Burgos: Remco Evenepoel grijpt de macht op Picón Blanco
foto: Cor Vos
donderdag 30 juli 2020 om 16:43

Burgos: Remco Evenepoel grijpt de macht op Picón Blanco

Remco Evenepoel heeft de eerste bergetappe van de Ronde van Burgos gewonnen. Op de Picón Blanco, waar de streep was getrokken na een klim van de buitencategorie, reed hij in de laatste twee kilometer weg bij de andere favorieten. Tevens is hij de nieuwe leider.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Net als de afgelopen jaren had de organisatie een aankomst op de Picón Blanco ingetekend in het etappeschema. In deze klim van net geen acht kilometer moesten ruim 600 hoogtemeters worden overbrugd, goed voor een gemiddelde stijging van 9,3 procent. Maar ook in de aanloop ernaartoe ging het al op-en-neer met onder meer vier beklimmingen van de derde categorie. Een groot deel van deze eerste bergrit werd boven de 700 meter hoogte afgewerkt.

Met Felix Großschartner, winnaar van de openingsetappe, wederom in de paarse trui ging de rit naar Picón Blanco even na het middaguur van start. Al vlot na het vertreksein ontstond de lange vlucht met daarin Edward Theuns, Nikita Stalnov, Joel Nicolau, Jetse Bol, Juan Felipe Osorio, drager van de rode bergtrui Gotzon Martin, Márton Dina, Roger Adria en Francisco Galvan. Ze draaiden goed rond en hadden na een derde koers ruim negen minuten te pakken.

Waaiers slaan peloton aan stukken
Daarna begon het peloton, onder aanvoering van Großschartners BORA-ploeg en Team Ineos, de voorsprong stilaan terug te brengen. Het waren ook net die ploegen die op 54 kilometer van de streep stevig doortrokken toen een stevige zijwind opstak. Het pak spatte dan uiteen in waaiers, waarbij BORA-hansgrohe en Team Ineos in eerste instantie met respectievelijk zes en vier man in de eerste groep vertegenwoordigd waren.

Großschartner begon vandaag weer in het paars – foto: Cor Vos

Tweevoudig winnaar Ivan Ramiro Sosa maakte daar eveneens deel van uit. Maar dan raakte de Colombiaan op een gaatje, waarna hij onverbiddelijk terug naar de achteropgeraakte groepen waaide. Richard Carapaz, Eddie Dunbar, Filippo Ganna, Rafał Majka, Matteo Fabbro, Lennard Kämna en paarse trui Felix Großschartner hielden het langst stand, tot op 42 kilometer van het einde de eerste waaiers weer samenkwamen.

De voorsprong van de kopgroep, waaruit Galvan als eerste zou wegvallen, was intussen verder teruggelopen. Met minder dan drie minuten verschil begonnen de vluchters aan de Retuerta, de voorlaatste klim van de dag. Op de eerste de klimmetjes was Gotzon Martin steeds als eerste boven gekomen en had daarmee goede zaken gedaan in de strijd om de bergtrui, maar deze keer moest de renner van Euskaltel passen en bleef hij puntloos.

Adria begint solo aan slotklim
Roger Adria kwam wel als eerste over de top en besloot daarna alleen verder te rijden. Vanaf dat moment was het nog ruim achttien kilometer tot de voet van de slotklim. De jonge Spanjaard van de Kern Pharma-ploeg wist in de aanloop naar de Picón Blanco weer wat afstand te nemen van het peloton, waarin met name Team Ineos en Jumbo-Visma het tempo bepaalden. En met een voorsprong van drieënhalve minuut sneed hij de laatste acht kilometer aan.

Vanuit het peloton opende Ben Hermans de debatten op de slotklim, terwijl achterin Sosa een van de eerste belangrijke slachtoffers was. Ook leider Großschartner kwam al vroeg in de problemen. Simon Yates en Rodrigo Contreras deelden vervolgens speldenprikken uit. Maar zij kregen geen ruimte en ook Hermans werd bijgehaald. Mitchelton-Scott nam dan de kop in de favorietengroep voor Esteban Chaves. Nog voor de laatste drie kilometer moest ook Alejandro Valverde lossen.

Op 2,7 kilometer was het Chaves met een steekje, maar George Bennett en Remco Evenepoel waren aan het wiel geplakt. De Colombiaan probeerde nog eens weg te rijden. Met Evenepoel en Bennett in zijn wiel raapte hij koploper Adria op. Vrijwel tegelijkertijd reed Evenepoel weg en ging solo de laatste twee kilometer in. Daarin reed hij achttien seconden weg en pakte op fraaie wijze het dagsucces.

Paarse trui voor Evenepoel
Ook neemt Evenepoel de paarse trui over van Großschartner. In het klassement neemt hij een voorsprong van 18 seconden op Bennett. Mikel Landa volgt op 32 tellen. Ook Chaves, João Almeida, Carapaz en Hermans volgen nog binnen de minuut. Andere renners die op voorhand tot de kanshebbers werden gerekend, kregen meerdere minuten aan de broek. Valverde verloor 2:09, Gaudu 5:43 en Majka 6:15. Voor Sosa en Mas liep de schade op tot boven de zeven minuten.

RIDE Magazine
205 Reacties
Sorteer op:
30 juli 2020 16:45
Dat was behoorlijk indrukwekkend. Ook hoe hij dat laatste gedeelte nog vloog. Hier gaan we de komende 15 jaar nog wel 'last' van hebben.
30 juli 2020 16:45
'De dag dat de koers saai werd.'
    30 juli 2020 16:46
    Ik vrees er ook een beetje voor, of rijders als Yates moeten nog hun topvorm bereiken.
    30 juli 2020 16:51
    Evenepoel piekt naar Lombardije, WK en Giro, dus ook nog niet in topvorm.
30 juli 2020 16:47
We leven nu gewoon in zijn tijdperk. Hij gaat gigantisch veel winnen.
30 juli 2020 16:47
Qua puur talent zonder twijfel de allerbeste aller tijden. Nu nog fysiek en mentaal fit blijven de komende 15 jaar en hij gaat gewoon de erelijst van Merckx evenaren of zelfs overtreffen. De Giro gaat hij zonder pech ook met twee vingers in de neus winnen. Als hij daar elke dag voluit gaat en niet gaat pokeren gaat hij gewoon met minimaal 10 minuten voorsprong winnen en ook nog wel twee handen vol aan etappezeges pakken.

Bennett ook erg goed trouwens, hopelijk dat die nu eindelijk z'n volle potentieel kan gaan benutten na zijn operatie.
    30 juli 2020 16:50
    Overdrijven is ook een vak.
    30 juli 2020 16:52
    Ik ben bloedserieus. De komende 15 jaar gaat hij vrijwel alles winnen waar hij aan meedoet.
    30 juli 2020 16:57
    Jammer, dat direct elk perspectief verliezen. Deze jongen gaat niet 7x MSR winnen, noch 3x Roubaix, etc.
    30 juli 2020 16:57
    Sagan ging ook alle klassiekers meerdere malen winnen, dat is tot op heden ook nog niet gebeurd. Remco zal veel winnen, maar binnen een aantal jaar staat er weer een nieuwe koning!
    30 juli 2020 19:21
    Binnen een paar jaar staat er weer een nieuwe koning? Laat me niet lachen. Over een paar jaar is Evenepoel pas 24 en moet het beste van hem nog gaan komen. Niks te nieuwe koning, hooguit een nog grotere meute slaven om hem heen.
    31 juli 2020 08:13
    Dat wordt een hele saaie wielertijd.
    Tijd voor een goedgeplaatste leverstoot....





    *Sarcasm mode off*
    31 juli 2020 12:23
    @kiryienka Ik zou het toch maar niet afroepen. Je weet nooit met die Fransen...
30 juli 2020 16:47
Die Bennett kunnen ze beter ook thuislaten van de grote ronden. Kan nog niet eens mee met een U23 renner.
    30 juli 2020 16:51
    Still best of the rest
30 juli 2020 16:48
De laatste vraag is nog of hij het ook 3 weken vol kan houden. Zin in de giro!!!!
30 juli 2020 16:48
Wat een baas!

INEOS opvallend genoeg helemaal nergens.
    30 juli 2020 17:57
    die zien dit soort koersen puur als training vermoed ik
30 juli 2020 16:48
Schoudertje afstoffen...
    30 juli 2020 17:00
    Mooi toch...
    30 juli 2020 17:06
    Heerlijk.
    30 juli 2020 18:36
    Om te kotsen. Hoe krijg je haat over je heen. Door je zo te gedragen. Alsof je de koning van het peloton ben t.
    30 juli 2020 23:15
    @C P
    Vond je het ook om te kotsen wanneer el Pistolero zijn vingertje bovenhaalde of wanneer Sagan weer eens iets speciaals deed? Zeurpietje, wen er maar alvast aan!
30 juli 2020 16:48
Ik heb oprecht niks tegen deze jongen. Vind hem niet arrogant, hij rijdt super aantrekkelijke koersen en hij lijkt me een prima persoonlijkheid om als uithangbord te hebben.

Maar dit is toch echt alles behalve leuk. Zo'n jong jochie die alle doorgewinterde profs er overal op legt... Ik heb dit nog nooit gezien en ben echt als de dood dat veel te veel koersen de komende jaren al praktisch bij voorbaat beslist zijn. Dit slaat helemaal nergens meer op.
    30 juli 2020 16:52
    Dat zou kunnen...

    Aan de andere kant is dit natuurlijk nog 'maar' Burgos, en we moeten gewoon hopen dat deze jongen gewoon al dicht bij zijn top zit op deze leeftijd...want als hij nog 5 jaar stappen blijft maken dan is het niet leuk meer.
    30 juli 2020 16:52
    Bernal en Pogacar niet vergeten...
    30 juli 2020 16:55
    Het meest verrassende is dat er met Bernal en Pogacar nóg zo'n jonge supertalenten rondrijden. Ik kijk met veel ongeduld uit tot ze allemaal samen in topvorm voor een klassement strijden.
    30 juli 2020 16:55
    ditto @LL
    en als hij nog twee stappen vooruit maakt en 3 weekse rondes blijkt te kunnen dan gaan ook Bernal en Poga het verdomde moeilijk met m hebben.
    Klassiekers zie ik m bij quickstep ook nog wel winnen met zn tijdrijderscapaciteiten.
    30 juli 2020 16:56
    Quote:
    Maar dit is toch echt alles behalve leuk. Zo'n jong jochie die alle doorgewinterde profs er overal op legt… Ik heb dit nog nooit gezien en ben echt als de dood dat veel te veel koersen de komende jaren al praktisch bij voorbaat beslist zijn. Dit slaat helemaal nergens meer op.


    Er zit er eentje in de cross waarbij het klassieke antwoord is dat echte liefhebbers gewoon kunnen genieten van de klasse en het overwicht. En dat men dat ook zou vinden indien er bij die renner een ander vlagje stond. Evenepoel lijkt me een leuke steekproef om te zien hoe eerlijk iedereen was. Waarmee ik niet wil zeggen dat jij bij die groep hoorde.

    Dat gezegd zijnde is 't best mogelijk dat Evenepoel veel te vroeg gepiekt heeft. Ik vind dit niet verrassend, het zat er dik aan te komen dat Evenepoel heel gretig en heel sterk uit de verplichte pauze zou komen, wil nog niet zo heel veel zeggen over de Giro.
    30 juli 2020 16:59
    Het is natuurlijk wel zo dat deze door zijn voetbalachtergrond in zijn 'jeugd' t.o.v zijn leeftijdsgenoten in het fietsen een (veel) betere en professionelere sportbegeleiding heeft gehad. Het zou best kunnen dat hij daardoor sneller stappen heeft gezet in zijn ontwikkeling dan we normaal van wielrenners gewend zijn.

    Het talent en de kwaliteit is er overduidelijk. Was hij echter 6 jaar ouder geweest dan hadden we hem 'gewoon' tussen het rijtje Froome, Thomas, Roglic, Dumoulin (en in mindere mate) Quintana, Pinot, etc gezet. Het valt vooral op omdat hij zo jong is. Hij is zeker kandidaat om nog veel te gaan winnen, maar dat wil niet zeggen dat hij de komende 15 jaar boven de rest uit zal steken.

    Daarnaast rijdt hij er hier zéker geen pannenkoeken af (en ook nog een met overtuiging), maar ook niet per sé de huidige gedoodverfde rondewinnaars.

    edit: voordat we roepen dat Yates, Carapaz en Aru al eens een grote ronde hebben gewonnen; Hesjedal en Sastre hebben dat ook wel eens.
    30 juli 2020 17:03
    Ben er ook bang voor. Heeft er alle schijn van dat grote rondes waar hij aan mee doet dodelijk saai zullen worden. Lijkt hier op het eind nog veel over te hebben. Mijn angst na EK tijdrijden wordt elke keer weer bevestigd. Met dat gewicht op een vlak parcours met zoveel wind erkende tijdrijders verslaan, dan moet hij per KG enorme wattages trappen. Als je dat bergop doet met zijn gewicht wordt de rest gedeklasseerd. Wat we nu keer op keer zien. Prachtige gast, maar de lol van grote rondes kijken gaat er bij mij voor een groot gedeelte vanaf als er geen echte strijd is voor de hoogste plek op het podium.
    30 juli 2020 17:11
    Zou hij genetisch gemanipuleerd zijn?
    30 juli 2020 17:17
    @nasibal, Ik sla de rest van de discussie even over maar hoe je Hesjedal en Sastre in één rijtje plaatst is me echt een raadsel. Sastre eindigde 8 keer bij de top-4 van een grote ronde waarvan 6 keer podium. Hesjedal was geen pannekoek op de fiets maar kwam daar toch lang niet bij in de buurt.
    30 juli 2020 17:26
    @Hartstikkebedankt

    Heb je gelijk in hoor, tussen die twee zit nog wel een wereld van verschil. Toch vond ik van beiden de uiteindelijke winst een beetje een farce. Sastre kunnen we in dat geval uiteraard over discussiëren, maar laten we dat hier niet doen ;)
    30 juli 2020 18:09
    Voor de Giro zegt het idd nog niet veel. In een grotere ronde moet je waarschijnlijk doseren (zie Yates).

    Daarnaast hoe vaak zien we Nibali wel niet ergens wat 'uit vorm' rijden om later weer een hoger klassering in een GT binnen te harken. Dat is ook een kunst en bij sommige klassementsrijders zegt dit soort rondjes aldus niet zo veel over wat er bij een piekmoment gebeurt.

    Bij sommige kun je wel trends ontwaren, vorig seizoen reed Kruijswijk bv in rondes van een week net een paar posities hoger in het AK dan normaal en dat zag je terug in de vorm bij de Tour. Bij Remco kunnen we daar nog niet veel zinnigs over zeggen.
    30 juli 2020 18:14
    @nasibal, stél nu eens (waarom moeten we dit eigenlijk doen? Maar goed, stél dus) dat hij 6 jaar ouder zou zijn dan NOG zou hij vier jaar jonger zijn dan Dumoulin, vijf jaar jonger dan Roglic, acht jaar jonger dan Thomas en negen jaar jonger dan Froome.
    Maar goed dat is hij dus niet dus tel er die zes jaar maar weer bij , het is gewoon nooit gezien en compleet waanzinnig wat voor talent hij heeft
30 juli 2020 16:50
Beste prestatie van Bennett die ik tot nu toe gezien heb...
30 juli 2020 16:50
Meintjes ook wat beter dan normaal. Top 20.
30 juli 2020 16:51
Goh verbluffend en dan zit daar op plaats vijf nog zo een jongen met Joao Almeida…
Ze hebben echt alles in handen bij DQS.
30 juli 2020 16:51
Dat vraagteken is ook weg.

Wint elke rittenkoers waar hij start, nu zelfs zonder tijdrit.

Volgt nog dit seizoen: Ronde van Polen, Lombardije, EK tijdrijden, BK tijdrijden, Tirreno, WK tijdrijden, BK, wegrit, WK wegrit en Giro.

Ondertussen wordt het gokken of hij iets van dit lijstje niét gaat winnen.

Fe-no-me-naal.

Hopelijk bieden Bernal en Pogacar wat weerwerk de komende jaren, maar met zijn tijdrit heeft hij altijd een streepje voor.
    30 juli 2020 18:14
    Lombardije en WK Tijdrijden niet
    30 juli 2020 18:29
    Het is vooral jammer dat Dumoulin iets teveel op dieet is gezet (waarbij wel krachtverlies voor de TT optreedt) en Roglic het moeilijk krijgt gepland dan wel niet verschijnt in goede doen.

    Vergeet niet dat Dumoulin een Froome in een TT in de Tour volledig wegreed. En dan hebben we Dennis nog die op dat oude niveau van Dumoulin zit mbt de TT's. Alle drie de genoemde namen, schat ik qua TT momenteel hoger in dan Evenepoel.

    Hij kan evenwel het geluk hebben dat het WK tijdrijden zo bagger in de planning staat dat het bij zeker 2 vd 3 bovengenoemde figuren het er niet van komt. En dan is er nog de dark horse Campenaerts (minutieuze, maniakale voorbereiding). De subtop specialisten in dit werk zal hij er wel stelselmatig afrijden.
    30 juli 2020 18:55
    Froome en Dumoulin gaan vol in de Tour, dus die zie ik niet voor Evenepoel eindigen. Campenaerts is echt geen partij voor Evenepoel.

    Het zal tussen Dennis en Evenepoel gaan op het WK tijdrijden, net zoals vorig jaar. Evenepoel is een jaartje ouder en krijgt een heuvelachtig parcours dat beter bij hem zou moeten passen.

    Lombardije (eendagkoers altijd moeilijk te voorspellen, maar in een zwakker deelnemersveld dan normaal (met veel toppers die de Dauphiné rijden) kan er veel), WK tijdrijden (tegen Dennis) en de Giro (wat doet drie weken met zijn lichaam, kan zijn team controleren, weten Yates, Nibali, Carapaz en Fuglsang goed te pieken etc) zijn wellicht de grootste vraagtekens. Maar wie durft er nog te gokken tégen hem?
    30 juli 2020 19:08
    Ik doelde niet op Froome, das geen WK TT kandidaat.
    30 juli 2020 19:26
    Sorry, verkeerd gelezen.
    30 juli 2020 23:20
    Lombardije en L-B-L zijn op zijn lijf geschreven. Hij moet het niet hebben van een flitsende demarrage, hij zet zich op kop en zonder zijn kont op te heffen is hij weg. Des te slopender de koers is des te beter hij tot zijn recht komt. Dat heeft hij trouwens al eens laten zien in San Sebastian.
30 juli 2020 16:51
Hij lijkt ook vooral een heel hoog basisniveau te hebben. Hij is altijd goed, waar andere toppers vaak in dit soort koersen nog niet op topniveau zijn. Ben wel benieuwd wat hij straks in de Giro kan tegen de klassementsmannen die dan ook in topvorm zijn. Gaat interessant worden.
    30 juli 2020 18:18
    Dat is een nuchtere kijk die misschien wel beter bij de waarheid ligt dan de hosanna stemming.

    Van Avermaet, Valverde en Contador zijn of waren ook van die voorbeelden die het hele jaar voorin mee kunnen doen. Waarbij Valverde en Contador er ook nog in slagen jaar na jaar een piekoment in te voegen met goed gevolg. Dat is bij Evenepoel onbekend.

    Overigens hoort Mollema ook wel bij de rijders met een goed basisniveau, alleen is hij wel duidelijk minder dan de bovengenoemde drie figuren. Maar wel iemand die een groot deel van het seizoen in allerlei koersen top 20 rijdt.
30 juli 2020 16:52
Wow, wat gaan hier nog mee beleven. Ik gun het van harte, maar ik vrees voor saaie wedstrijden waar hij meedoet.
30 juli 2020 16:52
Wat een kerel! Die gaat gewoon Alles winnen komende jaren! Ze gaan de tijdritten moeten weg doen of hij gaat de rondes winnen met 5 a 10min voorsprong hahaha België rules!

En teamgenoot van 22j ook nog eens 5de plaats
30 juli 2020 16:52
Geen fan van de persoon Evenepoel (in hoeverre je iemand via social media kunt kennen), wel veel respect voor de renner Evenepoel. Hij toont vandaag dat hij niet alleen tijdrijder is, maar een volwaardig ronderenner. Maar kunnen die vergelijkingen met Merckx et cetera de koelkast in? Daar help je niemand mee, hem nog het minst. Toen Sagan en Van Der Poel tot rijping kwamen, dacht ik ook dat die alles en iedereen jarenlang op een hoopje zouden rijden. Dat doen ze ook vaak, maar niet altijd.
30 juli 2020 16:53
Goed gereden van Evenepoel. Bennett had toch zeker wel mee moeten kunnen springen gezien Evenepoel op kousenvoeten weg reed, maar Bennett en Chavez vonden blufpoker interessanter.
    30 juli 2020 16:56
    Inderdaad. Hele rare keuze van ze. Zelfs de ingehaalde renners bleven toen nog even in het wiel, zo langzaam (met alle respect natuurlijk)gingen ze.
    30 juli 2020 17:05
    Niet onverwacht, klasse apart, Bennett op slechts 18 sec. doet het ook prima!
    30 juli 2020 17:13
    De sterkste in koers die bij deze percentages op kousen voeten weg sluipt, terwijl de rest niet lijkt te willen reageren, doet dat meestal net na een reeks versnellingen, waardoor de rest op zijn tandvlees kwam te zitten. De onervaren kijker in verbazing achterlatend... Waarom gaan ze niet mee?!!
    30 juli 2020 17:17
    Gelukkig ben ik geen onervaren kijker en weet ik wat ik zie. Zelf de koers wel gezien Morgenstern?
    30 juli 2020 17:28
    Alleen de beklimming. In de minuten voor de versnelling van Evenepoel was de groep van een man of twaalf net teruggebracht tot drie renners. De rest van die twaalf kun je ook niet verwijten dat ze niet mee gingen met de voorgaande versnellingen; ook zij hadden dat gedaan wanneer ze hadden gekund.
    30 juli 2020 17:34
    Haha, onervaren kijker sinds 1976. Top.
    30 juli 2020 17:56
    Veel kijken zonder ervaring op te doen is uitstekend mogelijk.

    Evenepoel geeft zelf overigens ook al aan dat hij op de limiet zat toen hij ging; het perfecte moment wanneer je de beste bent.
    30 juli 2020 18:16
    Het is goed met je, Morgenstern. De vroege vluchters hingen er zelfs opeens nog even aan, zo hard ging het.
    30 juli 2020 18:34
    Die twee konden niet mee, berusten daarin, temporiseren even en teruggepaktte renners kunnen daardoor heel even aanhaken. Helemaal niets opmerkelijks aan.
    30 juli 2020 19:00
    Bennett heeft zelf aangegeven dat hij niet mee kon. Discussie gesloten.
    31 juli 2020 09:57
    @Marik Als Bennett gewonnen had, had niemand nog enig geloof in jouw wielerkennis. Hij kan nooit winnen van de toppers als hij volgt, volgens jou. Hij was degene die Chaves terughaalde met Evenepoel in zijn wiel. Gelukkig heeft TJV wel vertrouwen in hem.
30 juli 2020 16:53
De naam is Remco, Remco Evenepoel... Ik hoop dat ie de gedoodverfde rondeploegen belachelijk maakt. Yates, Carapaz, Bennet, Valverde, ze weten allemaal hoe laat het is.
    30 juli 2020 16:55
    Ik hoop dat... Ach, ach.
    30 juli 2020 17:00
    Zou kunnen natuurlijk, maar dit zegt ook niet alles natuurlijk. Van Carapaz en Yates weet je dat die nog ver van hun topniveau af zitten. Van Evenepoel weten we eigenlijk niet zo goed wat zijn topniveau in een grote ronde is. We gaan het zien in de Giro.
    30 juli 2020 17:10
    Dat excuus zullen zij ook gebruiken, om te verbergen dat ze die in de Giro terug gaan tegenkomen.
    30 juli 2020 17:50
    Het toch ook zo? Wat er in de giro gebeurt gaan we zien.
    31 juli 2020 11:55
    Yates, Carapaz en Valverde waren allang weg voor Evenepoel wegreed bij Chaves en Bennett. Als Evenepoel niet had meegedaan was er gezegd daar ze niet in vorm waren en daardoor Chaves en Bennett konden wegrijden. Nu Evenepoel meerijdt zijn het toppers in vorm en Evenepoel die op 80% wint. Dit is het realisme van de Evenepoel fans. Het blijft natuurlijk een mooie overwinning van Evenepoel en ik had liever Bennett zien winnen.
30 juli 2020 16:53
Het wondertalent rijdt iedereen er weer af. Bennett was ook heel sterk dat moet de kopmannen van Jumbo vertrouwen geven. Ik ben zeer blij verrast met het optreden van Chaves. Ik hoop dat hij helemaal terugkomt.
30 juli 2020 16:53
Game over. Ik ga op zoek naar een andere sport om te volgen. Waar zwemt Van der Weijden momenteel in het rond?
30 juli 2020 16:54
Tsja, sterk, maar ook weer niet overdrijven zoals sommigen hierboven doen. Maar wat hij verder bedoelt met zijn schouder afvegen weet ik niet,.maar bah bah bah... Maar ach,. Ik zal een jaloerse Hollander zijn..
    30 juli 2020 17:11
    Het eerste wat in me opkwam, was het een gebaar naar veel Wielerflitsers :-)
    30 juli 2020 19:36
    @Gilberto (en Chasse_patate en ...) Ik had ook eerst mijn bedenkingen over dat schouderveegje, maar dan dacht ik aan Sagan en de andere renners die in het verleden ook dat zegegebaar hebben gemaakt.

    Tegen zijn 24ste zal hij het wel afgeleerd hebben. Ik hoop stiekem dat hij tegen dan met iets origineels komt, à la Pistolero's trademark. Als je dan toch zo vaak als eerste over de meet gaat komen, moet je toch iets leuks bedenken dat de fans minder tegen de borst stuit.
30 juli 2020 16:55
puike prestatie en sommigen totaal niet gezien
30 juli 2020 16:55
Ik blijf deze jongen onderschatten, zeer knap!
Positief verrast door G Bennett, Chaves en Aru.
Almeida ook een mooie verrassing, en Nicolau finisht nog netjes uit de kopgroep.
Carapaz, Yates, sosa, Mas, gaudu, Valverde en Majka hebben nog werk aan de winkel.
    30 juli 2020 18:40
    Valverde was eerder in het jaar wel bij de pinken bij een kortere klimspurt die Pogacar toen won, maar kon ook al niet mee in een meer berg later in de ronde.

    Dat lijkt hier in Burgos weer het geval. Speelt hij verstoppertje nog voor een zelfgekozen piekperiode, of raakt het stilaan toch echt op? Tot dusver gaat hij alleen goed mee als het maar een korte krachtinspanning betreft.
30 juli 2020 16:55
Volledig volgens (mijn) verwachting heeft Evenepoel de andere renners naar de vaantjes gereden. Ik heb verder slecht nieuws voor niet-fans. Deze gast gaat de komende jaren alles winnen wat maar los of vast zit. Dat is dus inclusief de Tour de France. Want ja, ook een derde week gaat hij aankunnen.
    30 juli 2020 17:13
    Zullen we dat gewoon even afwachten? Elke koers moet toch eerst gereden worden.

Reacties zijn gesloten.