Roman Kreuziger wil zaak achter zich laten

dinsdag 9 juni 2015 om 09:32
Roman Kreuziger wil zaak achter zich laten

Roman Kreuziger in dienst van Alberto Contador tijdens de Giro (Foto: Sirotti)

Roman Kreuziger wil de zaak rond zijn biologisch paspoort zo snel mogelijk achter zich laten. De Tsjech zal dan ook geen rechtszaak aanspannen tegenover de UCI en het WADA ter compensatie. Dat heeft de advocaat van de renner laten weten.

“Roman heeft er voor gekozen om alles te laten vallen en achter zich te laten”, vertelde advocaat Jan Stovicek tegenover VeloNews. “Hij is blij dat het afgesloten en is en wil vooruitkijken naar het rijden van wedstrijden, naar de Tour de France.”

Afgelopen vrijdag lieten de UCI en het WADA weten de zaak tegen de renner van Tinkoff-Saxo te laten vallen. Vorig jaar miste Kreuziger de Tour de France vanwege afwijkingen van zijn bloedwaarden terug in 2011 en 2012. In september werd hij vrijgesproken door het Tsjechisch Olympisch Comité en keerde hij terug in competitie.

Tinkoff-Saxo
Tinkoff-Saxo overweegt wel een schadeclaim tegen de Internationale Wielerunie. “We willen graag een duidelijke uitleg van de UCI”, zegt manager Stefano Feltrin tenover Cyclingnews. “Het is duidelijk dat het team beschadigd is door dit verhaal.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

Contador#N.1 9 juni 2015 om 10:38

Het tour shirtje wordt gepresenteerd vandaag.

0
Bertvd 9 juni 2015 om 10:44

Wel een zaak aanspannen had denk ik iets teveel negatieve reclame voor Roman opgeleverd.

0
hiddenz 9 juni 2015 om 11:18

wellicht is er onderhands ook al wat afgesproken tussen de uci en kamp-kreuziger.

0
52voor11achter 9 juni 2015 om 11:26

Eerst wilde hij het voor zich houden en nu wil hij het achter zich laten

0
teunster 9 juni 2015 om 11:31

Voor mij is dit een schuldbekentenis. Er zal wel weer met geld gesmeten zijn.

En nee dit is op niets gebaseerd, heb geen bewijs, maar dit is mijn persoonlijke overtuiging. Koop ik verder ook niks voor :)

Zie het verhaal van the secret pro die het in een alinea heeft over de intrekking van de Astana licentie, en het intrekken van het intrekken van de licentie, en de volgende alinea heel even de FIFA corruptie aanhaalt. Dat is ook een 1 en 1 is 2 verhaal.

Astana en Tinkov betalen dus goed… En ik hoop tegelijkertijd dat het niet waar is.

Vanmiddag weer koers. Heerlijk!

0
Romāns Vainšteins 9 juni 2015 om 11:34

Feit is gewoon dat de UCI met halfzacht bewijs geen zaak heeft kunnen rondmaken waarmee het prima signaal > ‘Laat een renner rondrijden tot er werkelijk wat loos is’ afgegeven is. Geen gezeik meer met hangende schorsingen en renners die buitenspel worden gezet hieromtrent.

0
Petros 9 juni 2015 om 13:30

Zou deze zaak de reden zijn voor zijn zwakke Giro? Ik heb hem niet vaak aan het einde van een etappe vooraan gezien, Contador zat dan ook vaak geïsoleerd, hij heef geen enkele keer een top 10 plaats gereden, op de 2de plaats van zijn team tijdens de TTT na, en eindigde uiteindelijk op een 28ste plek op 1 uur en 47 minuten van Contador. En dat terwijl hij toch wel een redelijk voorjaar had met een 5de plek in LBL, al heeft hij betere voorjaren gekend. Maar dat moet hij toch beter kunnen?

0
DerEffe 9 juni 2015 om 14:09

@teunster Heeft allemaal met chemtrails te maken neem ik aan?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone