zichzelf op het podium te hijsen.

0
VDB44 30 juli 2020 om 17:53

Remco wint alles bij de jeugd (met overmacht)=> Dat hij het bij de profs maar eens laat zien!!
Remco wint de Ronde van België => Dat hij het op World Tour niveau maar eens laat zien!!
Remco wint de Classica San Sebastian => Dat hij het echt bergop maar eens bewijst!!
Remco wint San Juan en Algarve => Dat zijn geen echte bergen!! Dat hij het op die klim in Burgos maar eens bewijst tegen toppers!!
Remco wint in Burgos => Er zijn nog betere toppers!! En wat in een derde week van een grote ronde?!

Ik zie een patroon ;-)

(En daartussen ook nog eens Europees kampioen tijdrijden worden en zilver op een WK, de jongen is 20 jaar, stop met relativeren en probeer ervan te genieten)

0
Bob 30 juli 2020 om 18:05

Remco wint alles bij de jeugd (met overmacht) => Er zijn nog betere toppers!! En wat in een derde week van een grote ronde?!

(Het liefst de Tour met alle toppers erbij)

Dat is het enige wat ik me toen afvroeg en kunnen we tot op heden nog niet beantwoorden.

0
Kannibaal van Schepdaal 30 juli 2020 om 18:45

Helemaal gelijk, dit patroon is al lang duidelijk. Het wordt pijnlijk.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone